پزشکی و سلامت ,پزشکی و سلامت

تأثیر شگفت‌انگیز پوست پرتقال بر سلامت قلب

تحقیقات جدید محققان دانشگاه فلوریدا نشان می‌دهد که عصارۀ پوست پرتقال ممکن است به‌طور قابل‌توجهی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش دهد.

به گزارش «خبرگزاری علم و فناوری»؛ یافته‌های جدید نشان می‌دهد که پوست پرتقال می‌تواند از تولید مواد شیمیایی مضر مرتبط با بیماری‌های قلبی جلوگیری کنند، که نشان‌دهندۀ پتانسیل استفادۀ مجدد از پوست پرتقال به عنوان مادۀ تقویت‌کنندۀ سلامت و توسعۀ غذاهای کاربردی برای بهبود سلامت قلب است.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر مردان و زنان از تمام نژادها است.

تحقیقات اخیر نشان داده است که برخی از باکتری‌های روده به ایجاد بیماری‌های قلبی-عروقی تأثیر می‌گذارند. هنگامی که تعذیۀ آنها در طول هضم از مواد مغذی خاصی است، باکتری‌های روده تری متیل آمین N -اکسید(TMAO) تولید می‌کنند.

به گفتۀ محققان کلینیک کلیولند، سطوح TMAO می‌تواند به پیش‌بینی ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی در آینده کمک کند. محققی به نام یو وانگ و گروهش با کمک 500000 دلار کمک مالی USDA، پتانسیل عصاره‌های پوست پرتقال را که سرشار از فیتوکمیکال‌های مفید است برای کاهش تولید TMAO و تری متیل آمین(TMA) بررسی کردند. دانشمندان دو نوع عصارۀ کسر قطبی و کسر غیر قطبی را مورد آزمایش قرار دادند.

فرآیند استخراج و یافته‌ها

به گفتۀ وانگ، برای به دست آوردن بخش‌های قطبی، دانشمندان از حلال‌های قطبی و غیر قطبی برای استخراج پوست پرتقال استفاده کردند.

وی در این باره توضیح داد: اگر سس سالاد را تصور کنید، هر چیزی که در قسمت آب یا سرکه باشد، کسر قطبی است و هر چیزی که در روغن دور از آب باشد، کسر غیر قطبی است. حلال‌هایی که ما استفاده کردیم دقیقاً مانند آب و روغن نبودند، امّا قطبیت مشابهی دارند.

نتایج این مطالعه نشان داد که عصارۀ غیرقطبی پوست پرتقال به‌طور مؤثری از تولید مواد شیمیایی مضر جلوگیری می‌کند. همچنین محققان ترکیبی به نام فرولویل پوترسین را در عصارۀ بخش قطبی پوست پرتقال شناسایی کردند که به‌طور قابل‌توجهی آنزیم مسئول تولید TMA را مهار می‌کند.

وانگ اعلام کرد: این یک یافتۀ جدید است که پتانسیل سلامتی ناشناختۀ قبلی فرولویل پوترسین را در کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی نشان می‌دهد.

کاربردهای بالقوه و مسیرهای آینده

یافته‌های جدید درمورد پوست پرتقال بسیار قابل‌توجه است، چرا که سالانه 5 میلیون تُن پوست پرتقال در تولید آب پرتقال در سراسر ایالات متحده استفاده می‌شود. همچنین حدود 95 درصد پرتقال فلوریدا برای آب‌گیری مورد استفاده قرار می‌گیرد و حدود نیمی از پوسته‌ها برای تغذیۀ گاوها در نظر گرفته می‌شود و بقیۀ آن هدر می‌رود.

سازمان غذا و دارو، عصارۀ طبیعی پوست پرتقال را برای مصرف انسان بی‌خطر می‌داند، بنابراین محققان امیدوار هستند که از آن استفادۀ بهتری شود.

وانگ تأکید کرد: این یافته‌ها نشان می‌دهد، پوست پرتقال که اغلب به‌عنوان ضایعات در صنعت مرکبات دور ریخته می‌شود، می‌تواند به مواد مفید برای سلامتی مانند: مکمل‌های رژیمی یا مواد غذایی تبدیل شود. تحقیق ما راه را برای توسعۀ غذاهای کاربردی غنی‌شده با این ترکیبات زیست‌فعال هموار می‌کند و استراتژی‌های درمانی جدیدی برای سلامت قلب ارائه می‌دهد.

https://stnews.ir/short/4PJpV
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: