دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی

دانشگاه یزد در رشته سیاست‌گذاری ‌اجتماعی دانشجو می‌پذیرد

_مدیر گروه مددکاری و سیاست گذاری اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد گفت: این دانشکده در رشته سیاست گذاری اجتماعی در مقطع لیسانس به عنوان رشته جدید از مهرماه امسال دانشجو می پذیرد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : "سید محسن موسوی " افزود: سیاست گذاری اجتماعی یکی از شاخه های کاربردی علوم اجتماعی است که چگونگی مواجهه جوامع با مسائل و موضوعات اجتماعی در راستای بهبود آنها را مورد تحلیل قرار می دهد.

وی ادامه داد :مسأله اصلی رشته سیاست گذاری اجتماعی این است که چگونه می توان رشد و توسعه اجتماعی را در کنار توسعه اقتصادی به ارمغان آورد.

موسوی ادامه داد :سیاست‌گذاری اجتماعی اساساً تمام عرصه‌ها را شامل می‌شود که ذیل "رفاه اجتماعی" مورد بحث قرار می‌گیرد و هر دو وجه "حل یا کاهش مسائل و مشکلات اجتماعی" و "افزایش کیفیت زندگی اجتماعی" را هدف خود قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد :سیاست گذاری در عرصه‌های مختلف؛ آموزش، سلامت، جمعیت، خانواده، اشتغال، جرم، مهاجرت و غیره همگی در رشته سیاست گذاری اجتماعی مورد مطالعه قرار می‌گیرند و انتظار می‌رود دانش آموختگان این رشته، توانایی تحلیل، تجویز، اجرا و ارزیابی سیاست‌ها در هر کدام از عرصه‌های مذکور و حل مسائل و چالش‌های آن (بسته به علائق و شرایط اشتغال که در یک زمینه خاص برایشان فراهم می‌شود) را داشته‌باشند.

مدیر گروه مددکاری و سیاست گذاری اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد گفت: این دانش آموختگان می‌توانند به‌شکل‌های مختلف و در سطوح کارشناسی، مدیریتی و پژوهشی در سازمان‌های مربوطه فعالیت کنند.

وی افزود :همچنین آشنایی با روش‌ها و تکنیک‌های سیاست گذاری و برنامه‌ریزی اجتماعی و نیز پایش و ارزیابی برنامه‌ها، به متخصصین سیاست گذاری اجتماعی کمک می‌کند تا بتوانند گام‌های عملی و مؤثر در بهروزی و بهزیستی شهروندان بردارند.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزدافزود :به‌تعبیر دیگر دانشجویان این رشته، جعبه ابزاری در اختیار خواهند گرفت که در کنار دانش لازم، آن‌ها را مجهز به کار بر روی طیف متنوعی از موضوعات و مسائل اجتماعی خواهد کرد.

وی اضافه کرد :خاستگاه رشته سیاست گذاری اجتماعی بر می گردد به سال‌های پایانی جنگ جهانی دوم؛ ریچارد تیتموس اولین فردی بود که در مدرسه اقتصادی لندن رشته "مدیریت اجتماعی" که بعدها به سیاست اجتماعی تغییر نام یافت وارد دانشگاه کرد.

موسوی تصریح کرد: از آن ب ه‌بعد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی زیادی از این رشته کاربردی استقبال کرده و منابع علمی و پژوهشی پرتعدادی در این زمینه ایجاد کردند.

وی یاد آور شد :تاریخچه این رشته در کشور ما ایران اما بسیار کوتاست؛ سال گذشته بود که دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان اولین دانشگاه کشور در رشته سیاست گذاری اجتماعی دانشجو پذیرفت و امسال نیز دانشگاه های تهران، مازندران و یزد به این جریان پیوستند.

وی گفت :بازار کار گسترده و متنوع، یکی از امتیازات اصلی رشته سیاست گذاری اجتماعی به‌شمار می‌آید.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزدادامه داد :آمارهای بیکاری دانش آموختگان رشته‌های مختلف دانشگاهی نیز نشان‌می‌دهد از بین رشته‌های علوم انسانی، مجموعه علوم‌اجتماعی در مقایسه با بسیاری از رشته‌ها، وضعیت نسبتاً بهتری دارد.

وی اضافه کرد :رشته سیاست گذاری اجتماعی نیز با توجه به اینکه یکی از رشته های کاربردی علوم اجتماعی به شمار می آید، شرایط بهتری در این زمینه خواهد داشت.

وی ادامه داد :به‌طور کلی، دانش آموختگان رشته سیاست گذاریاجتماعی، در هر سازمان و نهادی که فعالیت‌هایش به ‌نوعی با مسائل اجتماعی مربوط می‌شود قادر به اشتغال و فعالیت می‌باشند.

موسوی گفت : خوشبختانه زمینه اشتغال و بازار کار این رشته هم در بخش دولتی وجود دارد هم در بخش خصوصی؛ البته با توجه به محدودیت اشتغال در بخش‌های دولتی و همچنین سیاست‌های دولت مبنی بر برون سپاری فعالیت‌هایی که امکان آن فراهم است، انتظار می‌رود دانش آموختگان این رشته با کسب دانش و مهارت لازم در طول دوره تحصیل خود بتوانند از فرصت‌های کاری ایجاد شده در این زمینه استفاده کرده و شایستگی خود را در استفاده از این فرصت‌ها نشان دهند.

وی ادامه داد : درباره دانشجویان بومی و اهل استان یزد باید گفت با توجه به صنعتی شدن و بالا بودن نرخ شهرنشینی در استان ، متخصصین سیاست گذاری اجتماعی می‌توانند در راستای حل یا کاهش مسائل اجتماعی ناشی از توسعه صنعت (از قبیل افزایش مهاجرت، آلودگی و نابرابری) و در قالب اعتبارات دولتی و غیردولتی به‌خصوص اعتباراتی که صنایع و معادن تحت عنوان مسئولیت اجتماعی باید تأمین کنند، فعالیت داشته‌باشند.

مدیر گروه مددکاری و سیاست گذاری اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: از جمله زمینه‌های فعالیت دانش آموختگان این رشته که بطور خاص نیاز استان نیز می‌باشد، سیاست گذاری و فعالیت در حوزه‌های نشاط اجتماعی، فضای مجازی، مسائل و آسیب های اجتماعی و فرهنگی ناشی از توسعه صنعت، نابرابری های اجتماعی، خشونت و امثالهم می‌باشد.

وی یادآور شد :این‌ها موضوعات و مسائلی هستند که هم نخبگان و مدیران و هم افکار عمومی و رسانه‌ها حساسیت زیادی نسبت به آن داشته و آمادگی برای اقدامات عملی و مؤثر در این زمینه‌ها نیز وجود دارد.

موسوی ادامه داد :امیدواریم با تربیت نیروی انسانی متخصص در زمینه سیاست گذاری اجتماعی، سازمان ها و نهادهای متولی امور اجتماعی کشور با بهره برداری از دانش و مهارت های کاربردی این بدنه متخصص، بتوانند گامی اساسی در جهت حل معضلات اجتماعی کشور بردارند.

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/Vl3m3
اخبار مرتبط

در سایت مرکز سنجش پزشکی؛

نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی اعلام شد

1403/03/22 12:56

به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛

وزیر علوم از وزیر ارتباطات به‌دلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد

1403/03/21 10:47

در گفت‌وگو با مهر عنوان شد؛

جزییات ارتقا اساتید هنر و علوم انسانی اعلام شد

1403/03/21 10:14

برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛

جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام

1403/03/21 10:00

دبیر شورای آموزش داروسازی خبرداد:

برنامه درسی دکتری عمومی داروسازی بازنگری شد

1403/03/21 09:57

تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: