پزشکی و سلامت

در هوای گرم این نوشیدنی‌ها را نخورید

متخصص تغذیه با بیان اینکه نوشیدن مایعات شیرین و حاوی کافئین مانند قهوه، شکلات‌های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ موجب کاهش مایعات بدن می‌شود، تاکید کرد: از مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد خودداری کنید، زیرا می‌توانند باعث بروز مشکلات گوارشی شوند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : تغذیه مناسب در فصل تابستان نباید دست کم شمرده شود؛ چرا که در فصل تابستان با افزایش دمای هوا و بالا رفتن دمای داخلی بدن، اشتها نیز کمتر شده و کم اشتهایی ممکن است منجر به کم آبی، خستگی، تحریک و بی قراری شود. بنابراین داشتن تغذیه مناسب در فصل تابستان ضروری بوده و باعث بهبود روحیه می‌شود.بدن در تابستان آب زیادی را از طریق تعریق و فعالیت‌های درونی بدن مانند فرآیند کلیوی و … از دست می‌دهد و اگر این کمبود آب به موقع جبران نشود، عملکردهای حیاتی بدن با مشکل روبرو می شوند. بنابراین طبق توصیه پزشکان نوشیدن روزانه 8 تا 10 لیوان آب در طول روز ضروری است تا بدن با کمبود آب مواجهه نشود.بهترین مواد غذایی که در فصل تابستان می‌توان مصرف کرد موادی هستند که حاوی حجم بالایی آب هستند تا بتوانند آب مورد نیاز بدن را تامین کنند. به علاوه مواد غذایی که طبع خنکی دارند و مانع از گرم شدن بدن می شوند باعث می‌شود تا افراد در تابستان احساس بهتری داشته باشند.ملاحظات تغذیه ای در تابستانمعمولا گرما و دمای بالا باعث کم شدن اشتهای افراد شده و از طرفی قوه هاضمه هم به طور قابل توجهی کاهش می یابد. بنابراین باید در تابستان غذاهای پرچرب و سنگین مصرف نشود. چرا که برای هضم غذاهای سنگین بدن نیاز به انرژی بیشتری داشته و هر چه مصرف انرژی بالاتر باشد دما و حرارت درونی بدن بالاتر می رود. خوردن چندین وعده غذایی اما در حجم های کم که هم سبک هستند و هم زود هضم، مهم ترین اصلی است که باید در تابستان رعایت شود.
فرشته فزونی، رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به افزایش موارد گرمازدگی و کم آبی بدن در فصل تابستان به بیان نکاتی طلایی برای این روزهای گرم پرداخت. وی با تاکید بر ضرورت رعایت الگوی تغذیه‌ای سالم به بیان نکاتی مهم برای پیشگیری از گرمازدگی و کم آبی بدن در هوای گرم تابستان، گفت: برای پیشگیری از کم آبی بدن مایعات کافی ترجیحا آب آشامیدنی سالم بنوشید. رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت با بیان اینکه به بالغان سالم نوشیدن هشت لیوان مایعات روزانه توصیه می‌شود، افزود: اما مبتلایان به بیماری‌های کلیوی باید در مورد میزان مصرف مایعات با پزشک خود مشورت کنند. وی تاکید کرد: آب و مایعات را در حجم زیاد و به یکباره مصرف نکنید بلکه جرعه جرعه و کم کم در طول روز بنوشید. فزونی ادامه داد: می‌توان از برش‌های لیموترش، انواع توت‌ها، خیار، تخم شربتی، خاکشیر، نعناع، عرق بیدمشک و گلاب برای طعم دادن به آب استفاده کرد. وی با بیان اینکه استفاده از میوه‌های فصل نقش موثری در تامین آب بدن دارد، تاکید کرد: اما با توجه به قند بالای آنها مصرف بیش از چهار واحد میوه در روز توصیه نمی‌شود. رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه استفاده از میزان مناسب میوه و سبزی مانند هندوانه، انگور، سیب، طالبی، آلو، آلبالو، خیار، نعناع، اسفناج، کاهو و کرفس در رژیم غذایی روزانه را برای تامین آب و الکترولیت‌های مورد نیاز و جلوگیری از کم‌آبی موثر دانست.
 
 
وی با توصیه مصرف روزانه چند وعده غذای کم حجم و سبک مصرف کنید و خودداری از مصرف غذای حجیم و سنگین، افزود: از انواع سبزی خام و پخته به صورت سالاد یا همراه با غذا برای رفع تشنگی استفاده کنید.
فزونی با بیان اینکه در هوای گرم استفاده از غذاهای آبکی مثل انواع سوپ‌ها، آش‌ها و خوراک‌های کم چرب توصیه می‌شود، گفت: همچنین انواع آش‌های سبک تابستانی (مانند آش آلو ، آش دوغ، آش انار، سوپ سبزیجات)، دوغ کم نمک، آب دوغ خیار، انواع سالاد در فصل گرما بیشتر از سایر غذاهای سنگین، پرکالری و چرب توصیه می‌شود. وی با بیان اینکه ترکیب ماست و خیار یا ماست با انواع سبزی‌های پخته شده نیز علاوه بر افزایش ارزش غذایی ماست، موجب رفع تشنگی می‌شود، افزود: در ساعاتی که خارج از منزل هستید یک بطری آب یا شربت‌های خانگی کم شیرین همراه داشته باشید. فزونی با بیان اینکه نوشیدن مایعات شیرین و حاوی کافئین مانند قهوه، شکلات‌های کاکائویی، نوشابه و چای پررنگ موجب کاهش مایعات بدن می‌شود، تاکید کرد: از مصرف نوشیدنی‌های بسیار سرد خودداری کنید، زیرا می‌توانند باعث بروز مشکلات گوارشی شوند. رئیس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه تاکید کرد: مصرف نوشابه گازدار و خوراکی‌های شیرین، مواد غذایی سنگین و دیرهضم مانند غذاهای چرب و خشک، غذاهای سرخ‌شده و شور، فست فودها، گوشت‌های فرآوری شده و غذاهای نیمه‌آماده به علت افزودنی‌هایی مانند انواع ادویه، نمک و شکر زیاد، باعث تشدید تشنگی می‌شود و نباید مصرف شود.

https://stnews.ir/short/Nga3R
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: