مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت با بیان اینکه نرخ باروری کلی پس از ۳۰ سال در طی ۲ سال اخیر تثبیت شده و کاهشی نبوده گفت: براساس آمارها در سال ۱۴۰۲، در ۱۵ استان نرخ باروری افزایشی بوده؛ اما هنوز به نرخ جانشینی ۵/۲ نرسیده است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : صابر جباری رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در برنامه «گفتگوی اجتماعی» رادیو گفت و گو در مورد جمعیت ایران اظهار کرد: در حوزه جوانی جمعیت با موضوعات سبک زندگی، مادری و فرزندآوری مواجه هستیم که در ۳۰ سال اخیر تحت تأثیر اجرای سیاستهای تنظیم خانواده نگاه و نگرش مردم به موضوع فرزندآوری تغییر کرده و فرزند را به جای آن سرمایه بدانند هزینه تلقی کرده و به دنبال آن از فرزندآوری امتناع میکنند.وی با بیان اینکه صرف نگاه مادی به فرزندآوری درست نیست افزود: مشکلات مادی وجود دارد اما تنها این نگاه درست نیست. در ۱۳ استان برخوردار کشور که مشکل مادی وجود ندارد باید اقشار با درآمد بالا مانند پزشکان و اساتید دانشگاه بالاترین تعداد فرزند را داشته باشند اما اینگونه نیست. در تمام دنیا نیز زمانی که سبک زندگی تغییر میکند الگوی فرزندآوری نیز تغییر میکند.رئیس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت تشریح کرد: در گذشته شکاف بین نسلی ۲۰ سال بوده اما امروز به دلیل سیر سریع تحولات اجتماعی این عدد به ۵ تا ۶ سال کاهش یافته است. فضای مجازی و مراودات بینالمللی موجب تغییر سبک زندگیها شده که میتوان از این فرصت استفاده کرد.
جباری تصریح کرد: در حوزه فرهنگسازی همه دستگاهها، گروههای مردم و سازمانهای مردم نهاد باید به کشور کمک کنند تا این نگاه تغییر کند. همچنین دستگاههای دولتی نیز وظیفه دارند خدماترسانی به مردم را برای مردم در دسترس و کم هزینهتر نمایند تا دغدغههای فرزندآوری کاهش یابد.وی همچنین به معرفی بستههای حمایتی و تسهیلی موضوعات جمعیت پرداخت و تشریح کرد: امروز تمام مادران بارداری که فاقد بیمه باشند، رایگان بیمه میشوند، کودکان تا ۷ سال از خدمات رایگان تمام بیمارستانهای دولتی بهره میبرند، آموزش رایگان در اختیار زوجین پیش از ازدواج قرار میگیرد و بستههایی از جمله کرامت مادری برای مادران در نظر گرفته شده است.جباری با بیان اینکه نرخ باروری کلی پس از ۳۰ سال در طی ۲ سال اخیر تثبیت شده و کاهشی نبوده خاطرنشان کرد: در سبک زندگیهای گذشته، یک یا دو فرزند کافی بود اما امروز زایمانهای سوم، چهارم، پنجم و بیشتر در کشور افزایشی بوده و لذا الگوی باروری به سمت تغییر است. البته هنوز خطای گذشته را جبران نکرده اما تغییر نگاه مردم مطلوب است. براساس آمارها در سال ۱۴۰۲، در ۱۵ استان نرخ باروری افزایشی بوده که حاکی از تغییر الگوهای باروری است. البته هنوز به نرخ جانشینی ۵/۲ نرسیده است.
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48