مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
ارتباط میان صنعت و دانشگاه، کلید رشد اقتصادی پایدار در کشور است. مجتبی برزگر، معاون اقتصادی اداره کل اقتصاد و دارایی خراسان شمالی، با تاکید بر اهمیت این همکاری، از برنامههای حمایتی استان برای تقویت شرکتهای دانشبنیان و ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد سخن گفت و خواستار همت جدیتر نهادها و جوانان در این زمینه شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مجتبی برزگر، معاون اقتصادی اداره کل اقتصاد و دارایی خراسان شمالی و استاد دانشگاه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری اظهار داشت: برای رشد اقتصاد کشور باید از ظرفیتهای ارتباط میان صنعت و دانشگاه به بهترین شکل ممکن استفاده شود.
برزگر با اشاره به برنامههای استان برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: یکی از مهمترین اقدامات دولت در این زمینه، تبصره ۱۸ قانون برنامه و بودجه است که به حمایت از اشتغالزایی و تولید میپردازد. شرکتهای دانشبنیان و استارتاپها نیز تحت این قانون مورد حمایت قرار گرفتهاند و از مزیتهایی مانند معافیت مالیاتی برخوردار هستند.
وی افزود: شرکتهای دانشبنیان نقش اساسی در توسعه اقتصادی دارند، چرا که با ارائه ایدههای نوین و نوآورانه، علاوه بر ایجاد اشتغال، موجب افزایش تولید و ایجاد ارزش افزوده در اقتصاد میشوند. حمایت از پژوهش و توسعه ارتباط بین دانشگاه و صنعت برای کشور ضروری است.
برزگر با تاکید بر ضعفهای موجود در این زمینه خاطرنشان کرد: در بسیاری از کشورها پروژههای دانشگاهی به گونهای طراحی میشوند که به حل مشکلات جامعه کمک کنند و صنعت نیز هزینههای آن را تقبل میکند. این مدلی است که ما نیز باید به دنبال آن باشیم.
وی همچنین در خصوص نقش شرکتهای بزرگ در حمایت از شرکتهای دانشبنیان گفت: شرکتهای بزرگ در حوزههایی مانند نفت، گاز و پتروشیمی میتوانند تامینکننده منابع اولیه برای شرکتهای دانشبنیان باشند. این شرکتها با استفاده از محصولات شرکتهای بزرگ، محصولات جدیدی تولید میکنند و باید حمایت شوند تا از واردات محصولاتی که توسط دانشبنیانها تولید میشود، جلوگیری شود.
معاون اقتصادی اداره کل اقتصاد و دارایی خراسان شمالی در ادامه به برنامههای این اداره برای رفع موانع شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: با ایجاد پنجره واحد سرمایهگذاری، مشکلات سرمایهگذاران به صورت متمرکز برطرف میشود و روند صدور مجوزها نیز با درگاه ملی مجوزها تسهیل شده است.
برزگر همچنین به مشکلات فرهنگی استان در زمینه حمایت از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و افزود: کمبود شرکتهای دانشبنیان یکی از دلایل رتبه پایین استان در شاخصهای اقتصادی است. برای حل این مشکل، باید نهادهای مختلف از جمله دانشگاهها، صدا و سیما، شهرداریها و پارک علم و فناوری همکاری کنند.
وی در پایان از سرمایهگذاریهای خارجی در زیرشاخههای کارخانه آلومینای جاجرم خبر داد و گفت: اکنون بهترین زمان برای راهاندازی شرکتهای دانشبنیان است. دولت و استان حمایتهای لازم را انجام میدهند و تنها به همت جوانان نیاز است. با برگزاری تورهای بازدید از شهرکهای صنعتی و ایجاد ارتباط میان نیروی ماهر دانشگاهی و شرکتها، میتوان مشکلات بیکاری فارغالتحصیلان و کمبود نیروی ماهر شرکتها را حل کرد.
رتبهبندی بینالمللی
حضور دانشگاه هرمزگان در دو فهرست رتبهبندی بینالمللی دانشگاههای آسیایی و جوان دنیا برای اولینبار1403/03/27 15:48
1403/03/21 12:54
1403/03/21 12:17
به دنبال برگزیده شدن پروژه پنجره واحد خدمات دانشگاهی؛
وزیر علوم از وزیر ارتباطات بهدلیل توسعه دولت الکترونیک تقدیر کرد1403/03/21 10:47
1403/03/21 10:39
1403/03/21 10:37
برای نیمسال اول ۱۴۰۴-۱۴۰۳ منتشر شد؛
جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام1403/03/21 10:00