پزشکی و سلامت

مصرف قند افزودنی باعث پیری زودرس سلول‌ها می‌شود

یک مطالعه جدید هشدار می دهد که قند افزودنی می تواند باعث پیری زودرس سلول ها شود.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : محققان دریافتند هر گرم قند افزودنی با افزایش سن سلولی افراد مرتبط است.

از سوی دیگر، نتایج نشان می‌دهد که یک رژیم غذایی غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی ضد التهابی می‌تواند به فرد کمک کند تا سن بیولوژیکی جوان‌تری در سطح سلولی داشته باشد.

به طور کلی، این مطالعه نتیجه گرفت که هر چه فرد سالم‌تر غذا بخورد، سلول‌های او جوان‌تر به نظر می‌رسد.

محقق ارشد «الیسا اِپل»، استاد روانپزشکی و علوم رفتاری در دانشگاه کالیفرنیا، گفت: «ما می‌دانستیم که سطوح بالای قندهای افزودنی با بدتر شدن سلامت متابولیک و بیماری‌های اولیه مرتبط است.»

وی در ادامه افزود: «اکنون ما می‌دانیم که پیری اپی ژنتیکی تسریع شده زمینه ساز این رابطه است و این احتمالاً یکی از راه‌هایی است که مصرف بیش از حد قند طول عمر سالم را محدود می‌کند.»

برای این مطالعه، محققان سوابق غذایی ۳۴۲ زن کالیفرنیای شمالی با میانگین سنی ۳۹ سال را تجزیه و تحلیل کردند.

تیم تحقیق سپس رژیم غذایی آنها را با "ساعت اپی ژنتیک" خود با استفاده از آزمایش بزاق مقایسه کرد که می‌تواند سن بیولوژیکی یک فرد را در مقایسه با سن تقویمی آنها تخمین بزند.

زنان در این مطالعه به طور متوسط روزانه ۶۱ گرم قند افزوده مصرف می‌کردند.

محققان خاطرنشان کردند که سازمان غذا و داروی ایالات متحده به بزرگسالان توصیه می‌کند که بیش از ۵۰ گرم قند افزودنی در روز مصرف نکنند. یک تکه شکلات شیری حدود ۲۵ گرم قند افزودنی دارد و یک قوطی نوشابه حدود ۳۹ گرم.

محققان با بررسی جداگانه مصرف قند دریافتند که مصرف غذاهای حاوی قند افزوده با تسریع پیری بیولوژیکی مرتبط است، حتی اگر رژیم غذایی سالم باشد.

«باربارا لارایا»، نویسنده دیگر این مطالعه، گفت: «با توجه به اینکه الگوهای اپی ژنتیکی برگشت پذیر به نظر می رسند، ممکن است حذف ۱۰ گرم قند افزوده در روز شبیه به عقب بردن ساعت بیولوژیکی به مدت ۲.۴ ماه باشد، البته اگر در طول زمان تداوم داشته باشد.»

لارایا افزود: «تمرکز روی غذاهایی که دارای مواد مغذی مهم هستند و قندهای افزوده کمی دارند، ممکن است راه جدیدی برای کمک به ایجاد انگیزه در افراد برای تغذیه طولانی مدت باشد.»

به طور کلی، محققان دریافتند الگوی غذایی به سبک مدیترانه ای قوی‌ترین ارتباط را با سن سلولی جوان دارد.

به طور کلی، رژیم غذایی مدیترانه ای مبتنی بر مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه؛ آجیل، لوبیا و غلات کامل؛ روغن زیتون به عنوان منبع اصلی چربی، به جای کره یا مارگارین؛ ماهی و غذای دریایی؛ و مصرف محدود گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده و شیرینی‌ها است.

https://stnews.ir/short/Vd0Yw
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: