مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه پیشبینی میشود از اوایل پاییز شاهد روند افزایشی موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کشور باشیم، نسبت به تجویز و مصرف بیرویه آنتی بیوتیک و خطرات مصرف نابجای کورتونها در مبتلایان هشدار داد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : آنفلوانزا یک بیماری تنفسی بسیار واگیردار است که در فصل های سرد سال بیشتر دیده می شود. از ابتدای مهر ماه تا پایان فروردین فصل آنفلوانزا محسوب میشود و موارد بیماری آنفلوانزا در این دوره بیشتر مشاهده می شود.آنفلوانزا زمانی اتفاق میافتد که ویروس های آنفلوانزا در بینی ، گلو یا ریه های یک فرد وارد می شوند. علائم آنفلوانزا به طور ناگهانی در بدن فرد ظاهر میشوند. اکثر افراد معمولا در عرض ۷-۱۰ روز بدون هیچ مشکلی از درگیری بیماری آنفلوانزا بهبود مییابند.اما اگر افراد گروه پرخطر به بیماری آنفلوانزا مبتلا شوند ممکن است دچار عوارضی تهدید کننده زندگی شوند. افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند به دلیل بیماری خاص یا مصرف دارو، مبتلایان به آسم ، دیابت جزو گروه پر خطر هستند.بیماران مبتلا به بیماریهای زمینهای مزمن مانند بیماریهای قلبی، کلیوی ریوی و کبد و بیماران چاق در گروه پرخطر آنفلوانزا هستند. به بیمارانی که در گروه پرخطر قرار دارند، توصیه می شود با بروز علائم بیماری آنفلوانزا، فوراً به پزشک مراجعه کنند.بیماری آنفولانزا با شروع ناگهانی تب، سرفه، سردرد، درد ماهیچه ها و مفاصل ، ضعف ، گلودرد و ترشح و گرفتگی بینی ظاهر می شود و در اکثر بیماران به طور متوسط طی یک هفته بدون هیچ درمانی از این بیماری بهبود می یابند، اما در افرادی مانند زنان باردار، افراد زیر ۵ سال و بالای ۶۵ سال، افراد مبتلا به بیماری های نقص ایمنی و بیماری های مزمن (مانند بیماری های قلب، ریه، کلیه، متابولیک، کبد و هماتولوژی) این بیماری شدید تر است؛ حتی ممکن است در این افراد مرگ و میر اتفاق افتد.
داود یادگارینیا رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری در کنفرانس سالانه کشوری آنفلوآنزا بر ضرورت استفاده از واکسنهای آنفولانزا با هدف پیشگیری از این بیماری خصوصا پیش از آغاز اپیدمی تاکید کرد. وی به مطالعات بیمارستانی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با محوریت اپیدمیولوژی آنفلوانزا در ایران و جهان اشاره کرد و افزود: لازم است علامتهای بالینی و عوارض بیماری آنفلوانزا در گروههای در معرض خطر خصوصا زنان باردار، کودکان و بزرگسالان مبتلا به بیماریهای زمینهای بیش از پیش مورد توجه باشد.دبیر علمی کنفرانس سالانه کشوری آنفلوآنزا اهمیت انجام واکسیناسیون در کشور و در گروههای در معرض خطر را مورد تاکید قرار داد. اپیدمیولوژی آنفلوآنزا در ایران و منطقه، پانل علایم بالینی و عوارض آنفلوآنزا، تشخیص و درمان آنفلوآنزا، نفلوآنزا در زنان باردار و پیشگیری از آن، آنفلوآنزا در اطفال و تفاوت آن با آنفلوآنزا در بزرگسالان، برنامههای پیشگیری و واکسیناسیون در آنفلوآنزا و بررسی مطالعات انجام شده در ایران و بررسی جدیدترین تغییرات گایدلاینهای آنفلوآنزا و معرفی موارد از جمله سرفصلهایی بود که یادگارینیا درباره آن مواردی را مطرح کرد. استاد گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیحاتی درباره روشهای پیشگیری از آنفلوآنزا در کشور و نقش کمیتههای کنترل عفونت در بیمارستانها با هدف آشنایی همکاران بهداشتی ودرمانی با هدف پیشگیری از انتشار بیماری آنفلوآنزا و بالا بردن سقف واکسیناسیون ارایه داد و خاطرنشان کرد: بهنظر میرسد از اوایل مهرماه شاهد افزایش موارد مبتلایان به آنفلوآنزای فصلی باشیم.
وی با انتقاد از تجویز و مصرف بی رویه آنتی بیوتیک در بیماران مبتلا به آنفلوآنزا، خطرات مصرف نابهجای کورتونها خصوصا دگزامتازون را یادآوری کرد.دبیر علمی این کنفرانس ادامه داد: کمیتههای کنترل عفونت در بیمارستانها موظف هستند بیماران مبتلا به آنفلوآنزا را ایزوله و موارد بهداشتی را رعایت کنند. کنفرانس سالانه کشوری آنفلوآنزا 18 مرداد درهتل اسپیناس پالاس تهران با همکاری اساتید دانشگاههای علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران و ایران و بیش از 400 شرکت کننده برگزار شد. در این کنفرانس نمایندگان مراکز بهداشتی درمانی دانشگاههای علوم پزشکی و مسئولان کنترل عفونت بیمارستانهای دولتی و خصوصی تهران حضور داشتند.
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48