پزشکی و سلامت

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان گفت:

آمار سالانه سرطان برست استان اصفهان۱۷۵۰ مورد است/تامین اعتبار سالانه۱۰۰میلیاردی برای غربالگری همه بانوان با ۱۵۰۰ میلیارد صرفه جویی همراه است

معاون فنی مرکز بهداشت استان اصفهان با اعلام آمار ۱۷۵۰ مورد جدید سرطان برست در سال از موفقیت غربالگریها در طی چند سال در شناسایی ۸۳۶ مورد سرطان پستان در مراحل ۱ و ۲ در استان خبر داد و گفت: اگر هر سال اعتباری برابر ۱۰۰ میلیارد تامین شود همه بانوان گروه هدف را می توان غربالگری سرطان پستان انجام دهیم که تنهاصرفه جویی اقتصادی آن برابر ۱۵۰۰ میلیارد تومان خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان : دکتر پارسا در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت بانوان ضمن اشاره به اینکه هر سال شعاری برای این هفته توسط وزارت بهداشت در نظر گرفته می‌شود افزود: شعار امسال بانوی سالم مادر سالم و نسل سالم است و از این جهت که بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند توجه به سلامت آنها بسیار اهمیت دارد.

 پارسا با تاکید بر ویژگیهای مربوط به بانوان، اظهار کرد: بانوان محور سلامت خانواده هستند و بیشترین تاثیر درسبک زندگی اعضای خانواده و فرزندان توسط بانوان اتفاق می افتد و در رشد و تربیت نسل آیند نقش پررنگی دارند همچنین موضوع مهم جوانی جمعیت نقش بانوان را پررنگ تر می کند علاوه بر این آسیب پذیری بیشتر بانوان در مواجه با بیماری‌ها و تهدیدهای در حوزه سلامت مطرح است، برای همین لازم است بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

وی ادامه داد: مناسبت دیگر مهرماه اطلاع رسانی سرطان برست است که طبق برنامه وزارت بهداشت از ۹ مهرماه تا ۹ آبان ماه با شعار شما می توانید نجات یافته از سرطان پستان باشید است و این شعار بر آگاهی و خود مراقبتی تاکید نموده و نکته مهم در این شعار این است که سرطان پستان قابل درمان و قابل پیشگیری است و خیلی مهم است بانوان بدانند اگر چه سرطان پستان شایع ترین سرطان‌ها در مجموع سرطان های کشور هست و شایع ترین سرطان بانوان‌در کشور و در استان اصفهان نیز هست اما این سرطان هم قابل شناسایی زود هنگام است و هم در صورت تشخیص در مراحل ابتدایی کاملا قابل درمان است.

 معاونت فنی بهداشت استان اصفهان‌ادامه داد: لازمه شناسایی زود هنگام و اطلاع از عوامل خطر اهمیت دارد. باید آگاهی صورت بگیرد که هم خود فرد باید پیگیری و مطالعه داشته باشد هم اینکه سیستم نظام سلامت هم با تمام‌امکانات سعی می کند این‌ اطلاع رسانی و آگاهی بخشی را انجام‌دهد و بعد از آن هم خود‌ مراقبتی خیلی مهم است.

دکتر پارسا گفت: خود مراقبتی از یک معاینه اولیه توسط خود فرد می تواند باشد تا مراجعه به واحدهای بهداشتی برای معاینه توسط ماماهای این واحدها و در مراحل بعدی اگر لازم شد ارجاع برای ماموگرافی و سونوگرافی و تصویربرداری‌های مربوطه است.

پارسا بیان کرد: وظیفه اصلی حوزه معاونت بهداشت پیشگیری است و با همه هم و غم تلاش ما این است و مقابله با ابتلا که خیلی از بیماری‌ها قابل پیشگیری است.

معاون فنی بهداشت استان اصفهان گفت:خیلی از سرطان‌ها هم قابل پیشگیری هست و در همین راستا سه سرطان هم در برنامه جهت غربالگری و شناسایی در حوزه بهداشت است که سرطان سینه و کلورکتال و دهانه رحم می باشد. این سه سرطان سالهاست در برنامه وزارت بهداشت و معاونت بهداشت قرار دارد و در تمام واحدهای بهداشتی توسط مراقبین سلامت و بهورزها و ماماها معاینه و غربالگری انجام میشود.

وی اعلام کرد: در مورد سرطان طبق آخرین آمار کشوری در سال ۱۴۱ هزار و ۶۴۱ مورد سرطان کشف می‌شود که در استان اصفهان آخرین‌آمار منتشر شده ۱۱ هزار و ۳۱۵ مورد سرطان بوده که سرطان برست از این آمار کلی ۱۷۵۰ مورد جدید در سال شناسایی می شود که آمار قابل توجهی است.

وی ادامه داد: در بحث پیشگیری از سال ۱۳۹۵ تا الان که برنامه پیشگیری و غربالگری سرطان برست در دستور کار دستگاههای خدمتی واحدهای بهداشتی بوده در جمعیت گروه هدف که جمعیت بانوان ۳۰ تا ۷۰ سال است بیش از ۵۵ درصد جمعیت ۳۰ تا ۷۰ سال استان اصفهان یکبار مورد غربالگری برای تشخیص سرطان برست قرار گرفته اند یعنی جمعیتی برابر ۸۱۷ هزار نفر که از این تعداد غربالگری ۸۳۶ مورد سرطان در مراحل ۱ و ۲ شناسایی شده که قابل درمان هست.

 معاون فنی بهداشت استان اصفهان ادامه داد: در حوزه پیشگیری اگر بتوانیم با تامین منابع لازم از محل‌های در دسترس در حوزه سلامت و منابع ملی اعتباراتی تعریف کنیم که کل جمعیت ۳۰ تا ۷۰ سال را غربالگری کنیم در سال چیزی حدود ۱۰۰ میلیارد اعتبار نیاز هست برای غربالگری این کار که از سرطانهای پیشرفته پستان پیشگیری کنیم و با این هزینه می توانیم سالانه چیزی بالای ۱۵۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی کنیم در هزینه های درمان و علاوه بر بحث مالی تبعاتی که برای بانو و خانواده و جامعه دارد، پیشگیری می شود و خیلی در حفظ سلامت جامعه تاثیر گذار است.

دکتر پارسا با بیان اینکه سومین علت مرگ در کشور سرطانهاست گفت: در کشور اولین علت مرگ بیماری‌های قلبی و عروقی و در برخی استان‌ها دومین عامل سرطان‌ها و سومین عامل حوادث است که در استان ما هم در سال‌های مختلف متفاوت است اما اصولا همین موارد و سرطان عامل دوم است.

 خانم دکتر زهرا روانخواه مسئول ثبت سرطان دانشگاه علوم‌پزشکی اصفهان نیز اظهار کرد: در خصوص سرطان جزو استان‌هایی هستیم که کلا میزان بروز سرطان در استان بالا است و سرطان پستان هم جزو استان‌هایی هستیم که میزان بروز بالایی داریم و میانگین سنی بانوانی که مبتلا می‌شوند نیمی از آنها زیر ۵۰ سال سن دارند که تقریبا در کل کشور هم به همین صورت است به همین دلیل اگر در کل دنیا غربالگری سرطان از ۵۰ سالگی شروع می شود اما ما غربالگری را از ۳۰ سالگی برنامه های تشخیص زود هنگام سرطان پستان شروع می کنیم و گروه هدف ما هم بانوان ۳۰ تا ۷۰ سال هستند.

 وی ادامه داد: برنامه ما‌در مراکز به این صورت است که بانوان دعوت می‌شوند یا همزمان با دریافت سایر خدمات توسط ماماها که آموزش کامل دیده اند معاینه را برای آنها انجام می دهند هم طریقه معاینه را به آنها آموزش میدهند و هم علایم خطر سرطان پستان را و موضوع خیلی مهم برای ما این است که سواد سلامت جامعه در خصوص سرطان‌ها و علائم هشدار دهنده بالا باشد.

 دکتر روانخواه ادامه داد: اگر موارد مشکوک مشاهده شود ادامه آن با تصویربرداری‌های مربوطه است.

 مسئول ثبت سرطان دانشگاه علوم‌پزشکی‌ اصفهان‌ عنوان کرد:نکته ای که در غربالگری داریم این است که بانوان در مناطق شهری از خدمات واحدهای ما برای غربالگری کمتر بهره می برند خانم‌های روستایی بالاترین بهره را می برند و در مراحل اولیه سرطان تشخیص داده می‌شود و لازم است بخصوص برای شهر اصفهان‌ اطلاع رسانی صورت گیرد و بانوان شهری که بیشترین بروز سرطان پستان هم در شهر اصفهان است خدمات و معاینات و آموزش‌ها که رایگان‌ هم هست دریافت کنند.

وی بیان داشت:‌ در حال حاضر حدود ۵۸ درصد بانوان این‌گروه سنی حداقل یکبار توسط همکاران ما معاینه را انجام داده اند که باقی مانده بیشتر به شهر اصفهان برمی گردد که از غربالگری در مراکز ما استقبال نکرده اند.

 دکتر روانخواه تاکید کرد: امروزه سرطان پستان یک بیماری قابل درمان است به شرطی که شناسایی زودهنگام انجام شود و خوشبختانه بانوانی که سرطان آنها در مراکز ما شناسایی می شود حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد در مراحل اولیه بیماری است.

 دکتر روانخوا در پاسخ سوال خبرنگار علم و فناوری پیرامون بروز سرطان پستان در افراد سنین پایین‌تر گفت: نیمی از بیماران ما زیر ۵۰ سال هستند که بیشترین آمار در سنین ۴۰ تا ۵۰ سال (۳۸درصد) است و بعد ۳۰ تا ۴۰ سال که ۱۲ تا ۱۳ درصد است. در کل هم سالانه چیزی حدود ۳ هزار فوت ناشی از کل سرطان ها در استان داریم.

 خانم دکتر صفاییان فوق تخصص جراحی پستان نیز در مورد سوال خبرنگار علم و فناوری خصوص از جهت تاثیر جراحی های زیبایی سینه و سرطان گفت: بستگی دارد که این جراحی زیبایی را چه چیزی در نظر بگیرید. سینه هایی که خیلی بزرگ هستند توصیه می‌شود به بیماران چون کیفیت زندگی بیمار پایین است هم بیماری‌های دیگر بوجود می آورد و از نظر بهداشت پوست هم برای بیمار مشکل ایجاد می کند اگر بیمار دچار چنین مشکلاتی باشد این جراحی باعث ایجاد سرطان پستان نمی شود تازه چون حجم پستان را هم کم می کند و احتمال اینکه ضایعات پاتولوژیک داخل آن بافتی که برداشته می‌شود را هم کم می کند امکان دارد بیمار سود هم ببرد.

وی ادامه داد: همچنین بیماران زیادی هم داریم که سرطان پستان دارند و سینه های بزرگی هم دارند که طبق آخرین روشهای جراحی های وقتی توده سرطانی برداشته می‌شود مابقی پستان برداشته نمی‌شود که بعد از نظر رادیو تراپی برای بیمارانی که سینه بزرگ دارند به خوبی نمی تواند انجام شود که یک جراحی کاهش حجم هم در کنار برداشت توده تومور لازم است و انجام میشود تا بیمار از ادامه درمان سود ببرد. پس آخرین درمانها جراحی های کاهش حجم پستان هم باید برای بیمارانی که سینه های بزرگ دارند انجام شود و می شود.

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/enZAZ
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: