پزشکی و سلامت

این نوشیدنی‌ها بدن‌تان را خنک می‌کنند

تابستان و روزهای گرم آن برای بسیاری طاقت فرساست؛ اما نوشیدن یک نوشیدنی خنک و مغذی در روزهای داغ همچون آبی روی آتش است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : ترکیب گرمای بدن با گرمای محیط دمای مرکزی نامیده می‌شودو این دمای داخلی بدن است. بدن برای حفظ درجه حرارت مرکزی طبیعی که تقریباً ۳۷ درجه سانتی‌گراد است نیاز به دریافت گرما از محیط یا از دست دادن گرما دارد. در صورت بروز مشکل در عدم توانایی بدن در خنک کردن دمای مرکزی خود، گرمازدگی اتفاق می‌افتد. در هوای گرم بدن عمدتاً با تعریق خنک می‌شود. تبخیر عرق دمای بدن را تنظیم می‌کند. با این‌حال، وقتی در هوای گرم و مرطوب بیش‌ازحد ورزش کنید یا فعالیت سنگین داشته باشید، بدن قادر به خنک کردن خود نخواهد بود. درنتیجه ممکن است دچار گرمازدگی، خفیف‌ترین نوع بیماری مرتبط با گرما، شوید. گرمازدگی در فصل تابستان یکی از شایع‌ترین مشکلاتی است که افراد با هر سن و سال و وضعیت جسمانی، ممکن است با آن مواجه شوند.با آغاز فصل گرما و فعالیت در خارج از منزل، وقتی‌که به خانه بازمی‌گردید، نوشیدنی‌های خنک تابستانی می‌توانند خستگی را از وجودتان بیرون برده و حالتان را خوب کند.

در روز‌های گرم، تنها نمی‌توان با آب رفع تشنگی کرد؛چراکه افت فشار و گرمازدگی در روز‌های گرم بیشتر است و تنها هیدراته شدن بدن نوشیدن آب نیست. خوشبختانه جایگزین‌های زیادی برای آب وجود دارد که می‌توان از طریق آن‌ها هیدراته ماند و دمای بدن را متعادل نگه داشت. نوشیدنی‌های فصل گرما برای رفع خستگی و عطش بعد از ورزش و یا فعالیت روزمره در دسته‌بندی‌های نوشیدنی‌های طبیعی و مصنوعی مصرف می‌شوند؛ بنابراین‌ خوب است از میوه‌های تازه و خوشمزه این فصل برای درست کردن نوشیدنی‌های سالم استفاده کنیم و از آبمیوه‌های مصنوعی که پر از رنگ‌های شیمیایی و اسانس هستند، دوری‌کنیم.

فاضله حیدریان مقدم، متخصص طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه در فصول گرم سال به دلیل شدت گرمای هوا، قوت هاضمه معده کاهش می‌یابد، اظهار کرد: در تابستان و هوای گرم باید از غذاها و نوشیدنی‌های سبک که هضم راحتی دارند استفاده کرد. متخصص طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: در فصل گرما برای پیشگیری از گرما زدگی تهیه شربت سکنجبین و تخم کاسنی،عناب و زرشک و خاکشیر یخ زده و آبلیمو می‌تواند به میزان قابل توجهی مفید باشد.

شربت سکنجبین و تخم کاسنی

برای تهیه سکنجبین سه پیمانه شکر را با چهار پیمانه آب و یک پیمانه سرکه انگوری یا سرکه سیب بجوشانید، کمی از شربت را با یک قاشق چایخوری تخم کاسنی خیس خورده و یک لیوان آب بنوشید. شربت عناب و زرشک 10عدد عناب را له کرده با دو قاشق غذاخوری زرشک در یک و نیم لیوان آب بجوشانید تا یک لیوان بماند سپس مواد را صاف کرده و با یک قاشق غذاخوری شکر شیرین کنید و خنک بنوشید. شربت خاکشیر یخ زده و آبلیمو دو قاشق غذاخوری خاکشیر خیسانده را در جایخی بریزید، دو قاشق غذاخوری شکر، دو عدد لیمو تازه و یک لیوان آب را هم بزنید و یک مکعب خاکشیر یخ زده در آن انداخته و بعد از هم زدن میل کنید. شربت به‌لیمو برای تهیه این شربت پیمانه شکر را با یک پیمانه آب کمی جوشانده، سپس یک پیمانه آب لیمو تازه اضافه کنید و بعد از کمی جوشیدن خاموش کنید، این شربت را با آب خنک رقیق کرده و میل کنید. دوغ ترش و تخم شربتی دو قاشق غذاخوری تخم شربتی را در آب خیسانده، با یک لیوان دوغ ترش رقیق مخلوط کنید و خنک بنوشید.

https://stnews.ir/short/VMm0l
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: