مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به باورهای رایج و غلط درباره بیماریهای عفونی زنان، گفت: عفونتهای زنان به ۲ دسته باکتریایی و قارچی تقسیم بندی میشوند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : سوزش، خارش و بوی بد از نشانههای رایج انواع عفونت است. درمان عفونت بر اساس نوع آن، متفاوت بوده و به همین دلیل، تشخیص نوع عفونت از اهمیت زیادی برخوردار است.
عفونت و التهاب از جمله اختلالات شایع در زنان است. معمولاً هر زنی در طول زندگی خود، به طور میانگین یک یا دو مورد از این نوع اختلالات را تجربه میکند. ترشحات واژن، درد، سوزش، خارش و بوی شدید، از نشانههای رایج التهاب و عفونت است.برخی عفونتهای واژینال، ناشی از بیماریهای آمیزشی است. خوشبختانه، موارد دیگر چندان رایج نیستند؛ اما متأسفانه، برخی از زنان به دلایل نامشخصی بیشتر از دیگران مستعد این عفونتها هستند.
شهرزاد زادهمدرس،استاد بیماریهای زنان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به اینکه عفونتهای قارچی خفیف نیاز به مداخله جدی و یا حتی درمان خاصی ندارد، اضافه کرد: این عفونتها در بیشتر موارد با کمک باکتریهای مفید محیط خودبهخود برطرف میشود ولی نکته اینجاست که باید علت زمینهای ایجاد آن بررسی و از بین برود.وی با اشاره به اینکه عفونتهایی مثل تریکومونیا(نوعی بیماری مقاربتی و درمانپذیر) و یا گنوکوکی از راه ارتباط جنسی منتقل میشود، اظهار کرد: در عین حال عفونتهای قارچی، عفونتهای شایعی هستند و در افرادیکه رابطه جنسی هم ندارد هم ایجاد میشود.
رئیس بخش نازایی بیمارستان مهدیه گفت: عفونتهای قارچی توسط قسمتهای خارجی و یا داخلی دستگاه تناسلی ایجاد میشوند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه عفونت یک عفونت قارچی است که باعث سوزش، ترشحات و خارش شدید و لابیا و بافتهایی که در دهانه قرار دارند، میشود تاکید کرد: هر عاملی مثل عدم رعایت نکات بهداشتی، مصرف دارو، مشکلات کبدی که باعث تغییر در ph شود، میتواند زمینه ساز بروز عفونتهای قارچی باشد. زادهمدرس با اشاره به این موضوع که داروها میتوانند به طور موثر عفونتهای قارچی را درمان کنند، افزود: اگر به طور مکرر، چهار بار یا بیشتر در طی یک سال، دچار عفونت شدید میشوید، ممکن است به یک دوره درمانی طولانیتر و یک برنامه نگهدارنده نیاز داشته باشید.
متخصص زنان و زایمان دانشگاه با اشاره به اینکه عفونتهای قارچی خفیف نیاز به مداخله جدی و یا حتی درمان خاصی ندارد، اضافه کرد: این عفونتها در بیشتر موارد با کمک باکتریهای مفید محیط خودبهخود برطرف میشود ولی نکته اینجاست که باید علت زمینهای ایجاد آن بررسی و از بین برود.
وی در ادامه رابطه جنسی محافظت شده را راهکار موثری برای پیشگیری از عفونتهای جنسی دانست و افزود: در صورت ابتلا به این عفونتها باید درمان برای هر دو شریک جنسی انجام شود. زادهمدرس با اشاره به ایکه درمان عفونتهای جنسی و یا قارچی معمولا به صورت سرپایی است، گفت: تب بالا و برخی علامتهای سیستمیک نیاز درمانهای جدیتر و یا بستری شدن دارد.وی درمانهای خودسرانه در عفونتهای و دهانه رحم را مورد انتقاد قرار داد و خاطرنشان کرد: آناتومی بدن زنان به شکلی است که کانال به حفره شکم راه دارد؛ یعنی کانال به دهانه رحم، حفره رحم، لولهها و حفره شکم متصل است، بنابراین عفونت بالا رونده در صورت عدم درمان لولههای رحم را درگیر میکند.
عضو هیأت علمی دانشگاه هشدار داد: صرف اینکه تصور کنید استفاده از محلولهایی مثل سرکه، جوش شیرین و یا سایر موارد شستوشوی می تواند باعث درمان عفونتهای یا سطح موضعی آن شود اشتباه و در برخی موارد میتواند صدمات جبرانناپذیری را به همراه داشته باشد.
وی با بیاناینکه باید با بررسی توسط پزشک متخصص، مشخص شود چه عفونتهایی و چگونه ph را تغییر میدهد، خاطرنشان کرد: عفونتهای قارچی اساسا در محیطهای اسیدی رشد میکنند و یا برای دستهای دیگر از عفونتهای مربوط به زنان محیط قلیایی مناسب است؛ بنابراین استفاده از روشهای خودسرانه و غیرعلمی برای درمان عفونت توصیه نمیشود.متخصص زنان و زایمان دانشگاه پرهیز از استفاده خودسرانه از ژلهای بهداشتی و یا محلول ضدباکتری در زنان را خواستار شد و توضیح داد: ناحیه تناسلی زنانه به خودی خود پذیرای میکروارگانیسمهایی است که اگر به میزان تعادل در آن وجود داشته باشند، مشکلی در سلامت آن ایجاد نخواهند کرد؛ اما اگر تعادل ph این ناحیه از بین برود، انواع مشکلات ناحیه در آن ایجاد خواهد شد ضمن اینکه این محلولها میتواند زمینه ساز بروز ضایعات پوستی باشد.
وی رعایت نکات بهداشتی در زنان و مردان را مورد تاکید قرار داد و گفت: رعایت نکات بهداشتی منجر به سلامت هر چه بیشتر ناحیه تناسلی و جلوگیری از مشکلات بعدی خواهد شد، توصیه میشود همیشه از لباس زیر نخی استفاده کنید؛ چرا که وجود کوچکترین مواد غیر نخی و نایلونی در لباس زیر منجر به بروز مشکلاتی مثل سوزش، خارش و حتی عفونت خواهد شد، بعد از هر بار رفتن به دستشویی خودتان را با دستمال سفید و کاملا خشک، تمیز کنید، دستمالهای معطر و رنگی برای سلامت شما مفید نیستند، هیچ وقت دستمال را از پشت به جلو نکشید؛ چون ممکن است منجر به عفونت و بروز مشکلاتی شود.
زاده مدرس ادامه داد: بلافاصله بعد از شنا یا انجام ورزش، لباس زیر خود را عوض کنید؛ چرا که محیط مرطوب امکان رشد باکتریها را فراهم خواهد کرد و بهتر است ناحیه تناسلی را با آب ولرم یا خنک بشویید همچنین زنان در زمان قاعدگی تامپون، پد بهداشتی یا کاپ قاعدگی خود را به موقع عوض کنند و در صورت استفاده از کاپ قاعدگی آن را تمیز بشویند و از پوشیدن لباس زیر و شلوار تنگ خودداری کنند.
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48