مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اهمیت غذا در خصوص ارتقای سلامت جامعه گفت: در سیاستهای کلی سلامت، جمعیت و اقتصاد مقاومتی، تأمین امنیت غذایی و دسترسی عادلانه به غذا برای تمام افراد جامعه ضروری است و در واقع امنیت غذایی به معنای دسترسی اقتصادی و فیزیکی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری از فراشبند، فاطمه عالیشوندی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی گفت: برای ارتقای سلامت جامعه و افزایش امید به زندگی، تأمین غذا، دسترسی به آن و سلامت بدن از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی به چالشهای موجود در زمینه امنیت غذایی، از جمله تغییرات اقلیمی، شوکهای اقتصادی و بیماریها اشاره کرد و گفت: ناامنی غذایی میتواند منجر به افزایش هزینههای بهداشت و درمان و شیوع بیماریهای مختلف شود.
این کارشناس در ادامه، به سند امنیت غذایی و اقدامات لازم برای مقابله با تهدیدات غذایی اشاره کرد و افزود: این سند شامل هفت سند مختلف از نهادهای گوناگون است و هدف آن تجمیع و تدوین راهبردهای امنیت غذایی است.
عالیشوندی به اقدامات پدافند غیرعامل در زمینه امنیت غذایی، از جمله شناسایی تهدیدات و آسیبهای احتمالی، توسعه زیرساختها و نظارت بر ورود محصولات غذایی پرداخت و با اشاره به اجرای برنامههایی از جمله شیر مدرسه، آرد و نان کامل و کالا برگ الکترونیک گفت: همکاری همه نهادها و گروههای مردمی برای تأمین امنیت غذایی و سلامت جامعه به عنوان حقوق اولیه هر انسان ضروری است.
او گفت: امروزه علوم تغذیه از جمله رشته های استراتژیک است که می تواند موقعیت یک کشور را در جهان بالا و پایین بیاورد و برای تحقق شعار پیشگیری بهتر از درمان نیازمند توجه ویژه به علوم تغذیه هستیم.
وی افزود: سلامت تنها نبود بیماری نیست و یکی از یک جنبههای مهم آن تغذیه و امنیت غذایی است و تحقق شعار پیشگیری بهتر از درمان نیازمند توجه ویژه به علوم تغذیه دارد.
این فعال حوزه تغذیه ادامه داد: نظام اسلامی سلامت را حق مردم می داند و ارتقای سلامتی مردم از جمله وظایف حاکمیت است و توجه به تغذیه در تامین سلامت بسیار مهم و اثرگذار و عامل مهمی در پیشگیری از بُروز بسیاری بیماری هاست.
وی گفت: سواد تغذیه ای جامعه باید افزایش یابد و رسانه ها نقش موثری در ارتقا دانش مردم در این خصوص دارد و باید تغذیه به مطالبه مردمی تبدیل شود و مردم از مسوولان بخواهند تا متخصص تغذیه داشته باشند.
این مقام مسئول یادآور شد: چند سالی است که کارشناسان تغذیه در مراکز بهداشت حضور دارند و این کارشناسان می توانند نقش موثری در ارتقا دانش تغذیه مردم و اصلاح باورهای سنتی و غلط در خصوص تغذیه و سلامت داشته باشند که در این زمینه اصلاح باورهای نسل جدید باید به سرعت انجام شود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی خاطرنشان کرد: امروز اهمیت تغذیه در سلامت جامعه ثابت شده است و هر گونه هزینه برای ارتقای وضعیت تغذیه ای جامعه پرداخت صرف هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری بر روی رُشد فکری و رُشد سلامت نسل حاضر و نسل های بعدی است.
وی یادآور شد:اگر تغذیه نادرست و کم تحرکی دست به دست هم دهند عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی هستند که عامل نخست مرگ و میر در کشور است بنابر ان اصلاح تغذیه در کاهش مرگ و میرهای کشور موثر است.
خبرنگار: فاطمه شعبانی
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48