واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان

تولید انبوه چشمی درب‌های اتوماتیک ایرانی

یک استارت‌آپ با مهندسی معکوس و تولید انبوه چشمی درب‌های اتوماتیک، موفق شد جایگزینی بومی و باکیفیت برای محصولات خارجی در حوزه اتوماسیون صنعتی ارائه کند. این محصول که با یک‌سوم قیمت نمونه‌های وارداتی عرضه می‌شود، پاسخی به نیاز داخلی و کاهش وابستگی به واردات است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مصطفی عدل، مدیر یک استارتاپ اظهار کرد: این استارتاپ زیرنظر مرکز تحقیقات فرماندهی انتظامی تهران بزرگ فعالیت می‌کند. در بازار نیازی شناسایی شد که توسط فرماندهی انتظامی به ما معرفی شد. نیازها به تیم‌ها ارجاع داده می‌شود و تیمی که از دانش فنی لازم برخوردار باشد، پروژه را اجرا و محصول نمونه را تولید می‌کند.

وی ادامه داد: محصول "چشم درب اتوماتیک" در حوزه اتوماسیون صنعتی کاربرد دارد و نوعی سنسور حرکتی است. پیش از این، نمونه‌های وارداتی این محصول تحت دو برند مختلف از کشور بلژیک و نیز نمونه‌هایی از ترکیه موجود بود.

عدل تصریح کرد: یکی از مشکلات این محصولات، قیمت بالای آنها بود. همچنین به دلیل تحریم‌ها، شرکت بلژیکی به ما محصول نمی‌داد و محصولات موجود نیز با قیمت بالا و به‌صورت قاچاق تأمین می‌شد. با اعلام نیاز شرکت "وستا دور"، تصمیم به تولید انبوه این محصول گرفتیم.

وی با بیان اینکه این محصول به‌طور کامل مهندسی معکوس شده است، گفت: این محصول را با یک‌سوم قیمت نمونه خارجی تولید می‌کنیم.

عدل در خصوص فرآیند عملکرد محصول توضیح داد: این محصول و سنسورهای حرکتی آن بر اساس تکنولوژی "رادار داپلر" کار می‌کند. در این روش، طول موجی با فرکانس بالا (بین ۱۲ تا ۲۴ گیگاهرتز) منتشر می‌شود که در صورت حرکت جسمی در مقابل آن، تغییرات فرکانس برگشتی قابل پردازش خواهد بود و برد درایور این تغییرات را تشخیص می‌دهد و در صورت وقوع حرکت، فرمان خروجی صادر می‌کند.

وی افزود: فرمان خروجی از طریق یک کابل دو متری به کنترل باکس درب اتوماتیک منتقل می‌شود که مسئول حرکت موتور و باز و بسته کردن درب است.

عدل در خصوص قیمت محصول بیان کرد: این کالا با قیمت ۴۵۰ هزار تومان به بازار عرضه می‌شود، در حالی که نمونه‌های خارجی آن بین یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان قیمت دارند.

وی در مقایسه سنسورهای حرکتی معمول برای روشن کردن لامپ‌ها با این محصول گفت: سنسورهای معمول از نوع PIR هستند و هرکدام کاربرد مخصوص به خود را دارند. چون سنسورهای این محصول در فضای باز نصب می‌شوند، باید در پوششی قرار گیرند و در این شرایط، نور عبوری برای سنسورهای PIR کارایی ندارد، بنابراین از امواج رادیویی استفاده می‌کنیم. یکی دیگر از دلایل استفاده از رادار داپلر، نیاز به سنسوری با زاویه تشخیص محدود و دقت بالا است.

وی افزود: در این محصول، کنترل سرعت نیز در نظر گرفته شده تا درب به هر سرعتی باز نشود و تنها در سرعت‌های مشخص واکنش نشان دهد. با استفاده از رادار داپلر و محاسبات ریاضی مرتبط با آن، می‌توانیم کنترل بیشتری نسبت به سنسورهای PIR داشته باشیم.

عدل در خصوص محل نصب این محصول گفت: این سنسورها بیشتر برای درب‌های شیشه‌ای اتوماتیک مجتمع‌های مسکونی، تجاری، برج‌ها و پاساژها نصب می‌شوند. مصرف این محصول در کشور بین ۳۰ تا ۵۰ هزار واحد در سال برآورد می‌شود که صادرات نیز به این تعداد افزوده می‌شود.

وی در خصوص علت اعلام نیاز این محصول از سوی فرماندهی انتظامی توضیح داد: مرکزی در این ارگان فعالیت می‌کند که نیازی به نوع خاصی از فناوری ندارد، بلکه بر اساس تقاضای بازار عمل می‌کند. شرکت ما دانش‌بنیان است و کارگروه "کاشف" در این ارگان، نیازهای موجود را شناسایی و معرفی می‌کند. شرکت ما در قالب خصولتی فعالیت می‌کند.

عدل درباره مزیت محصول گفت: مدل کسب‌وکار ما B۲B است؛ یعنی با شرکت‌ها و کسب‌وکارها همکاری داریم و مستقیماً با افراد کار نمی‌کنیم. اگر فردی به درب اتوماتیک نیاز داشته باشد، با یک شرکت ارائه‌دهنده خدمات تماس می‌گیرد و آن شرکت نیز خدمات نصب را انجام می‌دهد که ما با این شرکت‌ها در ارتباط هستیم.

وی اضافه کرد: اگر برای منزل خود به درب اتوماتیک نیاز داشته باشید، این محصول روی آن نصب خواهد شد. کسب‌وکار ما در سطح بازارهای عمومی فعال است و به همین شکل نیز به فروش می‌رسد.

https://stnews.ir/short/Ng88k
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: