مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
فناوران یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در پارک فناوری پردیس گاز کاربردی برای ایجاد تامپوناد (فشار) روی لایههای شبکیه را در بیمارانی که جراحی شبکیه انجام میدهند، به مرحله تولید رساندند و این در حالی است که پس از ۸ سال مجوزهای این محصول از سوی سازمان غذا و دارو صادر شده است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مهدی هادیان پور، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: حوزه فعالیت ما در زمینه تحقیق، تولید و طراحی تجهیزات چشم پزشکی است. یکی از این محصولات گاز SF6 یا سولفور هگزا فلوراید است.
وی افزود: این گاز جهت ایجاد تامپوناد (فشار) روی لایههای شبکیه در بیمارانی که جراحی شبکیه انجام دادهاند، مورد استفاده قرار میگیرد. این محصول کیفیت معادل نمونه اروپایی با گرید ۵ و درجه خلوص ۹۹.۹ را دارد و نیاز کامل کشور را رفع میکند و موجب نیم میلیون یورو صرفهجویی ارزی در سال نیز شده است.
هادیان پور با اشاره به کاربردهای این محصول، توضیح داد: در بیماران مبتلا به دیابت، تروما و غیره، ۹ لایه سنسوری از لایه عصبی چشم (شبکیه) جدا میشود و در صورتی که این لایهها تحت عمل جراحی به نام «ویترکتومی» به شبکیه چشم چسبانده نشود، شخص نابینا میشود و دید خود را از دست خواهد داد. شبکیه لایه ای از سلول های عصبی در پشت چشم است.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان یادآور شد: در عمل جراحی ویترکتومی لایههای شبکیه چشم چسبانده میشوند و بعد از آنکه فرآیند لیرز انجام شد، برای کاهش تامپوناید و یا اثر فشاری ثانویه در داخل چشم، از این گاز استفاده میشود.
وی ادامه داد: بعد از آنکه عمل چشم به پایان رسید، این گاز تزریق میشود و به مدت ۲۰ روز در داخل چشم باقی میماند و بعد از آن این گاز از چشم خارج میشود.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان با بیان اینکه تاکنون این عمل جراحی در داخل کشور انجام میشده است، افزود: در حالی که ما این گاز را به تولید رساندیم، به مدت ۸ سال به دنبال اخذ مجوزهای این محصول بودیم؛ دلیل این تاخیر هم به این دلیل بوده است که سازمان غذا و دارو و اداره کل تجهیزات پزشکی اعلام میکردند که نمیدانند مجوزهای تجهیزات چشمپزشکی را چه نهادی باید صادر کند.
هادیان پور، اضافه کرد: با مراجعه به مدیر کل تجهیزات سازمان غذا و دارو از آنها درخواست کردیم که باید برای این تجهیزات تعیین تکلیف شود و در نهایت مجوزهای این محصول صادر شد.
به گفته وی، نمونههای خارجی این محصول نیز موجود است و نمونه فرانسوی ۱۵ میلیلیتری این گاز، ۳۸ یورو قیمت دارد اما نمونه داخلی برای ۸۰۰ میلیلیتر، ۶۰۰ هزار تومان قیمتگذاری شده است.
وی با بیان اینکه کیفیت داخلی با نمونههای خارجی برابری میکند، اظهار کرد: این محصول تنها در اختیار جراحان چشمپزشکی قرار میگیرد.
هادیان پور نیاز سالانه کشور برای این گاز را ۴ تا ۵ هزار کپسول ۸۰ سیسی دانست و گفت: هر بیمار حدود ۵ میلیلیتر نیاز دارد و بر این اساس حدود ۷۵ هزار بیمار در سال نیازمند دریافت این گاز هستند.
1403/03/22 12:08
1403/03/22 12:01
1403/03/22 11:32
1403/03/22 10:18
1403/03/22 09:30
با تلاش محققان کشورمان:
طراحی نرمافزار مدیریت هوشمند ذخیره و مصرف مواد شیمیایی و اجرا در آزمایشگاهها1403/05/03 10:38
1403/03/21 15:26
1403/03/21 15:19