مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: وقتی از ویتامین P صحبت می کنیم، منظور یک ویتامین جدید نیست، بلکه مفهوم لذت بردن از غذا است. لذت بردن از غذا به همان اندازه که به مواد مغذی موجود در غذا اهمیت میدهیم، مهم است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از شیراز: راضیه سادات طبائی فرد کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در این خصوص تصریح کرد: ویتامین لذت (vitamin pleasure) تأثیرات مثبت فراوانی بر جسم و روان ما دارد و بخش مهمی از تجربههای ما از غذا خوردن را تشکیل میدهد.
وی ادامه داد: لذت بردن از غذا باعث تحریک ترشح دوپامین در مغز میشود. دوپامین هورمونی است که به ما حس خوشحالی و رضایت میدهد و باعث میشود تجربه غذا خوردن لذت بخشتر باشد. با این حال، پژوهشها نشان می دهد که افراد چاق ممکن است دچار مقاومت به دوپامین شوند؛ به این معنا که مغز آنها برای رسیدن به همان سطح لذت، نیاز به مصرف بیشتری از غذا دارد. این مسئله ممکن است یکی از دلایل پرخوری باشد.
این مقام مسئول به این نکته اشاره کرد و گفت: اما لذت بردن از غذا تنها به مزه و احساس خوشایند محدود نمی شود. غذا نقش تغذیه کنندهای عاطفی نیز دارد. یک کاسه سوپ گرم وقتی که بیمار هستید، یا شیرینی ای که شما را به یاد دوران کودکی میاندازد، همگی نمونههایی از این پیوند عاطفی است که غذا با زندگی ما برقرار می کند.
وی افزود: در واقع، غذا بخش مهمی از فرهنگ و هویت ما نیز هست. غذاهای سنتی و خانوادگی نه تنها تغذیه کننده بدن است، بلکه پیوندهای عاطفی ما با گذشته و خانواده را نیز تقویت میکند.
به گفته این کارشناس تغذیه، در دنیای امروز، بسیاری از ما تحت تأثیر «فرهنگ رژیمی» قرار گرفتهایم؛ فرهنگی که میگوید باید به غذاهایی که دوست داریم، به ویژه غذاهای پرچرب و پرکالری، «نه» بگوییم. این فرهنگ اغلب باعث میشود که ما به غذا به عنوان چیزی که باید کنترل کنیم نگاه کنیم، نه چیزی که از آن لذت ببریم. این ذهنیت میتواند رابطه ما با غذا را پیچیده و حتی ناسالم کند. وقتی به طور دائم در حال محدود کردن خود هستیم، ممکن است میل به غذاهای ممنوع بیشتر شود و به پرخوری یا احساس گناه منجر شود.
این فعال حوزه تغذیه در ادامه به این نکته اشاره کرد و گفت: در مقابل، وقتی بدون برچسبگذاری غذاها به خود اجازه میدهیم از آنها لذت ببریم، هم از تجربه غذا خوردن لذت بیشتری میبریم و هم تعادل بهتری در رژیم غذایی خود پیدا میکنیم. این کار میتواند کیفیت رژیم غذایی را بهبود بخشد و از پرخوری و کم خوری جلوگیری کند.
وی در پایان توصیه کرد: نه تنها به مواد مغذی فکر کنیم، بلکه از لذت بردن از هر لقمه بهرهمند شویم. پس به خاطر داشته باشیم که لذت از غذا بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم است و با آگاهی و لذت از هر لقمه، میتوان به بدن و ذهن خود انرژی و آرامش بیشتری هدیه داد.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48