مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دکتر دلالنژاد گفت: اعتماد به نفس داشته باشید. اگر پایه علمی قوی و تمرین عملی زیاد داشته باشید، به مرور به دندانپزشک توانمندی تبدیل میشوید.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : به مناسبت روز دندانپزشک، گفتوگویی داشتیم با دکتر پانتهآ دلال نژاد، دندانپزشک با بیش از دو دهه تجربه در حوزه درمان و مراقبتهای دهان و دندان، که در شهر یاس مشغول به فعالیت است. ایشان متولد سال ۱۳۵۶ و فارغالتحصیل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال ۱۳۸۰ هستند. در ادامه، پای صحبتهای صمیمی و الهامبخش ایشان مینشینیم.
علموفناوری: خانم دکتر، بسیار خوشحالیم که وقتتان را به ما دادید. لطفاً از مسیر ورودتان به دندانپزشکی برایمان بگویید.
خیلی ممنونم از شما. از کودکی علاقه زیادی به درس خواندن داشتم و جزو دانشآموزان پرانرژی و کوشا بودم. در آن دوران، رشته پزشکی بسیار محبوب بود و تقریباً همه شاگرداولها به سمت آن میرفتند. من هم در مسیر علوم تجربی قرار گرفتم. با این حال، همیشه یک حس درونی داشتم که مرا به سمت دندانپزشکی سوق میداد.
شاید چون به نظم، تمیزی و کارهای ظریف علاقه داشتم یا شاید به خاطر تأثیر یکی از اقوام نزدیکم که در این رشته بسیار موفق بود. در نهایت، با تمام تردیدها و توصیههای اطرافیان برای انتخاب پزشکی، تصمیم گرفتم دندانپزشکی را انتخاب کنم و تا امروز هرگز از این تصمیم پشیمان نشدهام.
علموفناوری: چه ویژگیهایی باعث شد در این حرفه ماندگار شوید؟
علاقه به کارهای هنری و دستی خیلی در این مسیر به من کمک کرد. دندانپزشکی تلفیقی از هنر و علم است. از طرفی دیگر، مهمترین انگیزهام، کمک به کاهش درد بیماران است. وقتی بیماری با درد شدید مراجعه میکند و بعد از درمان با لبخند از مطب خارج میشود، حس بسیار خوبی به من منتقل میشود. این لحظهها، ارزش تمام سختیها را دارند.
علموفناوری: به عنوان یک خانم دندانپزشک، چه چالشهایی را تجربه کردهاید؟
مانند هر زن شاغلی، تعادل بین کار و زندگی خانوادگی همیشه یک چالش است. بعد از ازدواج و مادر شدن، مجبور شدم ساعتهای کاریام را کاهش دهم تا زمان بیشتری را صرف خانواده کنم. اینجاست که مهارت مدیریت زمان و حمایت خانواده نقش بسیار مهمی ایفا میکند. خوشبختانه، همسر، پدر و مادرم همیشه کنارم بودند و کمکم کردند تا بتوانم مسیر شغلیام را ادامه دهم.
علموفناوری: به نظر شما یک دندانپزشک موفق باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
اول از همه، اخلاق حرفهای. بیمار قبل از هر چیز، با رفتار ما مواجه میشود. یک برخورد خوب و لبخند صمیمانه، تأثیر ماندگاری دارد. بعد از آن، دانش بهروز، مهارت علمی و عملی بسیار مهم است. دندانپزشکی رشتهای پویاست و باید همیشه در حال یادگیری باشیم. من خودم مرتب در دورهها و کلاسهای تخصصی شرکت میکنم و از منابع بهروز، حتی شبکههای اجتماعی علمی بهره میگیرم.
علموفناوری: از نظر شما سختترین بخش کار دندانپزشکی چیست؟
یکی از سختترین لحظات، زمانی است که بیحسی مؤثر نیست یا بیمار رفلکس شدید دارد. در این مواقع، باید صبوری و درک بالایی داشت. ما باید همیشه خودمان را جای بیمار بگذاریم. او درد دارد، استرس دارد، پس باید با احترام و آرامش با او برخورد کنیم.
علموفناوری: تا به حال بیمارانی بودند که روی زندگی شخصی یا شغلی شما تأثیر گذاشته باشند؟
بله، مواردی بوده که بیمار با اصرار و اعتماد کامل از من خواسته کاری را انجام دهم که در ابتدا به آن اطمینان نداشتم. همین اعتمادشان باعث شد خودم را محک بزنم و بعداً ببینم که توانایی انجام آن کار را دارم. همین تجربیات، اعتماد به نفسم را بالا بردند.
علموفناوری: در مورد آینده شغلیتان چه رویاهایی دارید؟
دوست دارم در محیطی بزرگتر، با امکانات بیشتر فعالیت کنم. همچنین تمایل دارم در برخی زمینههایی که کمتر در آنها وارد شدهام، مطالعات بیشتری داشته باشم و مهارت کسب کنم. هر کسی برای کارش رویاهایی دارد و من هم از این قاعده مستثنی نیستم.
علموفناوری: اگر بخواهید به دختران جوانی که به دنبال ورود به حرفه دندانپزشکی هستند توصیهای کنید، چه میگویید؟
اعتماد به نفس داشته باشید. اگر پایه علمی قوی و تمرین عملی زیاد داشته باشید، به مرور به دندانپزشک توانمندی تبدیل میشوید. اما بدانید که موفقیت، چه مالی و چه حرفهای، یکشبه به دست نمیآید. باید تلاش کنید، صبور باشید، و اخلاق حرفهای را سرلوحه کارتان قرار دهید.
علموفناوری: در پایان، انگیزه شما در روزهای سخت چیست؟
خانوادهام. حضورشان، حمایتشان، و اینکه میدانم تلاشهای من به زندگی آنها هم آرامش میدهد، بزرگترین انگیزه من است.
گفتوگو از ندا دهقانی زاده
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48