واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان

زمان حذف شرکت‌های با فناوری‌ قدیمی از لیست دانش‌بنیان‌ها

مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان از به روز رسانی آیین‌نامه ارزیابی این شرکت‌ها تا اوایل سال آینده خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : بسیاری از محصولات دانش‌بنیان در حال حاضر فناوری به‌روزی ندارند. در این راستا معاون علمی در اولین نشست خبری خود از تغییر ارزیابی دانش‌بنیان‌ها گفته بود. بیش از 10 هزار شرکت دانش‌بنیان داریم و به گفته افشین تنها 8 هزار شرکت دانش‌بنیان پویا هستند.

در سال‌های اخیر با رشد تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان چالش‌هایی مانند حضور برخی شرکت‌های بدون فناوری روز در لیست دانش‌بنیان‌ها و استفاده برخی شرکت‌ها از امتیازات و معافیت‌های مالیاتی بدون تولید فناوری مؤثر در این زیست‌بوم همواره وجود داشته است. از طرفی قرار است با تغییر روند ارزیابی مدت‌زمان ارزیابی نیز کوتاهتر شود.

در توضیح کم کردن مدت ارزیابی، مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان امیر یونسیان عنوان کرد: با تدوین محتوای رسانه‌ای مدت ارزیابی را کم کرده‌ایم. در شروع ارزیابی مشاوره را داریم که حدود 20 روز طول می‌کشد. شرکت‌ها می‌توانند با دیدن این کلیپ‌ها این مدت‌زمان را از فرایند ارزیابی حذف کرده و در مدت کوتاه 20 دقیقه‌ای وارد شروع فرایند ارزیابی شوند. این محتوا تا پایان فروردین در سامانه بارگزاری خواهد شد.

وی در ادامه عنوان کرد: نکته دیگر شفاف‌سازی فرایند ارزیابی است. برخی شرکت‌ها و مشاورین از روند ارزیابی به بهانه کمک و مشاوره در پرکردن فرم‌ها سوءاستفاده می‌کردند. ما با ساده کردن و نشان دادن محتوای صوتی و تصویری به شرکت‌ها به صورت جزئیات و بامثال در حوزه‌های مختلف فرایند ارزیابی را به شکل شفاف نشان می‌دهیم.

با بررسی چالش‌ها آئین‌نامه ارزیابی صلاحیت دانش‌بنیان‌ها به‌روزرسانی می‌شود

یونسیان از ارائه آیین‌نامه به‌روزرسانی شده ارزیابی دانش‌بنیان‌ها تا ابتدای سال جدید خبر داد و در توضیح آن گفت: بعد از مصوب شدن در شورای راهبری، این آئین‌نامه ارائه خواهد شد. با بررسی چالش‌ها این آیین‌نامه دارد به روزرسانی می‌شود و احتمالا در ابتدای سال جدید ارائه خواهد شد. یکی از موضوعات آیین نامه این است که محصولات در تمدید شرکت‌ها و ارزیابی مجدد مشخص می‌شود که دانش‌بنیان هستند یا خیر.

وی در توضیح زمان ارزیابی نیز اظهار کرد: بسته به نوع شرکت فرایند تمدید متفاوت است؛ شرکت‌های نوپا5 سال یک‌بار، نوآور و فناور2 یا 3 ساله هستند. نکته مهم این است که در آیین‌نامه ارزیابی معاونت علمی صلاحیت دارد که هر زمانی تشخیص دهد، محصولی از محصولات دانش بنیان باید مجددا بررسی شود به این موضوع ورود کند. 

یونسیان با بیان این که ارزیابی که توسط کارگزاران انجام می‌دهیم ارزیابی اولیه است عنوان کرد: شرکت درخواست را ثبت می‌کند و کارگزاری که امین معاونت علمی است، توسط کارشناسان فنی کارشناسی می‌کند و گزارش کارشناسی در داخل خود معاونت علمی می‌آید و با توجه به هر حوزه یک کارشناس ارشد داریم که آن را بررسی می‌کند. تأیید نهایی ارزیابی دانش‌بنیان و تمام این فرایند در معاونت علمی (دبیرخانه تخصصی ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های متقاضی دانش‌بنیان) انجام می‌شود.

https://stnews.ir/short/VMOMJ
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: