پزشکی و سلامت

مصاحبه:

سردرد های میگرنی و راه های پیشگیری و درمان این بیماری در طب سنتی

میگرن نوعی بیماری مزمن و ناتوان کننده است که شیوع بالایی در جهان دارد، افراد مبتلا به میگرن دارای نوعی سردرد ضربان دار هستند که معمولا در یک طرف سر ظاهر می شود و اغلب با حالت تهوع یا حساسیت به نور همراه است، این علائم به دلیل تغییرات موقت در هدایت عصبی داخل مغز است، دردهای میگرنی اغلب چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : قاسم قاسمی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار علم و فناوری در چهارمحال و بختیاری در زمینه سردرد های میگرنی گفت:
 میگرن نوعی سردرد است که معمولاً از یک طرف سر شروع و شدت می‌گیرد و ممکن است ساعت‌ها یا روزها ادامه پیدا کند که به انواع مختلفی مثل میگرن کلاسیک،میگرن پیچیده، میگرن مزمن شکمی ،میگرن چشمی حاد، میگرن قاعدگی،عصبی و نظایر آن تقسیم می شود.

وی ادامه داد: از نظر محققان اینکه چه افرادی بیشتر دچار سردرد میگرنی می شوند علل ناشناخته‌ای دارد اما افرادی که دچار ضعف گوارشی یبوست،کم خونی ،افراد  بلغمی( یعنی دارای مزاج سرد و تر) ، کسانی که اختلال خواب و خوراک دارند ، افرادی که رعایت تغذیه نمی‌کنند( از فست فودها و مواد غذایی سرخ کردنی زیاد استفاده می‌کنند)و همچنین افراد افسرده و عصبی،مستعد سردردهای میگرنی هستند.

قاسمی در رابطه با راه های پیشگیری از بروز سردرد های میگرنی اظهار کرد: انواع سرخ کردنی‌ها، غذاها،نور ، صداها، بوهای متنوع مصنوعی ، عطرها و ادکلن‌ها،عوامل استرس زا ، نوشیدنی‌های مختلف با شیرینی‌های مصنوعی و ...سردردهای میگرنی را تشدید می‌کند.

وی اضافه کرد: ضمن رعایت و دوری از این موارد توصیه می‌شود به وعده‌های غذایی و مسئله مهم خواب و بیداری که یکی از اصول ضروری در طب سنتی است توجه بیشتری شود، دو عامل در زمینه میگرن بسیار مهم است یکی ضعف و نفخ معده ، دوم یبوست که رفع این دو مورد باعث تسکین و به تاخیر انداختن سردردهای میگرنی می‌شود.

این محقق و پژوهشگر در رابطه با روش های درمان این نوع بیماری نقل کرد: فاصله گرفتن از عوامل مختلف تشدید کننده بیماری، اصلاح سبک زندگی ،پرهیز از ریزه‌خواری، خوب جویدن غذاها ،رعایت سردی و گرمی تغذیه‌ها، برطرف کردن غلظت خون ،پرهیز از شیرینی جات مصنوعی ، سرخ کردنی‌ها و خصوصاً اختلالات خواب( سر شب بخوابند و صبح خیلی زود از خواب بیدار شوند) تاثیر بسیار خوبی برای افراد دچار میگرن دارد.

وی افزود: بین دمنوش‌ها ارگانو یا پونه کوهی بذر گشنیز ،بذر کاسنی، مرزنجوش ،انواع زیره (زیره سبز و زیره سیاه)، گل گاوزبان، بسیار موثره و روغن مالی کف پاها و ناحیه گردن با روغن‌های گرم و نفوذی مثل روغن بادام شیرین، کرچک، کندر و گل سرخ به سرعت میگرن را تسکین می دهد.

وی در آخر با تاکید بر تاثیر حجامت و طب سوزنی خاطر نشان کرد:برای سردردهای میگرنی حجامت و طب سوزنی (خصوصاً حجامت ماستوئید یا حجامت پشت گوش) و طب سوزنی زیر نظر پزشک طب سنتی درمان کننده و راهکار بسیار خوبی برای کاهش عوارض و دوره‌های سردردهای میگرنی است.

انتهای پیام/

خبرنگار: نرجس امیدی

https://stnews.ir/short/4klG7
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: