مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی درباره چگونگی مواجهه با فشار خون بالا در گرم و سرد مزاجان و روش کنترل آن توضیح داد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : شایعترین علت سکته مغزی در ایران و سومین عامل مرگ و میر پس از سرطان و بیماریهای قلبی است، درمان فشار خون در طب سنتی از راه حل های قطعی کنترل این بیماری خاموش است. این سوال که درمان فشار خون در طب سنتی چگونه است، سوال بسیاری از مبتلایان به فشار خون بالاست که علاقه چندانی به استفاده از داروهای شیمیایی ندارند. البته این موضوع حاثز اهمیت است که اینکه درمان فشار خون از روش طب سنتی بهترین روش درمان است یا استفاده از داروی های شیمیایی بستگی به نظر پزشک دارد و استفاده خودسرانه از داروهای شیمیایی و یا داروهای سنتی می بایست زیر نظر پزشک باشد تا اولا آسیبی به شخص بیمار نرسد و دوما بهترین نتیجه درمان فشار خون، حاصل شود.
فاطمه محجوب،عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فشار خون، میزان فشاری است که توسط خون در جریان به دیواره رگ ها وارد میشود، خاطر نشان کرد: زمانی که این میزان فشار از حد نرمال تجاوز کند، پرفشاری خون یا Hypertension ایجاد میشود، در این صورت لازم است که بیمار تحت نظر متخصص، داروهای فشارخون را دریافت کند و درمانهای طب ایرانی به عنوان مکمل، در جهت کنترل بهتر فشارخون یا کاهش دوز دارو و یا کنترل عوارض در نظر گرفته شود. وی ادامه داد: امتلاء یا بد انباشت اخلاط زائد در بدن را، یکی از علل ایجاد فشار خون از دیدگاه طب ایرانی دانست و گفت: در افراد گرم مزاج و یا سرد مزاج، رویکردهای درمانی طب مکمل متفاوت است.وی اصلاح سبک زندگی را، یکی از عوامل مهم کنترل فشار خون بالا در بدن بیان و تصریح کرد: داشتن فعالیت فیزیکی کافی در کاهش وزن و افزایش متابولیسم و کاهش تجمع مواد زائد در بدن نقش مهمی را ایفا می کند.
عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه براساس مطالعات مختلف، ورزش در کنترل فشارخون و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نقش بسزایی دارد، گفت: مصرف غذاهای چرب، غذاهای غلیظ و فست فودها در افزایش فشار خون نقش بسزایی دارند، همچنین پرهیز از درهم خوری و پرخوری و رعایت اعتدال در خوراکیها و نوشیدنیهای متناسب با مزاج افراد، امر مهمی در پیشگیری از این بیماری محسوب میشود.محجوب خاطر نشان کرد: در افراد مبتلا به فشار خون با مزاج گرم توصیه میشود، مصرف میوه جات و سبزیجات تازه همچون زالزالک، گیلاس، آلبالو، سیب، انار، نارنگی، پرتقال، گریپ فروت و عناب را در برنامه غذایی خود داشته باشند.عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، همچنین استفاده از لیموی تازه، تخم گشنیز، سماق و زرشک را در غذاهای افراد مبتلا به فشار خون با مزاج گرم نیز توصیه کرد.
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48