پزشکی و سلامت

مزایای آدامس؛

فوایدی که پس از جویدن آدامس نصیبتان می شود

آدامس از زمان‌های قدیم مورد استفاده قرار می‌گرفته و یونانی‌ها یکی از مصرف‌کنندگان قدیمی آن هستند. در ایران نیز در زمان‌های قدیم‌تر سقز مصرف می‌شد، اما امروزه آدامس پرطرفدار برای فروش انبوه ساخته و در ابعاد مختلف بسته بندی می‌شود. اما آیا آدامس خواصی نیز برای سلامت دهان و دندان دارد؟

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : استقبال از مصرف آدامس در حالی است که برخی می‌گویند که این خورکی حاوی قند است و می‌تواند خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهد یا باکتری‌های موجود در دهان شما سوکرالوز و سایر کربوهیدرات‌ها را متابولیزه می‌کنند که لایه مینای دندان را در قسمت بیرونی دندان شما فرسایش می‌دهد.

 اما جویدن آدامس با شکر هر چند وقت یکبار خطرات زیادی برای سلامتی ایجاد نمی‌کند، به خصوص اگر بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. آدامس بدون شکر نیز در هر وعده کمتر از ۰.۵ گرم قند دارد و از شیرین کننده‌های جایگزین استفاده می‌کند. در این نوع آدامس ممکن است شیرین کننده‌هایی مانند آسپارتام، نئوتام، ساخارین، سوکرالوز، اریتریتول، ایزومالت، مالتیتول، مانیتول، سوربیتول و زایلیتول، مورد استفاده قرار گیرد.

محافظت در برابر پوسیدگی

اگر در آدامس از طعم دهنده‌های خاصی مانند اسید سیتریک استفاده شده باشد، ممکن است تجمع پلاک در دهان را کاهش دهد. اما به خاطر داشته باشید که اگر آدامس قند داشته باشد، ممکن است اثرات مثبت آن از بین برود. جویدن دهان شما را تحریک می‌کند تا بزاق بیشتری تولید کند.

این اتفاق باعث محافظت از دهان شما در برابر پوسیدگی و فرسایش می‌شود، زیرا بزاق به عنوان یک محافظ برای دندان‌های شما عمل می‌کند. بزاق بیشتر ممکن است باکتری‌ها و اسیدی را که روی دندان‌های شما جمع می‌شوند را از بین ببرد.

فواید جویدن آدامس برای سلامتی

فواید جویدن آدامس در دهان شما به همین‌ها که ذکر آن رفت محدود نمی‌شود. بزاق بیشتر ممکن است به تعادل اسید‌ها در مری کمک کند و علائم ریفلاکس اسید را کاهش دهد. بیماری ریفلاکی معده به مری (GERD) زمانی است که اسید معده به لوله‌ای که دهان و معده شما را به هم متصل می‌کند، جریان می‌یابد. ریفلاکس حنجره زمانی است که اسید معده از مری به سمت گلو می‌رود. آدامس همچنین ممکن است حداقل برای مدت کوتاهی به رفع خشکی دهان کمک کند.

سایر فواید سلامتی جویدن آدامس عبارتند از:

کالری سوزی: ممکن است در ساعتی که آدامس می‌جوید ۱۱ کالری بسوزانید. با گذشت زمان، تعداد کالری‌های سوزانده شده تجمیع می‌شوند.

بهبود حافظه: جویدن آدامس جریان خون را به مغز شما افزایش می‌دهد که ممکن است به بهبود حافظه شما کمک کند.

مبارزه با خواب آلودگی: اگر احساس خستگی می‌کنید، مقداری آدامس بجوید تا هوشیار بمانید.

از بین بردن حالت تهوع: اگر احساس بیماری می‌کنید، تولید بزاق ناشی از جویدن آدامس ممکن است به شما کمک کند احساس بهتری داشته باشید. این امر به ویژه در مورد بیماری حرکتی و تهوع صبحگاهی در دوران بارداری صادق است.

فواید آدامس بدون شکر

آدامس‌های بدون قند خطر کمتری برای دندان شما دارند. مطالعات نشان می‌دهد که استفاده از این آدامس‌ها در صورت داشتن پوسیدگی بی‌خطر است و باعث بدتر شدن حفره‌های پوسیدگی نمی‌شود. این بدان معنا نیست که آدامس می‌تواند جایگزین مسواک زدن منظم، نخ دندان کشیدن و تمیز کردن دندان شود.

پس از خوردن آدامس از دندان‌های خود مراقبت کنید

پس از خوردن یا جویدن آدامس مراقب باشید که دندان‌های خود را به خوبی تمیز کنید:

دو بار در روز مسواک بزنید.

مطمئن شوید که اطراف دندان‌های خود را از زوایای مختلف با فشار ملایم مسواک بزنید.

از نخ دندان برای رسیدن به فضا‌های تنگ بین دندان‌ها و لثه‌ها استفاده کنید.

از هیچ فضایی، هر چقدر هم که کوچک باشد، نگذرید. باکتری‌ها بیشتر مستعد تجمع در فضا‌های کوچک هستند که دسترسی به آن‌ها آسان نیست. از نخ دندان استفاده کنید.

از غذا‌های سفت و چیز‌هایی مانند دانه‌هایی که ممکن است در دندان‌هایتان گیر کنند خودداری کنید

به طور منظم دندان‌هایتان را تمیز کنید.برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.

با قورت دادن آدامس چه بلایی سرمان می آید؟
بلعیدن آدامس تنها در صورتی برای بدن مضر است که بیش از حد انجام شود که در موارد بسیار نادری هم مشاهده می‌شود. منظور از بیش از حد هم بلعیدن سه تکه آدامس یا بیشتر در روز است.
ادامه مطلب
آدامس چطور ساخته می‌شود؟ ویدئویی شگفت‌انگیز از پشت پرده تولید آدامس!
همیشه دوست دارید بدانید که آدامس‌هایی که از بازار می‌خرید، چگونه تولید می‌شوند؟ در این ویدئو، سفری به دنیای شگفت‌انگیز تولید آدامس خواهیم داشت و مراحل مختلف آن را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
ادامه مطلب
آدامس با این روش‌ها از روی سطوح مختلف محو می‌شود
بهترین روش برای جدا کردن آدامس از سطحی، فریز کردن آن است، ظرف یخ را روی آدامس قرار دهید تا سفت شود، سپس به راحتی آن را از سطح مورد نظر جدا کنید مابقی لکه را با پارچه‌ای آغشته به الکل سفید پاک کنید.

 اولین آدامس طعم‌دار با طعم ترش پرتقالی توسط کمپانی آدامز عرضه شد و بعد‌ها طعم‌های دیگری نیز به آدامس اضافه شد؛ اما تمام این آدامس‌ها یک اشکال اساسی داشتند و اینکه طعم را زیاد نگه نمی‌داشتند.
 

https://stnews.ir/short/4aoyy
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: