پزشکی و سلامت

مصرف شام سبک و به موقع، باعث گرسنگی و تمایل به مصرف صبحانه

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: مصرف شام سبک و به موقع و بیدار نماندن تا آخر شب باعث می شود که غذا به موقع هضم شود و فرد در ابتدای روز تمایل به مصرف صبحانه پیدا کند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : دکتر محسن نعمتی با اشاره به اینکه تغذیه دانش آموزی از اهمیت بالایی برخوردار است و در این مسیر دسترسی به آب سالم و داشتن یک صبحانه سالم و سبک ضرورت دارد، خاطر نشان کرد: دسترسی به آب سالم بخصوص در مناطق گرمسیر برای دانش آموزان از جایگاه مهمی برخوردار است و اگر آب سالم در مدرسه در دسترس نبود حتما بطری آبی همراه داشته باشد.

وی با بیان اینکه در هنگام تشنگی اگر آب سالم در دسترس دانش آموز نباشد او تمایل بیشتری به سمت نوشیدنی شیرین و گازدار پیدا می کند که این نوشیدنی ها نه تنها تشنگی را رفع نمی کند بلکه زمینه چاقی و اضافه وزن را در دانش آموز فراهم می کند، گفت:  بنابراین مدیران مدارس باید اهتمام جدی در حوزه ایجاد آبخوری سالم داشته باشند. 

وی با بیان اینکه مصرف نوشیدنی های انرژی زا برای دانش آموزان به هیچ وجه توصیه نمی شود، گفت: نوشابه های انرژی زا حاوی کافئین با دز بالا هستند که میتوانند منجر به بی قراری و کم خوابی شوند و در نیم ساعت اول باعث افزایش نشاط و شادابی می شود اما پس از مدت کوتاهی خستگی زیادی بر فرد تحمیل می شود .

دکتر نعمتی گفت:  مصرف نوشیدنی های انرژی زا برای ورزشکاران و رانندگان جاده بیشتر استفاده می شود اما گاهی بین دانش آموزان به خاطر تقلید از همسالان این نوشیدنی ها مصرف می شود که برای این قشر از افراد مصرف آنها توصیه نمی شود. 

اصرار به مصرف صبحانه از سوی والدین نتیجه مثبت ندارد

متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مصرف صبحانه بیش از اینکه یک وعده غذایی محسوب شود یک فرهنگ است که والدین و کل خانواده باید به آن توجه کنند، اظهار کرد: باید برای مصرف صبحانه زمان کافی در نظر گرفت و از عجله و شتاب در آن پرهیز کرد زیرا دانش اموز هنوز از خواب بیدار نشده والدین اصرار به سرعت در مصرف صبحانه دارند این در حالی است که بدن دانش آموز و یا هر فرد دیگری در زمان کوتاه تمایل به مصرف هیچ ماده غذایی ندارد. 

وی با اشاره به اینکه باید فضای منزل با خرید نان داغ و عطر چای مهیای مصرف صبحانه شود نه اینکه در زمانی کوتاه دانش آموز مجبور به اماده شدن و مصرف صبحانه شود ، گفت: علاقه به مصرف صبحانه یا هر اقدام دیگری در خانواده شکل می گیرد بنابراین والدین نیز باید به فرهنگ مصرف صبحانه پایبند باشند نه اینکه صرفا دانش آموز را به خوردن این وعده غذایی تشویق کنند. 

وی با بیان اینکه مصرف صبحانه دورهمی یکسان می تواند در مدارس انجام شود و دانش آموزان دورهم بیشتر به صرف غذا و صبحانه علاقمند می شوند، گفت: در مدارس قاعده ای به نام همسالان است بنابراین والدین باید صبحانه سالم را با بسته بندی سالم برای دانش آموز قرار دهد تا به مرور به مصرف صبحانه علاقمند شوند. 

وی با اشاره به اینکه طبق مطالعات اگر کودکان 16 بار یک ماده غذایی را ببیند کم کم علاقمند می شوند، بنابراین والدین اگر با بدغذایی یا تمایل دانش آموز به مصرف مواد غذایی ناسالم روبرو هستند می توانند با استفاده از همین قانون کودکان را به غذاهای سالم علاقمند کنند، گفت:  صبحانه هایی مانند نان و پنیر . نان و ارده و عسل، نان و ماست و سبزی یا خوراک عدس یا خوراک لوبیا ، تخم مرغ برای وعده صبحانه مفید خواهد بود.

https://stnews.ir/short/NDbA6
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: