مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مسئول واحد سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشت استان اصفهان به مناسبت هفته سلامت زنان اعلام کرد: مراقبت زنان میانسال (30 تا 59 سال) درسال 1402در دانشگاه علوم پزشکی میانگین حدود 18 درصد است که شهر اصفهان کمترین میزان 11درصد بوده است؛ نزدیک 256 هزار نفر از بانوان میانسال استان تمام خدمات سلامت عمومی را دریافت کردند؛ همچنین خدمات سلامت باروری 245 هزار مورد بوده است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان: دکتر علی پارسا در نشست خبری به مناسبت هفته سلامت بانوان ضمن اشاره به اینکه هر سال شعاری برای این هفته توسط وزارت بهداشت در نظر گرفته میشود؛ افزود: شعار امسال «بانوی سالم مادر سالم و نسل سالم» است و از این جهت که بانوان نیمی از جمعیت کشور را تشکیل میدهند توجه به سلامت آنها بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: برنامه هایی در طول سال در جهت سلامت بانوان اجرا میشود و از این جهت که بانوان نقش همسری و مادری را برعهده دارند و هم نقش اجتماعی و اقتصادی آنها دارای اهمیت زیادی است همچنین در حوزه باروری و جوانی جمعیت سلامت بانون اهمیت دارد، تمرکز ویژه معاونت بهداشت بر ارائه خدمات سلامت بانوان قرار گرفته است.
پارسا در ادامه ضمن اشاره به هفته اطلاع رسانی سرطان برست؛ فرزندآوری و فرزند دار شدن درسن زیر 30 سال و همچنین شیردهی را بعنوان عوامل موثر در پیشگیری از سرطان پستان توصیه کرد.
خانم دکتر مرادی مسئول واحد سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشت استان اصفهان دراین نشست خبری نیز با اشاره به روز جهانی زن که 8 اکتبر است؛ روز جهانی سلامت زنان که 28 می تقریبا 7 خرداد است؛ اظهار کرد: همچنین یک روز جهانی سلامت زنان را داریم که در کشور ما بیش از 10 سال است یک هفته را به سلامت زنان اختصاص داده اند یعنی هفته ملی سلامت بانوان از 24 تا 30 مهرماه است.
مرادی گفت: بنا بر اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، عناوین روز شمار هفته سلامت بانوان ایران که از روز سه شنبه آغاز میشود عبارتند از:
سه شنبه 24 مهر 1403 سلامت مادری و فرزند آوری
چهارشنبه 25 مهر 1403 سواد سلامت، خودمراقبتی و سلامت زنان که نقشهای زنان را در حیطههای مختلف از مادری تا مراقبتی از اعضای خانواده را بیان میکند.
پنج شنبه 26 مهر 1403 شیوه زندگی سالم در دورههای مختلف زندگی زنان
جمعه 27 مهر 1403 نقش خانواده در حفظ و ارتقا سلامت زنان، مادران و فرزندان
شنبه 28 مهر 1403 فرصتها و تهدیدات رسانه ای و تاثیرات آن بر سلامت زنان
یکشنبه 29 مهر 1403 بر اساس اولویت های دانشگاهی و بومی
دوشنبه 30 مهر 103 سرطان پستان از پیشگیری تا بهبودی
وی افزود: مهمترین موضوع این است که تا قبل از سال 1392 تقریبا خدمات سلامت زنان محدود به خدمات مرتبط با مادران باردار بود اما از سال 92 به بعد در راستای طرح تحول نظام سلامت هم آقایان و هم خانمها یکسری خدماتی را در قالب بستههای خدمتی گروههای سنی دریافت میکنند.
مسئول واحد سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشت استان اصفهان با تاکید براینکه تیم سلامت در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای سلامت این خدمات را ارائه می دهد ادامه داد: در این تیم هم پزشک؛ هم کارشناس روان و کارشناس تغذیه هم ماما و هم مراقب سلامت و بهورز حضور دارندو این خدمات را ارائه میدهند.
مرادی شیوه زندگی در دورانهای مختلف زندگی را بعنوان یکی از موضوعات مورد اشاره قرار داد و گفت: زنان در دوران مختلف زندگی به لحاظ فیزیولوژی تجربه و شرایط خودشان را دارند و مطابق این شرایط خدمات سلامت ارائه میشود.
وی ادامه داد: بعنوان مثال اگر روی گروه هدف جوان و میانسال متمرکز شویم یکسری خدمات رایگان در مراکز جامع سلامت ارائه میشود اما متاسفانه مردم در شهر اصفهان از این خدمات اطلاع خوبی ندارند که پوشش پایین خدمات ما را باعث شده.
وی اعلام کرد: بعنوان مثال مراقبت زنان میانسال (30 تا 59 سال) درسال 1402در دانشگاه علوم پزشکی میانگین حدود 18 درصد را نشان می دهد که شهر اصفهان کمترین میزان بهرهمندی از این خدمات برابر 11درصد بوده؛ یعنی عدد 18 درصدمیانگین به دلیل بهرهمندی و استقبال بهتر حدود 30 تا 40 درصد در شهرستانها و مناطق روستایی است.
مسئول واحد سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشت استان اصفهان ادامه داد: یکی از دلایل عدم اطلاع از این خدمات رایگان در مراکز شهری است که خدمات متنوعی در راستای سلامت جسم و روان و بصورت رایگان برای هم زنان و هم مردان ارائه میشود.
وی ادامه داد: در کلیه مراکز خدمات جامع سلامت،، پایگاههای سلامت و خانه های بهداشت خدمات برای زنان و مردان میانسال (30 تا 59 سال) ارائه می شود که بررسی تناسب اندام و مشاوره برای اصلاح اضافه وزن و چاقی و چاقی شکمی؛ مشاوره تغذیه برای اصلاح الگوی غذایی؛ ارائه مکمل ویتامین دی D3))؛ مشاوره و ارائه نسخه ورزشی برای بهبود فعالیت بدنی و تحرک؛ اندازه گیری فشار خون قند خون و چربی خون، خطر سنجی سکته قلبی و مغزی و انجام مراقبتهای لازم؛ بررسی مصرف مواد دخانی و اعتیاد آور و انجام مشاوره جهت ترک؛ بررسی سلامت زنان در دوره باروری و یائسگی، عفونتهای آمیزشی و اچ آی وی ایدز؛ بررسی و مشاوره سلامت روان در زمینه استرس، اضطراب و افسردگی و غربالگری سرطان دهانه رحم از جمله این خدمات رایگان است.
مرادی افزود: همچنین غربالگری سرطان پستان برای زنان ۳۰ تا ۷۰ سال و سرطان روده بزرگ برای مردان و زنان ۵۰ تا ۷۰ سال نیز انجام میشود. همه افراد هم جهت دریافت این خدمات با ارائه کد ملی و سوابق پزشکی نظیر جواب آزمایش؛ داروهای مصرفی و... میتوانند؛ از این خدمات بهره مند گردند.
وی ادامه داد: یکسری خدمات مختص بانوان است که شامل خدمات قبل از بارداری و حین بارداری تا مراقبت بعد از زایمان را شامل میشود که تقریبا 8 تا مراقبت بارداری برای افرادی که شرایط خاصی ندارند و اگر شرایط خاص و ویژه باشد تعداد مراقبتها بیشتر میشود.
مرادی به برخی دیگر از بررسیها و ارزیابیهای رایگان ویژه بانوان هم اشاره کرد و گفت: بررسی و ارزیابی علایم و عوارض یائسگی و مراقبت و مدیریتهایی که باید داشته باشند که این خدمات توسط ماماها ارائه میشود همچنین بررسی و ارزیابی سلامت وضعیت باروری و ناباروری را داریم. بررسی و ارزیابی عفونتهای مختلف و مشاوره ایدز همچنین بررسی و ارزیابی اختلال عملکرد جنسی و مشاوره برای بانوان انجام میشود و لازم است اطلاع رسانی شود و بانوان هم برای دریافت این خدمات مراجعه داشته باشند.
مرادی گفت: غربالگری سرطان برست بر عهده ماماهای حاضر در مراکز جامع لامت و پایگاههای مربوطه قرار گرفته که هم معاینه و هم آموزش انجام معاینه توسط خود فرد و هم مشاورههای لازم را انجام میدهند و بعد از جمع بندی نتایج بررسیها اگر لازم شد افراد را برای تویربرداریهای مربوطه ارجاع خواهند داد.
مرادی در پاسخ سوال خبرنگار علم و فناوری در خصوص آمار ارائه این خدمات در استان؛ اعلام کرد: در 1402 در کل استان برای زنانی میانسال(بانوان 30 تا 59 سال) که تمام سلامت خدمات عمومی دریافت کردند؛ آماری برابر 255 هزار و 640 نفر بودند.
وی افزود: و زنانی که در سطح استان در سال 1402 خدمات سلامت باروری را دریافت کردند تقریبا 245 هزار نفر بودند.
مسئول واحد سلامت میانسالان و سالمندان معاونت بهداشت استان اصفهان خاطرنشان کرد: خیلی از مراقبتها سه سال یکبار است از جمله مراقبتهای مرتبط با گروه زنان میانسال (بانوان 30 تا 59 سال) یعنی بجز قسمت خطر پذیر بیماریهای قلبی و عروقی که توالی دریافت مراقبت خطر سنجی هر سال باید باشد؛ و حد انتظار سالانه در استان اصفهان برای مراقبتهای سه سال یکبار سی درصد است که با توجه به جمعیت میانسال استان 2 میلیون و 200 هزار نفر حدانتظار سالانه در کل حدود 700 هزار نفر که برای جمعیت زنان نصف این عدد حدود 350 هزار نفر است. همچنین مراقبت سالمندان هم سالی یکبار است.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48