مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پژوهشی به بررسی تاثیر مصرف پودر کاکائو در کاهش خستگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (اماس) پرداختند که نتایج اولیه این کارآزمایی بالینی امیدوارکننده بود.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان: «دکتر ایمان ادیبی استادیار مولتیپل اسکلروزیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان»، مجری اصلی پژوهش با عنوان "تاثیر پودر کاکائو در کاهش خستگی بیماران مبتلا به اماس" و در گفتوگو با خبرنگار علم و فناوری، گفت «خستگی یکی از شایعترین و ناتوانکنندهترین علائم در بیماران اماس است که تاثیر مستقیمی بر زندگی روزمره این بیماران دارد. ما در این پژوهش به دنبال راهحلی طبیعی و کمعارضه برای کاهش میزان خستگی بودیم.»
استادیار مولتیپل اسکلروزیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: این مطالعه روی 60 بیمار مبتلا به اماس انجام شد. به این منظور، شرکتکنندگان به دو گروه تقسیم شدند: گروه اول روزانه 25 گرم پودر کاکائو مصرف کردند، در حالی که گروه دوم دارونما دریافت نمودند. سپس اثرات مصرف کاکائو با استفاده از پرسشنامههایی که برای سنجش خستگی طراحی شده بود، در ماه اول و دوم پس از مصرف ارزیابی شد.
دکتر ادیبی درباره نتایج این مطالعه توضیح داد: «اگرچه در هفتههای اول تفاوت معناداری بین دو گروه مشاهده نشد، اما در هفتههای بعدی، گروهی که کاکائو مصرف میکردند، به طور قابلتوجهی میزان خستگی جسمانی کمتری گزارش کردند. این موضوع بیانگر آن است که اثرات مثبت کاکائو ممکن است با گذشت زمان آشکار شود».
ادیبی گفت: کاکائو سرشار از ترکیبات فلاونوئیدی است که خواص ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارند. این ترکیبات میتوانند با کاهش استرس و بهبود عملکرد سیستم عصبی، به کاهش خستگی کمک کنند». و نتایج اولیه این مطالعه هم امیدوارکننده بوده است».
دکتر ادیبی با تاکیدبراینکه با وجود نتایج امیدوارکننده، این مطالعه مانند هر پژوهشی، محدودیتهایی نیز داشت. افزود: «دوره پیگیری این پژوهش کوتاه بود، و برای تایید اثرات بلندمدت کاکائو، نیاز به مطالعات گستردهتر با نمونههای بزرگتر است. همچنین، تاثیر کاکائو بر خستگی ذهنی و شناختی نیاز به بررسی بیشتری دارد».
وی افزود: «ما به بیماران توصیه میکنیم که پیش از شروع هرگونه مکملدرمانی، با پزشک خود مشورت کنند. اگرچه کاکائو یک ماده غذایی ایمن است، اما مصرف آن باید به اندازه و تحت نظارت باشد».
استادیار مولتیپل اسکلروزیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: یافتههای این پژوهش اهمیت تغذیه هدفمند را در مدیریت بیماریهای عصبی آشکار میکند و بر ضرورت ادغام رویکردهای غذایی با درمانهای دارویی استاندارد تاکید دارد.
دکتر ادیبی در پایان ابراز امیدواری کرد: «یافتههای این مطالعه زمینهساز تحقیقات بیشتر در این حوزه شود و به ارائه راهکارهای عملی برای کاهش خستگی در بیماران بینجامد».
وی تاکید کرد: نکته قابل توجه برخلاف تصور عمومی، مصرف کاکائو در این پژوهش به شکل پودر خالص و بدون افزودنیهای شیرینکننده بود. این موضوع اهمیت استفاده از منابع باکیفیت و دوزهای کنترلشده را نشان میدهد، چرا که شکلاتهای تجاری حاوی قند و چربی افزوده، ممکن است اثرات مفید کاکائو را خنثی کنند.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48