پزشکی و سلامت

"نمک دریا" دارای ناخالصی‌های فراوانی است

مدیرکل امور فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: نمک دریا در اصل به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می‌شود در صورتی که این‌ها نمک‌هایی‌اند که تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین هستند و خطر سرطان‌زایی دارند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : عبدالعظیم بهفر با اشاره به جلوگیری از برداشت غیرمجاز نمک از دریاچه مهارلو اظهار کرد: این موضوع به واحدهای تولیدی اعلام شده است و هماهنگی‌های لازم توسط معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با دادستانی استان فارس به‌منظور کنترل برداشت غیرمجاز از دریاچه و تشکیل پرونده تخلفات واحدهای تولیدی پیگیری شده است.

وی با تأکید بر اینکه نمک خوراکی چه به‌صورت استخراج‌شده از معادن سنگ نمک و چه به‌صورت استخراج‌شده از آب دریا دارای ناخالصی‌های فراوانی است، افزود: ناخالصی‌ها از لحاظ ایجاد عوارض نامطلوب و مسمومیت در بدن انسان اهمیت دارند و یکی از عوامل مؤثر در مرگ‌ومیر ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم، باقیمانده سموم و فلزات سنگین است.

مدیرکل امور فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس نمونه‌برداری گسترده از نمک‌های رنگی و سنتی، مشخص شد این نمک‌ها آلوده به فلزات سنگین هستند که برای سلامتی به‌شدت مضرّاند.

به‌گفته وی، با وجود توصیه‌های علمی و بهداشتی مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیه‌شده هنوز عده‌ای بر این باورند که نمک دریا و نمک‌های رنگی برای بدن مفید است. نمک دریا در اصل به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می‌شود در صورتی که این‌ها نمک‌هایی‌اند که تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی‌ها از جمله فلزات سنگین هستند و خطر سرطان‌زایی آنها به اثبات رسیده است.

https://stnews.ir/short/VMmED
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: