مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: آنفلوانزای فصلی H۱N۱ که قابلیت تهاجمی و همهگیری بالایی دارد، در کرمانشاه شایع شده است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : حسین بیگلری در گفتوگو با تسنیم در کرمانشاه، با اشاره به بیماریهای شایع در فصل زمستان، اظهار کرد: برودت هوا سبب میشود که برخی میکروبها قابلیت تهاجمی و فعال شدن بیشتری پیدا کنند که شایعترین آن ویروس آنفلوانزا است.
وی افزود: اواسط آذرماه بر اساس آمار وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی از نمونههایی که از گلو و دستگاه تنفسی بیماران مبتلا گرفته شده مشخص شد که ویروس آنفلوانزای فصلی انسانی از نوع H1N1 که قابلیت تهاجمی و همهگیری بالایی دارد شایع شده است.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: هر ساله بیماریهایی همچون سرماخوردگی که عفونتهای تنفسی سبکتری دارند شایع میشوند، اما آنچه اکنون با آن مواجه هستیم، ویروس آنفلوانزایی است که قابلیت تهاجمی پیدا کرده و جهش یافته H1N1 است.
بیگلری تصریح کرد: ویروس آنفلوانزا H1N1 قابلیت بیماریزایی بالایی دارد، همچنین علائم شدیدتری همچون سردرد، کوفتگی بدن، سرفه و عطسه شدید، درد مفاصل، علائم گوارشی، ضعف و بیحالی، دردهای شکمی و استفراغ ایجاد کند.
وی با بیان اینکه گروههایی بیشتر از سایرین در معرض خطر با این بیماری هستند عنوان کرد: گروههای سالمندان، بیماران مبتلا به بیماریهای مزمن قلبی و عروقی، دیابت کنترل نشده، فشار خون بالا، بیماریهای کلیوی، بیماریهای مزمن کبدی، آسم و برونشیت از جمله افراد در معرض خطر هستند.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: زنان باردار و کسانی که دچار بیماریهای نقص ایمنی هستند، مثل سرطانها که این ویروس میتواند برای آنها بحرانی بوده و علائم شدیدتری را از خود نشان دهد.
بیگلری با اشاره به اینکه برخی افراد اقدام به خود درمانی میکنند، بیان کرد: افرادی که اقدام به خود درمانی کرده و از کورتونهایی همچون دگزامتازون یا آنتی بیوتیکهای خودسرانه استفاده میکنند، طول دوره بیماری بیشتری دارند.
وی افزود: دانشآموزان و دانشجویان تا حد امکان مسائل بهداشتی را رعایت کنند، همچنین افراد در مکانهای مختلف عمومی تا حد امکان حضور پیدا نکنند.
رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به تفاوت علائم آنفلوانزا و سرماخوردگی گفت: سرماخوردگی یک تا دو روز طول درمان دارد و شامل علائم سبکی همچون سرفه و عطسه است اما آنفلوانزا روز به روز علائم آن شدت یافته و علائمی شبیه به کرونا دارد.
بیگلری در ادامه افزود: در صورت درگیری با ویروس آنفلوانزا جهش یافته بیماران باید در خانه قرنطینه شده، استراحت کنند و از درمان خودسرانه خودداری کنند.
وی در پایان با اشاره به راهکارهایی برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا گفت: بهترین راهکار استراحت و خواب کافی، شستشوی دست، مصرف سوپ و مایعات گرم، مصرف به اندازه ویتامین C، ایمن نگه داشتن بدن از ویروسهای محیطی، پوشیدن لباسهای مناسب و گرم نگه داشتن بدن است.
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48