پزشکی و سلامت

در گفت‌ و گوی تفصیلی با علم و فناوری مطرح شد:

ورزش‌ کردن می‌تواند تحمل درد فیزیکی شما را افزایش دهد

یک استاد دانشگاه در گفت‌وگو با علم و فناوری عنوان کرد: فعالیت بدنی باعث می‌شود تحمل درد افراد افزایش پیدا کند.

دکتر مهدی جاویدی متخصص فیزیولوژی ورزشی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری با اشاره به تاثیر ورزش در زندگی انسان‌ها تصریح کرد: ورزش در زندگی انسان تا حدی حائز اهمیت است که در پیشگیری، کنترل و درمان بسیاری از بیماری های انسان موثر واقع شده است. 
 
جاویدی ادامه داد: نشاط و سلامتی از مهمترین نعمت هایی است که خداوند آن را به انسان ارزانی کرده است و خوشبختی هر فردی می تواند در گرو سلامتی و تندرستی او باشد. پس بنابراین لازم است تا با تاثیر ورزش در زندگی انسان سلامتی و شادابی هر فرد حفظ شود. 
 
وی افزود: ورزش های گوناگون می توانند در تندرستی و بهداشت هر فرد اثرات مفیدی را داشته باشند به طوری که بدن بتواند در برابر انواع بیماری ها بهداشت داشته و سلامتی فرد تامین شود. 
 
به گفته استاد دانشگاه آزاد مرودشت، با ورزش کردن بدن قوای خوبی را به دست آورده و سبب شده تا اگر نقایص جسمی وجود داشته باشد بدون هیچ هزینه ای رفع شده و کارایی بدن افزایش یابد.  
 
جاویدی در رابطه با نقش ورزش بر سلامت روانی گفت: از آنجایی که سلامت  جسم و سلامت روان در گرو یکدیگر است به طوری که سلامت هر یک می تواند سلامتی دیگری را تضمین نماید، بنابراین با ورزش کردن و تاثیر ورزش در زندگی انسان می تواند سلامت روان را به دست آورد. 
 
وی همچنین تاکید کرد و گفت: بیشترین تاثیر ورزش در زندگی انسان در بهبود رفتارهای اجتماعی آنها می باشد زیرا ورزش باعث شده تا فرد احساس خود باوری، موفقیت و تقویت اراده را به دست آورد و از گوشه گیری و انزوا دوری نماید. 
 
فواید ورزش کردن برای جسم 
 
دکترای فیزیولوژی ورزشی در رابطه با فواید ورزش کردن برای جسم گفت: همه می دانند فواید ورزش کردن مستقیما بر کیفیت زندگی‌ انسان ها و حال روانی و جسمی آن ها تاثیر مثبتی دارد. 
 
وی در همین زمینه اذعان کرد: از فواید عالی ورزش برای جسم می‌توان به مواردی از جمله، ورزش عضلات شما را تقویت می‌کند، ورزش وزن را کنترل می‌کند و با بیماری‌های مزمن و جدی مبارزه می‌کند.  
 
 
به گفته این استاد دانشگاه، انجام فعالیت های بدنی از طریق های مختلف می تواند به رشد و سلامت کودکان و بزرگسالان کمک کند. انجام ورزش به صورت منظم، بدن را قوی  تر و سالم تر نگه می دارد.  
 
 
جاویدی با اشاره به اینکه فعالیت های بدنی همچنین می تواند تمرکز، عملکرد کودکان در مدرسه، خواب و سطح انرژی افراد را بهبود بخشد، اذعان داشت: ورزش علاوه بر کمک بر حفظ وزن سالم، می تواند به ساخت استخوان ها، ماهیچه ها، قلب و ریه های سالم نیز کمک کند.  
 
 
ورزش‌ کردن می‌تواند تحمل درد فیزیکی شما را افزایش دهد 
 
دکتر جاویدی بیان کرد: افراد فعال از لحاظ بدنی در مقایسه با افراد بی‌ تحرک، تحمل درد بیشتری دارند. افرادی که سطح فعالیت بالاتری داشتند، تحمل درد بالاتری نیز داشتند. 
 
این فعال حوزه ورزش همچنین اظهار داشت: ورزش‌ کردن می‌تواند به تقویت عضلات، کاهش ریسک ابتلا به بیماری‌ها و بهبود سلامت روان کمک کند. 
 
جاویدی اظهار داشت: محققان بیمارستان دانشگاهی شمال نروژ، در پژوهش جدیدی متوجه شده اند که ورزش احتمالاً می‌تواند شما را حتی در برابر درد هم مقاوم تر کند.  
 
وی در همین زمینه گفت: افرادی که به طور مرتب ورزش می‌کنند در مقایسه با کسانی که به‌ ندرت ورزش می‌کنند، تحمل درد بالاتری دارند. 
 
دکتر جاویدی با اشاره به اینکه ورزش‌ کاران چقدر تحمل درد بیشتری دارند، بیان کرد: در واقع کسانی که بیشترین فعالیت بدنی را داشتند، توانستند به‌ طور میانگین حدود  115.7 ثانیه آب سرد را تحمل کنند، در حالی که این زمان برای افرادی که کمترین فعالیت را داشتند، 99.4 ثانیه بود. 
 
وی ادامه داد: اندورفین های که با ورزش کردن در بدن آزاد می‌شود نقش مهمی در افزایش آستانه درد افراد بر عهده دارد. اندورفین ها مواد شیمیایی طبیعی تسکین دهنده درد در مغز هستند.  
 
استاد دانشگاه آزاد مرودشت همچنین گفت: در افرادی که فعالیت بدنی بیشتری دارند، جریان خون بهبود پیدا می‌کند، التهاب کاهش می‌یابد و سلامت قلب آنان نیز بهبود پیدا می‌کند. مجموعه این عوامل به افزایش آستانه درد کمک شایانی می‌کند. 
 
ورزش کردن خطر بروز بیماری‌های مزمن مانند چاقی، فشار خون بالا و بیماری‌های قلبی‌ و عروقی را کاهش می‌دهد. همچنین، به بهبود سلامت روان، تولید عضلات و استخوان‌ های قوی تری، افزایش طول عمر و تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک شایانی می‌کند.وی در پایان اظهار داشت: ما معتقدیم که ورزش به عنوان پدیده ای اجتماعی برای دوام جامعه لازم است چراکه با تغذیه بهداشت جسمی و روان شادابی خانواده ها و اجتماع را در پیش خواهیم داشت. 
 
دکتر جاویدی همچنین ابراز امیدواری کرد و گفت: امید است که ورزش در جامعه  ما به صورت یک عادت دائمی مثل غذا خوردن در آید که با آن جلوی بسیاری از امراض گرفته شود.  
 
  وی افزود: از آنجا که عقل سالم در بدن سالم است جامعه ای سالم را نیز داشته باشیم و جلوی بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی را بگیریم.  
 
به امید اینکه روزی ورزشگاه ها جای تمامی زندان های دنیا را بگیرد. 
 
خبرنگار: فاطمه شعبانی  
انتهای پیام /

https://stnews.ir/short/4zq2R
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: