مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
نشستن طولانی مدت روس صندلی میتواند سلامتی شما را به طور کامل تهدید کند و به شما آسیب برساند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : درست است که ساعت ها کار و تلاش می تواند شما را در مسیر شغلی تان به موفقیت برساند، اما نشستن طولانی مدت می تواند سلامتی شما را به خطر بیندازد. از مشکلات قلبی و گوارشی گرفته تا دردهای کمر و گردن، همگی می توانند در اثر نشستن طولانی مدت ایجاد شوند. اما نگران نباشید! با انجام تمرینات ساده در محل کار و ایجاد یک محیط کار ارگونومیک می توانید از این عوارض جلوگیری کنید.
تاثیرات مخرب نشستن طولانی مدت بر بدن
با گسترش دورکاری در سال های اخیر، مشکلات ناشی از نشستن طولانی مدت نیز بیشتر به چشم می آید. این سبک زندگی می تواند باعث بروز انواع مشکلات جسمی و روحی، از دردهای کمر و گردن گرفته تا افسردگی، شود. اما با اتخاذ یک سبک زندگی سالم می توانید از این عوارض جلوگیری کنید.
نشستن و سیستم قلبی عروقی
هنگامی که شما می نشینید، بدن شما انرژی کمتری نسبت به هنگام ایستادن یا راه رفتن مصرف می کند. گرچه نشستن پشت میز یا کامپیوتر برای ساعت ها امری عادی به نظر می رسد، اما می تواند خطرات جدی برای سلامتی داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که نشستن بیش از هشت ساعت در روز به اندازه چاقی و سیگار کشیدن خطرناک است.
قلب و سیستم قلبی عروقی در حالت ایستاده بهتر عمل می کنند. نشستن طولانی مدت باعث کاهش جریان خون و تجمع اسیدهای چرب در رگ ها می شود که می تواند منجر به بیماری های قلبی شود. همچنین، کاهش جریان خون خطر لخته شدن خون در رگ ها، به خصوص در پاها، را افزایش می دهد. در موارد شدید، این لخته ها می توانند از جای خود کنده شده و به ریه ها بروند که بسیار خطرناک است.
نشستن طولانی مدت همچنین می تواند باعث نارسایی وریدی شود. در این حالت، رگ های پاها نمی توانند خون را به طور موثر به قلب برگردانند. علائم نارسایی وریدی شامل ورم مچ پا، واریس و درد در پاها است.
مشکلات گوارشی
عملکرد دستگاه گوارش نیز در حالت ایستاده بهتر است. نشستن باعث کاهش فاصله بین لگن و دیافراگم و در نتیجه افزایش فشار بر روده ها می شود. این امر می تواند جریان خون را مختل کرده و باعث اختلال در عملکرد دستگاه گوارش شود. به عنوان مثال، نشستن طولانی مدت بعد از خوردن غذا می تواند باعث نفخ، گاز، دل درد و سوزش معده شود.
برخی تحقیقات نشان می دهد که بین بی تحرکی و بیماری های التهابی روده رابطه وجود دارد. به عنوان مثال، بیمارانی که در بیمارستان بستری هستند، اغلب با مشکلات گوارشی مواجه می شوند.
اثرات بر سیستم تنفسی
نحوه نشستن شما می تواند بر عملکرد ریه های شما نیز تاثیر بگذارد. هنگامی که شما می نشینید، ریه های شما فشرده می شوند و این امر می تواند باعث کاهش جریان اکسیژن به بدن شود. کاهش عملکرد ریه ها می تواند باعث ضعف عضلات و در نتیجه کاهش بیشتر عملکرد ریه ها شود و یک چرخه معیوب ایجاد کند. تنفس سطحی باعث کاهش اکسیژن رسانی به بافت ها می شود که این امر می تواند بر متابولیسم سلولی و عملکرد عضلات تاثیر گذاشته و باعث کاهش استقامت و انرژی شود.
ستون فقرات و طرز نشستن
یکی از مشهودترین عوارض نشستن طولانی مدت، آسیب به ستون فقرات و طرز نشستن است. اما اثرات مخرب نشستن بر ستون فقرات تنها به این موارد محدود نمی شود.
دردهای گردن و کمر
نشستن باعث وارد آمدن فشار زیاد به عضلات کمر، گردن و ستون فقرات می شود. اگر طرز نشستن شما صحیح نباشد، این فشار می تواند باعث فشرده شدن دیسک های بین مهره ای و در نتیجه آسیب به ستون فقرات شود.
نشستن طولانی مدت همچنین می تواند باعث درد در ناحیه گردن شود. اگر سر شما به سمت جلو خم شود، فشار زیادی به عضلات گردن وارد می شود که می تواند باعث درد شدید شود.
خطر دیسک کمر
نشستن باعث وارد آمدن فشار به ستون فقرات می شود. اگر این فشار به طور مداوم و برای مدت طولانی ادامه داشته باشد، می تواند باعث پارگی دیسک بین مهره ای و در نتیجه فتق دیسک کمر شود. نشستن طولانی مدت همچنین می تواند باعث ضعف عضلات، خستگی زودرس و کاهش انعطاف پذیری ستون فقرات شود.
اختلالات در طرز نشستن
نشستن طولانی مدت می تواند باعث عدم تعادل در سیستم اسکلتی عضلانی، مشکلات تعادل و کاهش انعطاف پذیری شود. همچنین، می تواند باعث بروز اختلالاتی مانند اسکولیوز و کیفوز شود. علاوه بر این، بی تحرکی می تواند باعث ضعف استخوان ها شود.
سلامت متابولیک و کنترل وزن
نشستن طولانی مدت می تواند خطر ابتلا به سندرم متابولیک، دیابت و چاقی را افزایش دهد.
سندرم متابولیک
نشستن طولانی مدت می تواند باعث کند شدن فرآیندهای متابولیک بدن، از جمله تنظیم قند خون و فشار خون، شود. این امر می تواند منجر به سندرم متابولیک شود
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48