مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی نانو و میکروالکترونیک ۱۰ محصول جدید در حوزه فناوری نانو رونمایی شد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : آئین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی نانو و میکرو ظهر امروز با حضور عماد احمدوند دبیر ستاد نانو، رضا بخشی آنی معاون توسعه اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بهرامی رئیس ستادهای اقتصاد دانش بنیان معاونت علمی برگزار شد و در این مراسم از ۱۰ محصول دانش بنیان در حوزه نانو رونمایی شد.
فهرست محصولات رونمایی در نمایشگاه به شرح زیر است؛
۱- کاتالیست گوگردزدایی اکسایشی از مازوت - شرکت گسترش فناوری خوارزمی
۲- دستگاه لایه نشانی پوششهای فوق سخت به روش PVD - شرکت فنآوران نانوپوشش جم
۳- ماژول خورشیدی نانوساختار پروسکایتی تمام پرینت با الکترود کربنی - شرکت شریف سولار
۴- ماده موثره رادیو داروی تشخیصی تکنسیوم تیلمانوسپت - شرکت آپرین سما فارمد
۵- داروی آمورولفین - شرکت کیمیا کالای رازی
۶- اسپری بندآورنده خون (کیتوهم) - شرکت کیتوتک
۷- نانوفوم دانه پلی پروپیلن انبساطی (EPP) - شرکت مواد پیشرفته شریف (سامفو)
۸- دستگاه نیدراکسترودر - شرکت بهسا پلیمر پارس
۹- دستگاه اکسترودر دو پیچ گشتاور بالا - شرکت طراح صنعت پویا پژوه
۱۰- کود اوره آهسته رهش گوگردی (سوراس) - شرکت چشمه ساران پردیس
همچنین در این مراسم ۸ شرکت دانش بنیان برنده جوایز صادراتی نانو شدند که جزئیات آن به شرح زیر است؛
شرکت صنایع الکترواپتیک صاایران
شرکت صنایع الکترواپتیک صاایران سازنده قطعات اپتیکی بهبود یافته با فناوری نانو است. محصولات این شرکت جهت استفاده در صنایع مختلف کاربرد دارد و بیشترین ارزآوری را برای کشور در بین محصولات دارای تکنولوژی نانو داشته است.
شرکت نفت و گاز سرو
شرکت دانش بنیان توسعه صنایع نفت و گاز سرو تولید کننده کاتالیست های مورد استفاده در فرایند تولید متانول، آمونیاک، اوره و کاتالیست تولید گاز اتیلن در صنعت پتروشیمی و کاتالیست های مورد استفاده در تولید گاز هیدروژن در صنعت پالایشگاهی و نیز کاتالیست های صنایع پایین دستی برای تولید متانول به فرمالدهید و نیز کاتالیست های مورد استفاده در صنایع فولادسازی
این شرکت علاوه بر رفع نیاز صنایع کشور به کاتالیست، توانسته است با ایجاد نزدیک به ۷۰۰ شغل در کشور و ارزآوری به میزان ۲۵ میلیون دلار طی دوسال اخیر نقش ارزنده در رفع سایه تحریمها از کشور را ایفا نماید.
شرکت دوده صنعتی پارس
شرکت دوده صنعتی پارس در سال ۱۳۶۳ به منظور تولید دوده و کربن دوده و کربن بلک به ثبت رسیده و از سال ۱۳۷۳ تولید خود را آغاز کرد.
این شرکت علاوه بر تأمین نیاز بازارهای داخلی، تا کنون موفق به صادرات دوده صنعتی به کشورهای آسیایی و اروپایی گردیده و با استفاده از تکنولوژی روز و رعایت استانداردهای ملی و جهانی، تولید انواع دوده صنعتی با قیمت مناسب را به جهت تأمین نیاز مشتریان، هدف خود قرار داده است. شرکت با ارتقای مهارت و دانش، ایمنی، بهداشت کارکنان و حفظ محیط زیست را نیز سرلوحه کار خود قرارداده است.
شرکت نانو دارو پژوهان پردیس
شرکت نانو دارو پژوهان پردیس با هدف طراحی، توسعه فناوری، تولید و تجاری سازی داروهای پیشرفته بر مبنای سامانههای نوین دارورسانی با تمرکز بر نانو ذرات هدفمند داروهای ضد سرطان و میکروسفرهای پلیمری با آزاد سازی کنترل شده ثبت شد. بر این مبنا دو داروی آبراکسان و نالترکسون با توجه به نیاز کشور در حوزه سرطان و اعتیاد به عنوان حوزه اصلی فعالیت توسعه و تحقیق انتخاب شد که هر دو دارو در حوزه تخصص مؤسسان شرکت بود. قیمت تمام شده محصولات این شرکت به نسبت مشابه خارجی علاوه بر رفع نیاز به واردات این داروها برای کشور ارزآوری به همراه داشته است.
شرکت صنایع الکترواپتیک صاایران
شرکت صنایع الکترواپتیک صاایران سازنده قطعات اپتیکی بهبود یافته با فناوری نانو است. محصولات این شرکت جهت استفاده در صنایع مختلف کاربرد دارد و بیشترین ارزآوری را برای کشور در بین محصولات دارای تکنولوژی نانو داشته است.
شرکت پوششهای نانوساختار
شرکت پوششهای نانو ساختار که با هدف طراحی و ساخت سیستمهای لایه نشانی در خلأ در یک دفتر در مرکز رشد دانشگاه صنعتی شریف تأسیس شد. همه محصولات این شرکت دانش بنیان بوده و در بسیاری از دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی کشور در حال کار میباشد. شرکت پوششهای نانو ساختار با بیش از ۲۰ سال تجربه در زمینه طراحی و ساخت انواع سیستمهای لایه نشانی در خلأ از پیشگامان این حوزه در ایران به شمار میرود. این شرکت برآمده از دل تحقیقات دانشگاهی و مؤسسین آن از اعضای هیأت علمی دانشگاههای برتر کشور میباشند که به خوبی از نیازهای مراکز دانشگاهی، آموزشی و تحقیقاتی کشور آگاهند.
همچنین سیستمهای ساخت شرکت پوششهای نانو ساختار در حال حاضر در برجستهترین دانشگاهها و مراکز علمی جهان مورد استفاده است.
سیستمهای طراحی و ساخت شرکت عبارتند از:
۱- دستگاه لایه نشانی رومیزی اسپاترینگ
۲- دستگاه کربن کوتر
۳- دستگاه لایه نشانی به روش تبخیر حرارتی
۴- دستگاه لایه نشانی ترکیبی به کمک پالس لیزر و تبخیر حرارتی
شرکت فرخ سپهر کاشان
شرکت نساجی فرخ سپهر کاشان (عضو گروه فرش فرهی) یکی از بزرگترین واحدهای تولید کننده نخ پلی استر فیلامنت در صنعت فرش ماشینی کشور است. این واحد صنعتی با بهره گیری از دانش روز دنیا اقدام به تولید انواع نخهای مرغوب به صورت خام و رنگی نموده است. شرکت نساجی فرخ سپهر به عنوان یک شرکت پیشرو در صنعت نساجی کشور، با رویکردی نوین در تولید و ارائه محصولات ابریشم مصنوعی، تحول شگرفی در حوزه فرش ماشینی کشور به وجود آورده است. این واحد صنعتی با همکاری مراکز علمی، پژوهشی و اقدامات دانش محور موفق شد برای اولین بار در ایران، نخ ۱۰۰% پلی استر فیلامنت یا ابریشم مصنوعی را تولید و مورد استفاده قرار دهد و در همین راستا موفق به دریافت گواهینامه استاندارد تشویقی از مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران گردید.
شرکت فرخ سپهر کاشان با انجام تحقیقات دانش محور و ارتباط مستمر با مراکز پژوهشی در چند سال گذشته، موفق به تولید انواع نخ پلی استر جهت استفاده در صنعت نساجی و همچنین اخذ استانداردهای بین المللی و داخلی نخ پلیاستر با قابلیت کاربرد در فرش ماشینی گردیده است. شعار نوآوری و کیفیت سرلوحه فعالیتهای شرکت نساجی فرخ سپهر است.
شرکت شیشه فلوت کاویان
کارخانه فلوت کاویان در شمال شرق ایران و در اطراف مشهد واقع گردیده است. این شرکت توانایی تولید محصولات شیشه فلوت، شیشه رفلکس، آئینه و نیتروژنو تأمین کالای مورد نیاز شمال شرق کشور و کشورهای همسایه را دارا بوده و تمامی پروژههای طراحی و مهندسی آن توسط شرکت پتروکاوه از شرکتهای زیر مجموعه گروه صنعتی کاوه به انجام رسیده است. شاخص مهم محصولات این شرکت صرفه جویی در مصرف انرژی است.
1403/03/22 12:08
1403/03/22 12:01
1403/03/22 11:32
1403/03/22 10:18
1403/03/22 09:30
با تلاش محققان کشورمان:
طراحی نرمافزار مدیریت هوشمند ذخیره و مصرف مواد شیمیایی و اجرا در آزمایشگاهها1403/05/03 10:38
1403/03/21 15:26
1403/03/21 15:19