مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
یک کارشناس تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به تشریح فواید و نکاتی پیرامون رژیم غذایی گیاهی پرداخت.
زهرا مغدانی، کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در گفتگو با علم و فناوری در پاسخ به این سوال که این روزها خیلی درباره رژیمهای گیاهی صحبت میشود. واقعاً این نوع تغذیه چه فوایدی دارد، اظهار داشت: تغذیه گیاهی مثل یک سوپرشارژ برای بدن عمل میکند! تحقیقات ما در دانشگاه نشان داده افرادی که برنامه غذایی گیاهی دارند، قلب قویتری دارند. مثلاً خطر سکته قلبی در این افراد تا ۱۶ درصد کمتر است. دلیلش هم ساده است: این رژیم چربیهای مضر و کلسترول بد را حذف میکند و جای آن را به فیبر و آنتیاکسیدان میدهد.
وی در توصیه ا ی به افراد دیابتی عنوان کرد: جالب است بدانید در یک مطالعه ۱۲ هفتهای، بیماران دیابتی که رژیم گیاهی داشتند هم قند خونشان کنترل شد، هم وزن کم کردند. فیبر موجود در گیاهان مثل یک فیلتر طبیعی عمل میکند و جذب قند را کندتر میکند. من به مراجعانم میگویم: گیاهان داروخانه طبیعت هستند!
مغدانی در خصوص اینکه آیا این رژیم واقعاً میتواند از سرطان جلوگیری کند، پاسخ داد: بله! تحقیقات بینالمللی نشان میدهد غذاهای گیاهی مثل یک سرباز از بدن در برابر سرطانهای روده، سینه و پروستات محافظت میکنند. ترکیبات معجزهآسایی مثل آنتیاکسیدانها در گیاهان وجود دارد که سلولها را جوان نگه میدارد.
وی با بیان اینکه بسیاری نگران وزنشان هستند و بسیاری هم دچار اضافه وزن شده اند، تصریح کرد: گیاهخواران معمولاً BMI پایینتری دارند. دلیلش این است که فیبر گیاهی معده را پر میکند بدون اینکه کالری اضافه بدهد. مثل این میماند که با یک تیر دو نشان بزنید: هم سیر میشوید، هم وزن کم میکنید!
کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیرامون سلامت روده نیز اذعان داشت: عالی اشاره کردید! گیاهان مثل یک مهمانی برای باکتریهای خوب روده هستند. هرچه تنوع گیاهی مصرفی بیشتر باشد، میکروبیوم روده سالمتر میشود. این یعنی سیستم ایمنی قویتر و حتی پیشگیری از بیماریهای التهابی.
وی درخصوص شروع این رژیم غذایی توضیح داد: عجله نکنید! مثل یادگیری یک زبان جدید، باید کم کم شروع کنید. هفتهای دو روز بدون گوشت را امتحان کنید. به مراجعانم میگویم: اول سبزیجات را دوست پیدا کنید، بعد عاشقشان شوید! و حتماً با یک متخصص تغذیه مشورت کنید تا دچار کمبود مواد مغذی نشوید.
مغدانی در پایان سخنانش بیان کرد: یادتان باشد گیاهخواری مسابقه نیست. هدف سلامتی است. حتی اگر ۳۰ درصد به سمت گیاهیتر شدن بروید، باز هم برندهاید. طبیعت بهترین پزشک است، فقط باید زبانش را یاد بگیریم.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:22
1403/03/21 17:29
1403/03/21 14:06
1403/03/21 14:03
1403/03/21 13:04
1403/03/21 13:02
1403/03/21 12:48