علمی، پژوهشی و فناوری

ترجمان و تبادل دانش از تحقیقات خاتمه یافته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

4 مهارت‌ زندگی در کودکان کار محله‌های حاشیه‌نشین شهر اصفهان اندازه‌گیری و ارتقا داده شد

با انجام طرح پژوهشی "بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر ارتقاء مهارت های زندگی در کودکان کار محله‌های حاشیه نشین شهر اصفهان-یک رویکرد اکولوژیکال "توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان؛ تعداد 4 مهارت «جرات‌مندی، تفکر انتقادی، حل مسئله و تصمیم‌گیری» در کودکان کار اندازه‌گیری و ارتقاء داده شد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان: دکتر"زهره فتحیان دستگردی" جهت ترجمان و تبادل دانش از تحقیقات خاتمه یافته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با ارائه این طرح پژوهشی ابتدا به تعریف کودک کار پرداخت و گفت: کودک کار به کودکی اطلاق می‌شود که به واسطه فقر، مشکلات اقتصادی، فرهنگی یا توسط باند و مافیا به مدت طولانی و مستمر به کار گرفته می‌شود. 

وی افزود: کودکان کار معمولا در معرض آسیب‌های جسمی، روحی، روانی و اجتماعی قرار دارند. از تحصیل محروم هستند و به نیازهای کودکی آنان توجهی نمی‌شود. همچنین خطرات زیادی آن ها را تهدید می‌کند. 

 دکتر دستگردی اظهار داشت: سال 97 پایان نامه کارشناسی ارشد خانم فائزه طاهری با عنوان «بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر ارتقاء مهارت‌های زندگی در کودکان کار محله‌های حاشیه‌نشین شهر اصفهان-یک رویکرد اکولوژیکال» مطرح و با همکاری دو نهاد معاونت اجتماعی شهرداری اصفهان  و بهزیستی۳۹۹ دانش آموز حاشیه شهرها از جمله دارک و زینبیه، حصه و قهجاورستان را انتخاب و چهار مهارت اصلی در آنها اندازه‌گیری شد. 

وی بیان داشت:  از بین محله‌هایی که کودک کار با سابقه کار در  طول روز بیش از یک ساعت در بیرون از منزل داشتند؛ ۲ محله انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه کنترل و مداخله تخصیص یافتند. 

این محقق و پژوهشگر اعلام داشت: در ابتدا با برپایی کلاس‌های نقاشی‌، فیلم‌نامه و نمایش‌نامه‌نویسی و  بازیگری از کودکان کار در محله مداخله دعوت به عمل آمد و سپس با نمایش آثار آنها در نمایشگاهی از خانواده کودکان کار دعوت و 4 مهارت اصلی که عامل کاهش یا افزایش رفتارهای پرخطر در نوجوانان آنها می شود، آموزش داده شد. 

دکتر فتحیان دستگردی، افزود: کودکان کار شش ماه مداوم تحت آموزش قرار گرفتند و میزان خودکارآمدی آنها در مهارت‌های ذکر شده با استفاده از راهبردهای شکستن رفتار به گام‌های کوچکتر، استفاده از الگوهای نقش و تجارب موفق نوجوانان، تشویق و ترغیب و راهکارهای کاهش استرس در موقعیت‌های پرخطر ارتقا یافت همچنین در مورد پیامدهای استفاده از مهارت‌های ارتباطی در موقعیت‌های مختلف اجتماعی بحث و بررسی و نکاتی اشاره شد. 

وی ادامه داد: در این طرح تحقیقاتی به علت عدم تایید پرسشنامه رفتارهای مشکل‌دار از جمله نزاع، دعوا، مصرف مواد وحمل و نقل مواد اندازه‌گیری نشد.

 

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/Vbpky
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: