مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دو خواهر هنرمند چرمدوز با الهام از خاستگاه اروپایی هنر چرم دوزی، تلاش میکنند تا محصولات خود را با ویژگیهای فرهنگی و بومی ایران سازگار کنند و به این ترتیب، هویتی منحصر به فرد به آثار خود ببخشند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :مریم و منیژه رهکوی؛ هنرمندان چرمدوز با سبکهای نوین از استان مرکزی شهرستان ساوه ، در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری در حاشیه برگزاری رویداد ملی دست سازه های چرمی با الهام از بنای تاریخی ، به معرفی این هنر،سبک منحصر خود و چالشهای موجود در این حوزه پرداختند.
این دو هنرمند که با استفاده از قلم و چکش، به تولید آثار خاص در زمینه حکاکی و دوخت و دوز چرم پرداخته اند در سه سبک مختلف مسطح، مدلینگ و حجم محصول ارائه میدهند.
مریم رهکوی میگوید: ما برای نخستین بار در ایران در این ابعاد کار اجرا کردهایم و در رویداد سه گام مقام کشوری نیز کسب کردهایم.
او با بیان اینکه سبک کارمن اروپایی بوده و به تازگی به ایران وارد شده است،می گوید: ما سعی میکنیم با ایرانیسازی این سبک، آثار خود را در سطح جهانی معرفی کنیم، اما متأسفانه با مشکلاتی در صادرات مواجه هستیم.
منیژه ره کو به ورود خود و خواهرش به این حرفه اشاره می کند و می گوید: ابتدا بنده پا به دنیای هنر چرم گذاشتم و بعد از مدتی خواهرم نیز به ما پیوست. او سابقه کار روی مس و منبتکاری داشت و توانست تجربیات خود را در کار چرم به کار گیرد.
این هنرمند به جایگاه هنر چرم اشاره میکند و میگوید: هنر چرمدوزی، یکی از قدیمیترین و زیباترین صنایع دستی جهان، نه تنها نمایانگر مهارتهای فنی و خلاقیت هنرمندان است، بلکه بخشی از هویت فرهنگی و تاریخی هر جامعه را نیز تشکیل میدهد و این هنر با تاریخچهای غنی و سنتی عمیق، نیازمند توجه و حمایت بیشتری است.
او یادآور میشود: متأسفانه جایگاه هنر چرم در جامعه آنطور که باید مورد توجه قرار نگرفته است و باید مسئولان مربوطه، هنرمندان این عرصه را هم برای حضور و ارائه آثارشان در نمایشگاه های بین المللی و هم انتقال این هنر به نسل آینده مورد حمایت قرار دهند.
این دو خواهر هنرمند همچنین به چالشهای مالی و قیمت بالای ابزار این کار اشاره کردند و اذعان داشتند: از معضلات حرفه حکاکی، تهیه چرم مرغوب حکاکی و ابزار و تجهیزات تخصصی است و اگر حمایت ها مستمر باشد منجر به خلق آثار فاخر و با کیفیت از سوی هنرمندان می شود.
ره کوی می گوید: کار ما نیاز به حوصله و دقت بالایی دارد و خوشبختانه توانستهایم در دنیای مجازی فعالیت گسترده داشته باشیم و سفارشات خود را به صورت آنلاین از مشتری دریافت کنیم.
این دو خواهر در پایان تاکید کردند: هدف ما ارائه آثار با بالاترین کیفیت ممکن است و امیدواریم هنر چرمدوزی در جامعه بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم در سطح بین المللی فعالیت داشته باشند و در نمایشگاه در این سطح آثار خود را ارائه دهند.
گفتنی است: خواهران رکوه در بخش آزاد با اثری تحت عنوان "سفیری از بخارا" با الهام از مسجد بالا حوض بخارا ازبکستان رتبه نخست این رویداد را از آن خود کردند.
"رویداد ملی دستسازههای چرمی با الهام از بناهای تاریخی" از آذرماه ۱۴۰۳ با حضور مسئولین وزارت علوم تحقیقات و فناوری و مدیران دستگاههای اجرایی استان سمنان و با رونمایی از پوستر رویداد، در هفته پژوهش فناوری کلید خورد.
هدف از برگزاری این رویداد، ایجاد فرصتهای کسبوکار برای هنرمندان چرم دوز، ارتقاء هنرهای سنتی ایران، جلب توجه گردشگران و مردم به بناهای تاریخی، تقویت اقتصاد محلی، ایجاد شبکههای ارتباطی بین هنرمندان و ترویج فرهنگ استفاده از محصولات و صنایع دستی و به پیشنهاد شرکت ادیم کارا آترین به مدیرعاملی زیبا اسلامی، شرکت فعال در حوزه چرم و مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان و دارای گواهی خلاق از معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، توسط پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان برنامهریزی شد.
رویداد ملی دستسازههای چرمی در ۳ بخش ویژه، آزاد و عمومی برنامهریزی شد؛ در بخش ویژه، هنرمندان باید از تصاویر بناهای تاریخی سمنان به عنوان پایتخت راه ابریشم، را در دستسازههای خود استفاده میکردند.
در بخش عمومی، هنرمندان باید از تصاویر بناهای تاریخی شهرهای راه ابریشم در دستسازههای خود استفاده میکردند و در بخش آزاد، هنرمندان میتوانستند از کلیه تصاویر بناهای تاریخی در دستسازههای خود استفاده کنند.
علاقهمندان به صنایع خلاق و هنرمندان این هنر- صنعت ارزشمند، بیشاز ۳ ماه فرصت داشتند تا آثار ارزشمند خود را تولید و برای دبیرخانه رویداد در محل پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان ارسال نمایند.
بیشاز یکصد اثر و دستساز ارزشمند از هنرمندان دریافت گردید و ۹ طرح برگزیده در بخشهای ویژه عمومی و آزاد و ۱ برگزیده دانشآموزی از آثار دریافت شده از دانشآموزان سراسر کشور انتخاب شدند.
برگزیدگان این رویداد در آیین گشایش نمایشگاه، در ویژهبرنامهای از سوی مسئولین کشوری و استانی تقدیر و تجلیل شد.
رویداد ملی دست سازه های چرمی، در روزهای دوشنبه و سهشنبه، ۵ و ۶ خردادماه ۱۴۰۴ در فرهنگسرای کومش پذیرای بازدید کلیه علاقمندان بوده است./ انتهای خبر
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53