علمی، پژوهشی و فناوری

هوش مصنوعی،

استفاده از هوش مصنوعی به جای انکار آن

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح‌ کرد: باید تاکید کنم که اگر همزمان با توسعه از امنیت غافل شویم، این به ضد خودش تبدیل می‌شود و آسیب می‌زند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت اظهار کرد: زمانی که به زندگی بشر نگاه می‌کنیم متوجه می شویم که در تلاش بوده با پیدا کردن منابع مورد نیاز، یکجا نشینی را ادامه دهد و مشخصا یکی از این منابع آب بود، بنابراین بشر اولین جانشینی را با محوریت آب تجربه کرد.

وی افزود: به همین دلیل حکمرانی محلی و کم کم حکمرانی منطقه ای شکل می گیرد. با نگاهی به جلوتر محوریت استاندارد صنعت حکمرانی ملی و جهانی شکل می گیرد و نکته مهم این است که حقوق حکمرانی‌ها متفاوت از قبل می شود. بنابراین توجه به این نکته ضروری است چیزی که آن را رقم می زند فناوری است و تلاش های انسان برای تقابل با فناوری یا نگاه منفعلانه به فناوری جواب نداده است.

هاشمی تأکید کرد: در جاهایی ما توفیق داشتیم که از ظرفیت فناوری استفاده کنیم. یکی از موضوعات مهم هوش مصنوعی است. اگر بخواهیم درباره هوش مصنوعی و فرصت‌ها و تهدیدهای آن صحبت کنیم، باید دید که آیا نگرانی‌هایی که در این حوزه وجود دارد درست است یا خیر؟ باید گفت مقداری در این زمینه بزرگ‌نمایی می‌شود و این فناوری زندگی و کسب و کارها را متحول می‌کند.

او ادامه داد: مغز متفکر گوگل در هوش مصنوعی فردی بود که چند سال قبل به واسطه ترس از آینده از گوگل جدا شد. بنابراین این واقعی است و اگر تدبیر نکنیم، حتما از ما عبور خواهد کرد. اگر به سمت هوش مصنوعی گام برداریم و از ظرفیت‌هایش استفاده کنیم، باید بپذیریم که بخشی از اشتغال از بین می‌روند و در نتیجه نباید انتظار داشت کارهای روزمره و تکراری در آینده نه چندان دور وجود داشته باشند.

وزیر ارتباطات تأکید کرد: آیا تراز اشتغال هوش مصنوعی منفی است؟ در پاسخ باید گفت خیر اما باید مراقبت کنیم که از این مهارت درست و به موقع استفاده کنیم و به جای انکار بر این فناوری مسلط شویم و ظرفیت ها را بشناسیم.

وی در ادامه با بیان اینکه هوش مصنوعی به لحاظ قدرت از اتم هم قدرتمندتر است، تصریح کرد: چون وقتی از اتم صحبت می‌کنیم، قدرت تخریب بالایی دارد و با استفاده از هوش مصنوعی هم می‌شود زیرساخت‌های حیاتی را از کار انداخت و زمانی که زیرساخت‌های حیاتی از کار بیفتند، آن کشور از نظر نظم دچار مشکل خواهد شد.

ستارهاشمی تصریح کرد: نکته دوم این است وقتی درباره قدرت اتمی صحبت می‌کنیم، نظارت پذیر است اما هوش مصنوعی نظارت‌پذیر نیست و جنس آن فکرابزاری است.  
استفاده از roomgpt چیست؟ معرفی و بررسی این ربات هوش مصنوعی   بخوانید

وی افزود: دسترسی به انرژی اتمی ساده نیست اما دسترسی به هوش مصنوعی به صورت الگوریتم فراهم است. بحث ماهیت نوآوری در حال تغییر است، در ادامه نیز شاهد خواهیم بود که داده و هوش مصنوعی و فناوری‌های دیگر در کنار هم هستند و امکان زیست و حیات کسب و کارها را فراهم می‌کنند و اگر ما زمان طلایی را از دست بدهیم، به سرعت به مصرف‌کننده فناوری تبدیل می‌شویم.

وزیر ارتباطات گفت: حقیقت این است که باید دید ما چقدر با بچه‌ها و نوه‌‎هایمان هم‌ادبیات هستیم و حرف یکدیگر را می‌فهمیم؟ کلمات لاتین و واژگانی که آنها استفاده می‌کنند به چه شکل است؟ بچه‌های ما، دوستان خارج از کشور دارند و حتی کلاس زبان نرفته باشند هم از کلماتی استفاده می‌کنند که ما باید از فرهنگ لغت آنها را پیدا کنیم؛ همه این‌ها به این موضوع اشاره می‌کند که باید حکمرانی را با نگاه دیگر دید.

او ادامه داد: اگر به ۱۰ سال قبل، برگردیم باید ببینیم که آیا کسی شکل گرفتن کسب‎وکارهای اینترنتی به شکل امروزی را متصور بود؟ امروز بخشی از کسب‌وکارها به ما نقد دارند و درست هم هست که می‌گویند شما اجازه رشد به ما نمی‌دهید؛ همین الان این مساله روی میز ماست.

ستارهاشمی در ادامه با بیان اینکه نکته مهم دیگر، بحث امنیت است، با طرح این سوال از حاضرین که چه کسانی بروی گوشی خود فیلترشکن دارند؟ اظهار کرد: بر اساس آمار ایسپا، ۸۳.۵ درصد گوشی‌ها در کشور مجهز به فیلترشکن هستند.

وی افزود: سوال بعدی این است چند نفر معتقدند که حملات زیرساخت‌های بانکی در دو سال گذشته بیشتر شده است؟ باید بگویم رابطه بسیار معناداری میان نصب فیلترشکن و حمله به زیرساخت‌های بانکی وجود دارد که غیرقابل انکار است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح‌ کرد: باید تاکید کنم که اگر همزمان با توسعه از امنیت غافل شویم، این به ضد خودش تبدیل می‌شود و آسیب می‌زند. 

https://stnews.ir/short/4aX9a
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: