مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
عضو هيئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از نتایج موفقیت آمیز بررسی اثر مکمل یاری کورکومین پیپرین بر شاخصهای التهابی، استرس اکسیداتیو و متابولیک بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک در مرحله بازتوانی با مداخله بر روی ۶۰ بیمار خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان : دکتر محمد باقرنیا عضو هيئت علمی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست ترجمان و تبادل دانش به مناسبت آذرماه پژوهش در رابطه با این طرح گفت: سکته مغزی یکی از کشنده ترین بیماریها و اتفاقات برای انسانهاست و سالانه باعث مرگ ۶ میلیون در دنیا میشود و بسیاری از ناتوانیهای در افراد به دلیل سکته مغزی اتفاق می افتد.
وی افزود: خیلی از بیماران بعد از مبتلا شدن به سکته مغزی فوت می شوند اما عده ای زنده می مانند و از بیمارستان مرخص می شوند که این افراد همچنان مشکلات در این مرحله بازتوانی دارند و باید حتما تیم پزشکی و تخصصهای مختلف کمک کنند که فرد به زندگی عادی برگردد.
دکتر باقریان ادامه داد: عوامل سکته مغزی که یکسری را نمی توان کاری کرد مثل ژنتیک و نژاد و سن چون وقتی سن بالاتر می رود باعث افزایش سکته مغزی می شود و یا جنس که در آقایان سکته های مغزی بیشتر است اما یکسری فاکتورها اصلاح پذيرند.
وی ادامه داد: افراد با رعایت این فاکتورها می توانند از سکته مغزی پیشگیری کنند و تا جایی که امکان دارد به تعویق اندازند چون برخی مواقع افرادی دچار سکته مغزی می شوند که سن زیر ۶۵ سال دارند که واقعا یک اتفاق تلخ برای جامعه است.
باقرنیا افزود: فاکتورهای قابل اصلاح از همه مهمتر شامل رژیم غذایی و فعالیت بدنی و داشتن رژیم غذایی مناسب و جلوگیری از چاقی و فشار خون و چربی خون بالا و دیابت است همچنین استرس بالا و تمام اینها فاکتورهایی هستند که می تواند باعث سکته مغزی شوند اما براحتی هم قابل کنترل هستند.
باقرنیا ادامه داد: در بحث تغذیه و فعالیت بدنی که اگر افراد شیوه زندگی را اصلاح کنند می توانند از سکته مغزی به میزان زیادی پیشگیری کنند.
وی گفت: وقتی فرد مبتلا شده و در مرحله بازتوانی است اینجا یکسری مشکلاتی داریم چون وقتی فرد مبتلا میشود التهاب در سلولهای مغزی خیلی زیاد میشود و در واقع خود التهاب باعث سکته مغزی می شود.
استاد دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: التهاب به دلیل استرس بوجود می آید همچنین چاقی، اعصاب خردی ها و رژیم غذایی نامناسب و فست فود و غذاهای سرخ شده حتی آلودگی هوا باعث التهاب می شود که بخشی از این التهاب به سمت سلولهای مغزی می رسد و وقتی التهاب بالاتر می رود باعث میشود که سد خونی مغزی به درستی عمل نکند و این موجب ادم مغزی و در نهایت مرگ سلولهای مغزی میشود.
باقرنیا افزود: علاوه بر اینکه فرد سکته مغزی می کند تا مدتها بعد هم باز این التهاب در این افراد وجود دارد.
دکتر باقرنیا گفت: برای حل مشکل التهاب پزشکان از یکسری داروهایی مختلف برای کاهش التهاب استفاده می کنند مثل داروهای گروه کورتون که عوارض خیلی زیادی دارند و همیشه علم دنبال روشهای دیگر و اینکه حداقل کمتر از این داروها استفاده کنند و داروهایی برای کمک این داروهاست.
وی بیان کرد: یکی از چیزهایی که خیلی جذابیت دارد و اخیرا توجه زیادی را جلب کرده بحث گیاهان دارویی است که هم معمولا ایمن هستند و هم نسبتا ارزن قیمت هستند هم مردم دید خوبی به آن دارند البته مردم نباید همه داروهای گیاهی و ترکیبات گیاهی را کاملا ایمن بدانند و فقط زیر نظر متخصصان از این داروها استفاده شود چون بعضا می بینیم مردم به توصیه دوستان و افراد غیر متخصص یکسری گیاهان استفاده میشود که می تواند منجر به مشکلات اساسی روی کبد و کلیه باشد عموم مردم حواسشان به این مسئله باشد.
دکتر باقرنیا اظهار داشت: یکی از گیاهان دارویی کورکومین است ماده موثره و اصلی زرد چوبه است مطالعات خیلی زیادی نشان داده که زردچوبه خواص خیلی زیادی برای سلامتی دارد و در کل دنیا و الان مطالعات خیلی زیادی دارد انجام میشود که ماده اصلی رنگ دانه زرد رنگ زرد چوبه یعنی کورکومین است که بسته به نوع زرد چوبه ۲ تا ۸ درصد زردچوبه را تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: زردچوبه را به روشهایی تغلیظ می کنند و کورکومین را به دست می آورند که ماده اصلی موثره است که خیلی خواص زیادی برای سلامتی داشته از جمله خواص ضد التهابی تا کاهش فشار خون و قند خون و حتی چاقی و همچنین برای بیماریهای قلبی عروقی می تواند موثر باشد هم چنین برای کبد چرب خیلی استفاده می شود و برای کاهش درد مفاصل و برای افرادی که آرتروز دارند برای افراد مبتلا به روماتیسم و افرادی که سردرد و بدن درد دارند، خیلی استفاده میشود حتی الان برای بیماران سرطانی استفاده میشود.
وی تصریح کرد: اما یک موضوع اینکه زردچوبه وقتی داخل آب ریخته میشود اصلا حل نمی شود و اینکه برخی افراد می پرسند بصورت کپسول استفاده کنیم که باید بدانند اصلا جذب نمی شود زردچوبه در غذا خوب جذب می شود چون مقداری چربی دارد.
وی گفت: در غذا تاجایی که طعم غذا تلخ نشود می توانند استفاده کنند پس زردچوبه را بصورت عادی با آب نمی توان استفاده کرد با غذا توصیه می شود و کورکومین هم همینطور است یعنی اگر ساده استفاده شود معمولا خیلی کم جذب میشود برای همین با فناوریهایی مثلا بصورت نانو کورکومین برای افزایش جذب انجام می شود.
وی ادامه داد: یکی از کارها تیپرین عصاره فلفل سیاه که خیلی کم مثلا به ۵۰۰ میلی گرم کورکومین ۵ میلی گرم پیپرین اضافه می کنند که باعث میشود جذب کورکومین در روده بشدت بالاتر شود.
باقرنیا گفت: برای همین در این مطالعه مکمل کورکومین پیپرین را استفاده کردیم که جذب بالا داشته باشد و مقدار زیادی وارد خون بیماران شود که ۶۰ نفر از بیماران سکته مغزی را وارد مطالعه کردیم این افراد باید رژیم غذایی معمول را داشته باشند فعالیت بدنی خود را تغییر ندهند و زیر نظر پزشک همه داروها را مثل قبل می گرفتند فقط تنها کاری که شد یک گروه مکمل کورکومین پیپرین را دادیم که روزانه یک کپسول ۵۰۰ میلی گرم و یک گروه دارو نما که افراد نمی دانستند در کدام گروه هستند.
وی بیان داشت: به مدت سه ماه ۱۲ هفته مداخله انجام شد که البته قبل و بعد از آن یکسری فاکتورها مثل فاکتورهای التهابی و چربی خون و فشار خون و استرس اکسیداتیو را ارزیابی کردیم.
دکتر باقرنیا اعلام کرد: نتایج این مطالعه خیلی جالب بود بعد از سه ماه بیمارانی که کورکومین پیپرین استفاده کردند یک مقداری گرفتگی عروق کمتر شده بود و فاکتور التهابی HSDPR که این خیلی می تواند کمک کند و بطور معنادار در گروه مداخله کم شده بود همچنین چربی خون تری گلیسرید و توتال کلسترول بطور معنادار پایین آمده بود.
وی افزود: فشار خون هم سیستول هم دیاستول بطور معنادار پایین آمده بود شاخص استرس اکسیداتیو یا شاخص تک بطور معنادار افزایش پیدا کرده بود که این نشان می دهد که کورکومین واقعا یک ضد التهاب خوبی در بدن هست همچنین یک مقداری کاهش وزن داشتیم که همه نشان می دهد و مکمل ایمنی هست و عوارض خاصی ندارد فقط بندرت عوارض گوارشی مثل اسهال و دل درد پیش می آورد ولی بطور کلی مصرف یک کپسول که حتی تا سه چهار کپسول هم می شود استفاده کرد و خیلی مقبولیت خاصی دارد و نتایج خوبی داشتیم.
وی تاکید کرد: به نظر می رسد که کورکومین در بیماران سکته مغزی می تواند مورد استفاده قرار گیرد که یک مقدار نیاز آنها به داروهای اصلی را کم کند نمی توانیم داروی اصلی را قطع کنیم بیمار داروی اصلی را می گیرد منتها زمانی که چنین اثراتی دیده شود پزشک می تواند یک مقداری داروهای خودش را کم کند تا عوارض داروها کمتر باشد و با یک مکمل ایمن بتوانیم از برخی عوارض جلوگیری کنیم.
دکتر باقرنیا با بیان اینکه بیماران احساس رضایت بهتری داشتند تاکید کرد: نیاز به مطالعات بیشتر و مطالعات با حجم نمونه بیشتر است چون ما در این مطالعه فقط ۶۰ نفر را داشتیم که باید این مطالعات در گروههای با حجم نمونه بالاتر و استانهای مختلف و کشورهای دیگر هم انجام شود و اگر چنین اثراتی دیده شد پزشک بتواند در کنار داروها از این مکمل هم استفاده کنند.
وی با تاکید براینکه مصرف خودسرانه ممنوع است اظهار کرد: مصرف بلند مدت و دوزهای بالاتر حتما باید زیر نظر پزشک باشد و یک مدت هم که استفاده شد باید استراحتی به کبد داده شود و اینکه افرادی که داروهای رقیق کنند خون مصرف می کنند باید خیلی مواظب باشند همچنین کسانی که مشکل صفرا دارند به هیچ وجه استفاده خودسرانه نداشته باشند بقیه هم ترجیحا طبق نظر پزشک کورکومین را استفاده کنند.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53