مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
عضو هیئت علمی پژوهشکده قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طبق نتایج «بررسی ارتباط مصرف غذاهای فوق فرآوریشده با ریسک بیماری عروق کرونری زودرس» که بهصورت چند مرکزی در ۱۶ شهر ایران با یک جامعه آماری ۲۳۵۰ نفر از مراجعهکنندگان برای آنژیوگرافی انجام شده است, اعلام کرد: افزایش ابتلا به بیماری عروق کرونر زودرس و شدت بیماری در ایران با میزان مصرف غذاهای فوقفرآوریشده تا 2.5 برابر بود.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان: فهیمه حقیقتدوست، عضو هیئت علمی پژوهشکده قلب و عروق و متخصص تغذیه، در نشست ترجمان و تبادل دانش که در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، در خصوص پژوهشی با عنوان عنوان «بررسی ارتباط مصرف غذاهای فوق فرآوریشده با ریسک بیماری عروق کرونری زودرس» در ابتدا به دسته بندی غذاها بر اساس میزان فرآوری اشاره کرد.
وی با بیان اینکه براین اساس به چهار دسته تقسیم شده است، گفت: دسته اول، غذاهای فرآورینشده یا حداقل فرآوریشده هستند؛ مانند میوه، سبزی و آجیل خام. دسته دوم، مواد فرآوریشده برای طبخ مانند نمک، روغن و شکر. دسته سوم شامل غذاهای فرآوریشدهای است که از ترکیب دسته اول به دست میآیند؛ مانند پنیر، مربای خانگی و نانهای غیر فانتزی.
عضو هیئت علمی پژوهشکده قلب و عروق و متخصص تغذیه دسته چهارم را غذاها و نوشیدنیهای فوقفرآوریشده عنوان کرد و گفت: این غذاها شامل ترکیباتی مانند رنگها، اسانسها و مواد نگهدارنده میشوند و در تولید این دسته از غذاها فرآیندهای شیمیایی دخیل است که از جمله آنها بیسکویت، نان فانتزی، بستنی و نوشیدنیهای شیرینشده، می باشد.
وی با تاکید براینکه بیشتر این غذاهای فوقفرآوریشده حاوی ترکیبات ناسالمی نظیر روغنهای هیدروژنه، شکر و سدیم بالا هستند، تصریح کرد: بنابراین مصرف این غذاها خطر ابتلا به بیماریهای مختلف از جمله بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهند.
حقیقتدوست با اشاره به اینکه مصرف غذاهای فوقفرآوریشده در جامعه ایرانی در مقایسه با جوامع غربی بسیار کمتر است، اظهار کرد: در کشورهای دیگر، بیش از ۶۰ درصد غذای روزانه افراد توسط مصرف این دسته از غذاها مانند غلات صبحانه یا وعدههای غذایی آماده تأمین می شود، اما در ایران، به دلیل سبک زندگی و مصرف غذاهای سنتی، این میزان بسیار پایینتر است.
وی در ادامه تصریح کرد: مطالعه ما نشان داد تنها ۶ درصد از انرژی دریافتی روزانه ایرانیان از غذاهای فوقفرآوریشده تأمین میشود.
عضو هیئت علمی پژوهشکده قلب و عروق و متخصص تغذیه روش و داده های مورد استفاده در پژوهش را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: این مطالعه بهصورت چند مرکزی در ۱۶ شهر ایران با یک جامعه آماری ۲۳۵۰ نفر از مراجعهکنندگان برای آنژیوگرافی انجام شد.
حقیقت دوست تصریح کرد: نتایج نشان دهنده این بود که افرادی که مصرف غذاهای فوقفرآوریشده بیشتری داشتند، دو و نیم برابر بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری زودرس عروق کرونر قرار داشتند.
عضو هیئت علمی پژوهشکده قلب و عروق و متخصص تغذیه، افزود: علاوه بر افزایش ریسک ابتلا، شدت بیماری نیز تحت تأثیر مصرف این دسته از غذاها قرار میگیرد. بهطوری که مصرف بیشتر این غذاها میتواند شدت ریسک ابتلا به بیماری عروق کرونر را دو و نیم برابر افزایش دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: ترکیبات ناسالم موجود در این غذاها محیط میکروبی روده را به نفع رشد باکتریهای مضر تغییر داده و حتی مواد شیمیایی موجود در بستهبندی آنها، واکنشهای استرس اکسیداتیو را تحریک میکنند و این عوامل در نهایت خطر بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهند.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53