مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
محقق دانههای روغنی مرکز تحقیقات استان اردبیل گفت: با مشارکت مؤثر محققان کشاورزی در اجرای برنامههای آموزشی ترویجی در عرصههای زراعی تولید کلزا در استان اردبیل ۲.۵ برابر افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اردبیل : صابر سیف امیری محقق دانههای روغنی مرکز در حاشیه دوره آموزشی انتقال یافتههای تحقیقاتی در قالب طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور گفت: کلزا گیاهی است با ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن و تا ۲۴ درصد پروتئین و یکی از گیاهان روغنی در جهان است.
سیف امیری با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد روغن مصرف کشورمان از سهم واردات تأمین میگردد خاطرنشان کرد: هرساله مقدار قابلتوجهی از بودجه کشور صرف خرید روغن میشود، افزایش سطح زیر کشت و همچنین افزایش عملکرد گیاهان روغنی بهعنوان یکی از اهداف عمده وزارت جهاد کشاورزی است.
عضو هیأت علمی مرکز افزود: محصول کلزا تناوب خوبی برای کشت با محصول گندم محسوب میشود و دیمکارانی که اغلب گندم میکارند، رغبت بیشتری برای کاشت کلزا دارند چراکه کشت دانه روغنی کلزا با تقویت خاک زراعی، بستر زراعت را برای کاشت گندم در کشت سال بعد و نیز کشت سویا، بادامزمینی، پنبه و ذرت علوفهای بهعنوان کشت دوم در منطقه آماده میکند.
به گفته وی، در سال زراعی گذشته حدود چهارهزار تن دانه روغنی کلزا از کشاورزان این استان خریداری شده بود و امسال خرید این محصول با ۱۰ هزار تن افزایش به ۱۴ هزار تن رسیده است.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53