علمی، پژوهشی و فناوری

امروزه فناوری اطلاعات در آموزش چه نقشی را ایفا می‌کند؟

فناوری اطلاعات و ارتباطات بخش جدایی ناپذیر در دنیای امروز است. این فناوری تمام جوانب زندگی انسان از جمله کار، آموزش و تحصیل را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. استفاده از این فناوری در قالب رایانه، تلفن همراه و … توسط افراد باعث تغییر در شیوه زندگی، برقراری ارتباط، کسب مهارت و جمع‌آوری اطلاعات شده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخش آموزش و پرورش نیز بسیار کارساز بوده است، بدین صورت که بسیاری از مدارس سیستم آموزشی خود را بر پایه فناوری اطلاعات با هدف درک بهتر دانش آموزان از مفاهیم بنا نهاده اند. در واقع این فناوری به صورت ساختاری در سطح آموزش عمل می‌کند که منجر به بهبود کیفیت در فرآیند‌های یادگیری، تسهیل دسترسی به منابع و همچنین ارتباط موثر می‌شود.

دسترسی بیشتر به فناوری، این امکان را برای دانش آموزان فراهم می‌کند که به طیف وسیعی از اطلاعات دسترسی داشته باشند. استفاده از فناوری در مدارس هنوز موضوعی است که به شدت مورد بحث قرار می‌گیرد.

تحقیقات اخیر نشان داده است، یادگیری با فناوری می‌تواند به دانش آموزان در اشتیاق برای کشف چیز‌های جدید کمک کند. فناوری می‌تواند با ایجاد جذابیت و مشارکت بیشتر در یادگیری، به دانش آموزان کمک کند تا به جای حفظ کردن و به خاطر سپردن مطالب، با انجام و از طریق تفکر، مطالب درسی را فرا بگیرند. 

فناوری آموزشی باعث تعامل و مشارکت بیشتر فراگیران می‌شود و در نتیجه فراگیران بهتر می‌توانند با مطالب دوره ارتباط برقرار کنند و در واقع همانطور که گفته شد به جای حفظ کردن، با عمل کردن مطالب را بیاموزند.

این امر می‌تواند به سادگیِ برگزاری آزمون‌های تعاملی، شرکت کردن در بحث‌های گروهی مبتنی بر فناوری، انجام بازی‌های آموزشی، انجام آزمایش‌های علمی در یک آزمایشگاه مجازی یا رفتن به یک گردش علمی مجازی میسر شود.

به منظور جذب فراگیران، باید برنامه‌ی مناسبی طراحی شود. حل کردن مسائل ریاضی در یک کامپیوتر تفاوت چندانی با انجام آن با قلم و کاغذ ندارد.
اما استفاده از واقعیت افزوده برای روح بخشیدن به چالش‌های ریاضی، یک رویکرد کاملا متفاوت تلقی می‌شود. برای برخی فراگیران، تعاملی بودنِ یک فعالیت، تجربه‌ی یادگیری بهتری را فراهم می‌کند.

استفاده از فناوری برای مدرسان نیز امکانات بی‌شماری را فراهم می‌کند مانند به کار بردن ابزار شبیه‌سازی، نشان دادن اینکه یک طوفان چگونه به وجود می‌آید و یا استفاده از واقعیت مجازی برای انجام اقدامات پزشکی.

فناوری گاهی اوقات به عنوان یک تهدید تلقی می‌شود و محدودیت‌هایی نیز دارد. اما از آنجا که تکنولوژی به طور فزاینده‌ای در سیستم آموزشی رایج شده است، مهم است که دانش آموزان با برنامه‌های مختلف دیجیتالی آشنا شوند.

به طور کلی ادغام فناوری در سیستم آموزشی نه تنها به دانش آموزان این فرصت را می‌دهد که مهارت‌های خود را توسعه داده و از نظر تحصیلی موفق شوند، بلکه آنها را برای دنیای واقعی پس از فارغ التحصیلی آماده می‌کند و همچنین فناوری آموزشی محیط یادگیری را از معلم محوری به دانش آموز محوری تغییر می‌دهد.

https://stnews.ir/short/4ypM0
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: