پزشکی و سلامت ,واحدهای فناور و شرکت‌های دانش‌بنیان ,دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و نوآوری ,علمی، پژوهشی و فناوری

توسط دکتر شاهین شیرانی اعلام شد:

اهم دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در دولت سیزدهم/افتتاح اولین پارک علم و فناوری سلامت و تصویب ردیف بودجه مستقل

رئيس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نشست خبری اهم دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در دولت شهید آیت الله دکتر رئیسی را در حوزه‌های مختلف درمان، بهداشت، توسعه مدیریت و منابع، آموزش، تحقیقات و فناوری، دانشجویی و فرهنگی؛ غذا و دارو و اورژانس پیش بیمارستانی و غیره مورد اشاره قرار داد و اعلام کرد: افتتاح اولین پارک علم و فناوری سلامت و تصویب ردیف بودجه مستقل در این دوره انجام شد همچنین آغاز فرایند احداث مرکز رشد با زیربنای ۲۲۳۵ متر مربع جهت افزایش ظرفیت پذیرش شرکتهای فناور از سال 1402 انجام شده است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان: دکتر شاهین شیرانی در نشست خبری با اصحاب رسانه اهم دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در دولت شهید آیت الله دکتر رئیسی را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: سلامت یک حق است و وظیفه حاکمیت تامین سلامت مردم می‌باشد. 

دستاوردهای معاونت درمان

دکتر شیرانی در ادامه و در راستا اشاره به دستاوردها تاکید کرد: دستاوردها با تلاش همه دوستان به دست آمده و البته چالش‌هایی نیز وجود دارد؛ در خصوص گزارش اهم دستاوردها از مهر ماه سال ۱۴۰۰ لغایت مرداد ماه سال ۱۴۰۳ بعنوان اولین دستاورد این دوره افزایش تعداد تخت‌های بستری فعال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه از ۴۹۹۱ تخت به ۵۲۴۵ تخت و همچنین افزایش تعداد تخت‌های بستری ویژه در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه از تعداد ۴۵۱ تخت به ۵۶۶ تخت را اعلام کرد.  

دکتر شیرانی راه اندازی بخش SCU مراقبت ویژه سکته مغزی حاد با ۲۲ تخت در استان را از دیگر دستاوردها عنوان کرد و افزود: افزایش تعداد پزشکان متخصص غیر هیأت علمی از ۹۷۰ نفر به ۱۴۸۹ نفر بوده است. 

وی انجام طرح‌های توسعه‌ای و عمرانی در تعداد ۳۸ مرکز آموزشی درمانی و بیمارستان تابعه دانشگاه را نیز مورد اشاره قرار داد و اعلام کرد: همچنین ادامه عملیات ساخت ۱۰۰۰ تخت بیمارستانی در بیمارستان‌های کودکان حضرت امام حسین (ع)؛ بیمارستان ساعی خمینی شهر و شیخ بهایی نجف آباد با پیشرفت فیزیکی بیشتر از ۸۵ با همکاری خیرین حوزه سلامت استان نیز انجام شده است. 

دکتر شیرانی راه اندازی بیمارستان ۴۲ تختخوابی شهید سلیمانی در شهرستان کم برخوردار ورزنه همچنین ادامه ساخت بیمارستان ۹۶ تختخوابی افضلیان شهرستان نائین با پیشرفت ۸۰ درصد؛ و ادامه ساخت بیمارستان ۹۶ تختخوابی برخوار با پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد را از دیگراقدامات دوره ریاستش در این دانشگاه در دولت سیزدهم عنوان کرد. 

وی شروع عملیات ساختمانی بیمارستانی شهرستان کم برخوردار بویین و میاندشت با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد؛ شروع عملیات ساختمانی بیمارستانی ۳۰۰ تختخوابی حضرت ولی عصر (عج) بهارستان؛ همچنین کلنگ زنی احداث بیمارستان ۳۰۰ تختخوابی شهرستان لنجان؛ و کلنگ زنی احداث بیمارستان ۹۶ تختخوابی خوانسار را نیز بعنوان اقدام و دستاورد این دانشگاه در این دوره اعلام کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان راه اندازی کلینیک تخصصی زنان و زایمان و ناباروری در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی با کمک خیرین سلامت و افزایش تعداد کادر پرستاری در مراکز تابعه از ۸۳۶۶ نفر به ۹۶۷۷ نفر را هم بعنوان دیگر دستاوردها دانست و افزود:  نصب و راه اندازی ۱ دستگاه پت اسکن در مرکز آموزشی درمانی فارابی برای اولین بار در استان اصفهان انجام شد؛ همچنین مجموعا نصب و راه اندازی ۹ دستگاه سی تی اسکن در استان انجام شده است. 

دکتر شیرانی ادامه داد: نصب و راه اندازی ۷ دستگاه MRI در مراکز آموزشی درمانی شهید چمران و بیمارستانهای امین، کودکان حضرت امام حسین (ع) و بیمارستان‌های شفا کلیشاد، ۹ دی خمینی، شهر شهدای لنجان و  امیرالمومنین (ع) شهرضا نیز در این دوره انجام شده است. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نصب و راه اندازی ۱ دستگاه شتاب دهنده در مرکز آموزشی درمانی حضرت سیدالشهدا (ع)؛ نصب و راه اندازی ۲ دستگاه آنژیوگرافی در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) و بیمارستان شهید محمد منتظری نجف آباد ، نصب و راه اندازی ۱ دستگاه سیتی سیمولاتور در مرکز آموزشی درمانی حضرت سیدالشهدا (ع)،  نصب و راه اندازی ۱ دستگاه اسپکت سیتی در مرکز آموزشی درمانی حضرت سیدالشهدا (ع)،  نصب و راه اندازی ۹۶ دستگاه همودیالیز در مراکز تابعه دانشگاه همچنین تهیه و تحویل تعداد ۱۰ دستگاه آمبولانس به مراکز درمانی استان را از دیگر اقدامات و دستاوردهای دانشگاه در این دوره عنوان کرد. 

وی افزود: همچنین احداث و تجهیز آزمایشگاه جامع درمان استان در مرکز آموزشی درمانی امین؛ احداث و راه اندازی اورژانس بیمارستان شهرستان فریدن، راه اندازی مراکز درمانی طب سنتی در مرکز رهنان و کلینیک ویژه امام موسی صدر نیز از دیگر دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این دوره است. 

دکتر شیرانی شروع عملیات ساختمانی مرکز جامع پیشگیری و درمان سرطان بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهرضا با پیشرفت ۵۰ درصد با کمک خیرین سلامت را بعنوان دستاوردی دیگر مورد اشاره قرار داد و گفت: راه اندازی درمان ناباروری سطح ۳ در مرکز آموزشی درمانی شهید بهشتی و سطح ۲ در بیمارستانهای شهید منتظری نجف آباد و امیر المؤمنين (ع) شهرضا نیز در این دوره انجام شده است.

دکتر شیرانی اعلام کرد: راه اندازی بخش تخصصی پیوند سلول‌های بنیادین در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س)؛ فعال شدن بخش پیوند کبد در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) نیز دستاوردهای دیگر دانشگاه در دوره دولت سیزدهم است. 

وی اجرای موفق نسخه الکترونیک در مراکز درمانی سطح استان را نیز بعنوان دستاورد دیگر این دوره مورد اشاره قرار داد و افزود: همچنین افتتاح و بهره برداری از کلینیک تخصصی مرکز آموزشی درمانی فارابی، حضرت سیدالشهداء (ع) و بیمارستانهای شهید منتظری نجف آباد، گلدیس شاهین شهر، امام خمینی (ره)  فلاورجان، ساعی خمینی شهر، بوعلی چادگان  و سیدالشهداء (ع) سمیرم و کلینیک ویژه امام موسی صدر همچنین به روز شدن درمان کاشت حلزون و صفر شدن زمان انتظار برای کاشت حلزون  بعنوان دستاوردهای این دوره است.

دکتر شیرانی همچنین دریافت مجوز پذیرش بیماران بین‌الملل برای ۷ مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س)، نور و حضرت علی اصغر (ع)، امین شهید دکتر چمران عیسی بن مریم (ع) امام موسی کاظم (ع) و حضرت زینب (س) را بعنوان دستاورهای این دوره عنوان کرد. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی  اصفهان افزود:  راه اندازی ۱۱ دستگاه اکسیژن ساز در بیمارستانهای استان نیز از دستاوردهای این دوره است. 

دکتر شیرانی کسب رتبه برتر در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور از نظر میزان زایمان بدون درد دارویی،  مشارکت در تدوین سند ملی سوختگی، چارت بحران و تیم واکنش سریع معاونت درمان فلوچارت اعزام و انتقال بیماران بین مراکز درمانی طبق مصوبه کمیته کشوری MCMC و تدوین آئین نامه و راهنمای جامع اعتبار بخشی بیمارستانها و راهنمای جامع اعتبار بخشی مراکز جراحی محدود را نیز از دستاوردهای این دوره عنوان کرد. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طراحی و راه اندازی سامانه جامع ثبت گزارش خطا و خطر جهت کلیه بیمارستانهای استان و افزایش تعداد واحدهای آموزش و پیگیری بیمار از ۱۰ واحد به ۳۸ واحد در مراکز و بیمارستانهای تابعه دانشگاه را نیز بعنوان دستاورد این دوره اعلام کرد و افزود:  نیروگاه خورشیدی به مساحت ۱۶۰۰ متر مربع با توان ۱۰۰ کیلو وات توسط خیرین گرانقدر در بیمارستان امیرالمومنین (ع) شهرضا افتتاح شده است. 

دکتر شیرانی اجرای کامل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در مراکز درمانی؛ افزایش درصد بیماران دریافت کننده خدمت ۲۴۷ (سکته های قلبی) از ۳۱ به ۴۷ درصد را بعنوان دستاورد این دوره اعلام کرد و افزود: افزایش درصد بیماران دریافت کننده خدمت ۷۲۴ ( سکته‌های مغزی) از ۹ به ۱۳ درصد رسیده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اجرای بسته حمایتی صندوق بیماران صعب العلاج در مراکز دولتی همچنین ارائه خدمت رایگان به بیماران؛ راه اندازی کارگروه صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج و پوشش درمان ۱۰۷ بیماری خاص در سطح استان همچنین رایگان شدن درمان زوجهای نابارور را نیز بعنوان اقدامات و دستاوردهای این دوره اعلام کرد. 

وی افزایش دو بخش دندانپزشکی بیمارستانی در مرکز آموزشی درمانی شهید چمران و بیمارستان شهید منتظری نجف آبادرا نیز مورد اشاره قرار داد. 

 

دستاوردهای معاونت بهداشت

دکتر شیرانی موفقیت‌ها و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در حوزه معاونت بهداشت مانند کرونا را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: همچنین رتبه برتر کشوری در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در سال ۱۴۰۱و دریافت تندیس طلایی در کارنامه جوانی جمعیت را داشتیم.

وی افزود: کسب رتبه برتر کشوری در اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع در ۲۱ شهر بالای ۲۰ هزار نفر در سال ۱۴۰۲؛ کسب رتبه برتر کشوری در اجرای پویش ملی سلامت و غربالگری فشارخون و دیابت از جمعیت هدف بالای ۱۸ سال و احصاء تعداد ۶۴۶۷۸ بیمار مشکوک به پرفشاری خون ۱۹۰۸۷ بیمار مشکوک به دیابت و ۲۰۲۶۹۱ بیمار دارای علائم بره دیابت در سال ۱۴۰۲ نیز در این دوره انجام شده است. 

دکتر شیرانی  دیگر دستاوردهای معاونت بهداشت دانشگاه در این دوره را بهره برداری از تعداد ۸۳ پروژه بهداشتی شامل خانه بهداشت مرکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی، تسهیلات زایمانی و دیگر واحدهای بهداشتی و تعداد ۵۴ پروژه در حال احداث عنوان کرد.

وی اعلام کرد: کاهش نسبت تعداد مرگ مادران باردار به علل عوارض حاملگی و زایمان به کل موالید زنده (تعداد در یکصد هزار تولد زنده ) از ۳۳.۹۶ درصد به ۱۴.۷۸ درصد رسیده است.  

دکتر شیرانی راه اندازی ۴ شبکه بهداشت و درمان شهرستانهای جدید التاسیس شرق اصفهان را نیز اشاره کرد. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان پیوستن به شبکه تشخیص ملکولی بهداشت کشور به منظور تشخیص به موقع بیماریها ها را نیز از دستاوردهای مهم این دوره را مورد اشاره قرار داد. 

وی اعلام کرد:  بررسی عوامل مرتبط با خودکشی و ارزیابی مداخلات اجتماع محور بر پیشگیری از خودکشی در ۸ شهرستان نیز انجام شده است.  

دکتر شیرانی شروع به کار مرکز مردمی نفس در مراکز تابعه دانشگاه جهت جلوگیری از سقط عمدی را هم بعنوان اقدامات این دوره اعلام کرد. 

 

دستاوردهای معاونت توسعه مدیریت و منابع

وی در مورد دستاوردهای معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه نیز عناوینی مختلفی را اشاره کرد از جمله اینکه تکمیل و تجهیز تعداد ۴۶ پروژه عمرانی بهداشتی درمانی و آموزشی ظرف مدت ۴۰ روز در راستای تداوم جهاد خدمت رسانی سیزدهم انجام شد. همچنین احداث و بهسازی پروژه های عمرانی بهداشتی درمانی و ورزشی و ... با زیربنای بیش از ۳۷۰ هزار متر مربع بوده.  تامین تجهیزات پزشکی سرمایه ای hightech به میزان ۸۳۷ میلیارد تومان بوده است. 

دستاوردهای معاونت آموزشی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص دستاوردهای معاونت آموزشی موارد متعددی را اشاره کرد از جمله راه اندازی تعداد ۱۲ رشته جدید در مقاطع مختلف فلوشیپ PHD کارشناسی ارشد و کارشناسی  و MPH را بعنوان دستاوردهای این دوره اشاره کرد.

 دکتر شیرانی موفقیت ۲۶ نفر از دستیاران تخصصی در کسب رتبه ۵ درصد برتر و همچنین ۵۷ نفر از دستیاران تخصصی در کسب رتبه ۱۰ درصد برتر در آزمون دانشنامه تخصصی و ۷۵ نفر از دانشجویان رشته پزشکی عمومی دندان پزشکی و داروسازی در کسب رتبه جزء دو و نیم درصد برتر پذیرفته شدگان آزمونهای جامع کشوری را نیز اشاره کرد. 

وی افزود: افتتاح طرح توسعه دانشکده دندانپزشکی با زیربنای ۶۰۰۰ متر مربع نیز انجام شده همچنین در حوزه معاونت آموزشی کلنگ زنی طرح توسعه دانشکده داروسازی و علوم دارویی با همت خیرین سلامت، پاویون اساتید و دستیاران  با زیربنای ۵۳۰۰ متر مربع و طرح توسعه مرکز آموزشی درمانی شهید دکتر چمران در بخشهای تخصصی رفاهی در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) با زیربنای برابر ۱۲۰۰۰ متر مربع انجام گرفته است. همچنین طرح توسعه و بازسازی مرکز آموزشی درمانی امین در بخشهای مختلف با زیربنای ۷۰۰۰ متر مربع انجام شده.

دکتر شیرانی همچنین تجهیز کلینیک ارتوز و پروتز دانشکده علوم توانبخشی دانشگاه به دستگاه اسکن سه بعدی و فشار کف پا؛ خرید و تجهیز اسکیل لب دانشگاه به شبیه سازهای جدید و راه اندازی دستگاه اطفاء حریق اتاق سرور مرکز آزمونها را نیز مورد اشاره قرار داد.

 

دستاوردهای معاونت تحقیقات و فناوری

دکتر شیرانی در خصوص دستاوردهای معاونت تحقیقات و فناوری ارتقاء ۲۰۰ رتبه ای دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نظام رتبه بندی جهانی تایمز را مورد اشاره قرار داد و افزود: ارتقاء رتبه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در نظام رتبه بندی جهانی وبومتریکس و کسب جایگاه سوم در بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور  را نیز داشتیم.

وی افتتاح اولین پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه همچنین افتتاح مرکز مهارتهای فناوری تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را بعنوان دستاورد عنوان کرد و با اشاره ساخت و راه اندازی اتاق تمیز به مساحت حدود ۲۵۰ متر مربع افزود:آغاز فرایند احداث مرکز رشد با زیربنای ۲۲۳۵ متر مربع جهت افزایش ظرفیت پذیرش شرکتهای فناور از سال 1402 انجام شده است. 

دکتر شیرانی به تصویب ردیف بودجه مستقل جهت پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه از سال ۱۴۰۲ هم اشاره کرد و افزود: کسب عنوان پنج ستاره در ارزشیابی سالیانه کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی تیپ یک کشور، انتخاب کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به عنوان رتبه اول کشور در سال ۱۴۰۲، انتخاب کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به عنوان فوکال پوینت منطقه هفت آمایشی در سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ و کسب رتبه اول مرکز تحقیقات قلب کودکان در حیطه طرحهای اثر گذار در ارزشیابی سال ۲۰۲۲ در بین مراکز تحقیقاتی علوم پزشکی کشور را نیز اعلام کرد. 

دکتر شیرانی موفقیت ۸ مجله انگلیسی زبان به دریافت ضریب تأثیر (IF) و راداندازی مرکز جامع تحقیقاتی آفرینش (استقرار ۱۷ مرکز تحقیقاتی)؛ کسب جایزه البرز نوبل ایرانی توسط ۲ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و کسب رتبه سوم کشوری مرکز تحقیقات تغذیه امنیت غذایی در میان مراکز تحقیقات ارتقای سلامت در سال ۱۴۰۱ فاقد ردیف بودجه مستقل و همچنین کسب رتبه سوم کشوری مرکز تحقیقات قلب و عروق در میان مراکز تحقیقات تحقیقات بالینی در سال ۱۴۰۱ دارای ردیف بودجه و کسب رتبه چهارم کشوری مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان در میان مراکز تحقیقات بالینی در سال ۱۴۰۱ فاقد ردیف بودجه مستقل و راه اندازی دستگاه توالی بایی نسل نوین (NGS) در آزمایشگاه جامع تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را مورد اشاره قرار داد.

 

دستاوردهای معاونت فرهنگی و دانشجویی

وی همچنین نزدیک بیست مورد از اهم دستاوردهای معاونت فرهنگی و دانشجویی را اشاره کرد از جمله اینکه افزایش ظرفیت خوابگاهی دانشجویان به میزان ۵۶۱ نفر بوده همچنین  راه اندازی کارگروه کرسیهای آزاداندیشی و برگزاری میزها و پاتوقهای گفتگو در سطح دانشگاه و انتشار تعداد ۳۸ نشریه دانشجویی در حوزه های مختلف است. 

دستاوردهای معاونت غذا و دارو  

دکتر شیرانی در خصوص دستاوردهای دستاوردهای معاونت غذا و دارو  نیز نزدیک 20  مورد را اشاره کرد که از جمله آن ایجاد امکان اندازه گیری سموم آفت کش در آزمایشگاه مرجع غذا و دارو دانشگاه با بهره گیری از ظرفیتهای موجود همچنین انجام طرح پایلوت اصلاح و پایش GLNهای تکراری و عملیاتی شدن آن در کشور بود.

 

اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث

وی در خصوص اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث؛ به موارد متعدد از جمله افزایش تعداد پایگاههای اورژانس شهری جاده ای از ۱۵۵ به ۱۶۲ پایگاه بهره برداری از ۸ پد بالگرد اورژانس در سطح استان و ۲۷ پد بالگرد در حال ساخت؛ راه اندازی شبکه اختصاصی بیسیم poc در سطح پایگاههای اورژانس پیش بیمارستانی فریدونشهر برای نخستین بار در سطح سازمان اورژانس کشور همچنین طراحی سه دستگاه تو آورانه در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی و فوریتهای پزشکی اشاره کرد. 

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/NKapA
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: