پزشکی و سلامت

اکسیر ماندگاری کشف شد

یک مطالعه تازه نشان داده مصرف نوشیدن چای و شکلات ، یا قهوه و شکلات می‌تواند عمر را طولانی‌تر کند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : البته برای اینکه واقعا عمرتان طولانی شود، باید این خوراکی‌ها را با مکمل روی (زینک) مصرف کنید؛ به این ترتیب ترکیبی ایجاد می‌شود که روند پیر شدن را کُند می‌کند.

بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه ارلانگن در نورمبرگ و دانشگاه آبرن در آلاباما انجام شده، این ترکیب می‌تواند با «تنش اکسایشی» که به طور طبیعی رخ می‌دهد، مقابله کند؛ تنش اکسایشی گازی است که باعث سالخوردگی و سایر بیماری‌ها مثل سرطان، التهاب یا بیماری‌های دژنراتیو (تحلیل‌بر مفاصل) می‌شود.

برای بررسی تاثیر روی، که خواصش در کمک به مبارزه بدن با باکتری‌ها و ویروس‌ها مشهور است و همینطور پلی‌فنول‌های آنتی‌اکسیدان در قهوه یا چای و شکلات، محققان این دو ماده را در آزمایشگاه ترکیب کردند.

پلی‌فنول‌های شکلات به خودیِ خود نمی‌توانند تنش اکسایشی را تجزیه کنند اما محققان متوجه شدند وقتی این آنتی اکسیدان‌ها با عنصر روی ترکیب می‌شوند، آنزیمی به نام «مگا کامپلکس» می‌سازند که می‌تواند از بدن در برابر گاز زائد مخربی محافظت کند که به عنوان یکی از محصولات جانبی سلول‌ها تولید می‌شود.

نتیجه حاصل از این ترکیب چیزی شبیه آنزیم طبیعی «سوپراکسید دیس موتاز» یا SOD است که علاوه بر از بین بردن گاز، از بدن هم مراقبت می‌کند.
این اولین بار است که محققان توانسته‌اند تاثیر این آنزیم را تقلید کنند. در تلاش‌های قبلی آنها از فلزاتی مثل آهن یا مس استفاده کرده بودند تا ببینند آیا این فلزات هم تاثیرات ضد فرسایشی دارند یا خیر، اما با این فلزات فقط روند تنش اکسایشی افزایش پیدا کرده بود.

اما روی (زینک) در این ترکیب موثر بود چراکه کمتر از دیگر فلزات، سمی است و همین باعث شده که دانشمندان تئوری‌هایی برای اضافه کردن روی به مواد غذایی در آینده ارائه کند تا «سطح سلامت مشتریان» ارتقا یابد.

به گفته این پژوهشگران احتمالا در آینده به قهوه، چای و شکلات زینک (روی) اضافه خواهد شد؛ ضمن اینکه قبلا هم ثابت شده بود خوردن شکلات می‌تواند به بهبود حافظه، کاهش استرس و شادی بیشتر کمک کند.

https://stnews.ir/short/Vlo08
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: