علمی، پژوهشی و فناوری

بر اساس ارزیابی مؤسسه "International IQ Test"

ایران در جایگاه سوم IQ جهان قرار گرفت

مؤسسه "International IQ Test" میانگین IQ بیست کشور برتر جهان در سال ۲۰۲۴ را ارائه کرده که ایران با میانگین IQ ۱۰۶.۸۴ و کسب رتبه سوم جهانی، یکی از برجسته‌ترین کشورها در این فهرست است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : در اینجا میانگین IQ بر اساس کشور است که در 1 ژانویه 2025 به روز شده است. این مطالعه بر اساس 1,393,066 نفر در سراسر جهان است که در سال 2024 همین آزمایش را در این وب سایت انجام داده اند. کشورهایی که با رنگ خاکستری روی نقشه نشان داده شده اند به دلیل داده های ناکافی در نظر گرفته نشده اند. 

به نظر می رسد میانگین ضریب هوشی به تفکیک کشورها به طور کلی در شرق آسیا بالاتر است. نزدیک به میانگین در اروپا، آسیای غربی، اقیانوسیه، آمریکای شمالی و شمال آفریقا. و در آفریقای مرکزی و جنوبی و آمریکای لاتین کمتر از حد متوسط. قابلیت اطمینان این رتبه بندی: همه شرکت کنندگان در سال 2024 تست هوش یکسانی را در این وب سایت انجام دادند. در 82.45٪ از کشورها، نمرات IQ مشابه (اختلاف کمتر از 2 امتیاز) با سال قبل است.

داده‌های موسسه "International IQ Test"  از میانگین IQ بیست کشور برتر جهان در سال ۲۰۲۴ علاوه بر نمایش توانایی‌های فکری ملت‌ها، نمایه مناسبی در خصوص تأثیر نظام‌های آموزشی، فرهنگی و اقتصادی در پرورش استعدادهای انسانی ارائه می‌کند.

بررسی جایگاه‌های برتر

کشورهای آسیایی در صدر این جدول قرار دارند. کره جنوبی با میانگین IQ ۱۰۷.۵۴ جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است. این دستاورد نشان‌دهنده تأثیر برنامه‌ریزی‌های دقیق آموزشی، تأکید بر نظم و سخت‌کوشی و سرمایه‌گذاری بلندمدت بر توسعه علمی است.

چین با ۱۰۶.۹۹ و ایران با ۱۰۶.۸۴ در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند. رتبه ایران بسیار قابل‌توجه است و بیانگر ظرفیت بالای فکری و علمی موجود در کشورمان است. ژاپن و سنگاپور که هر دو با میانگین IQ ۱۰۶.۱۸ در جایگاه چهارم مشترک قرار دارند، نیز از نمونه‌های موفق نظام‌های آموزشی کارآمد در جهان به شمار می‌روند.

کشورهای اتریش (۱۰۲.۷۱)، کانادا (۱۰۲.۶) و آلمان (۱۰۲.۳۶) نیز توانسته‌اند در میان ۱۰ کشور برتر جایگاه ویژه‌ای را به خود اختصاص دهند.

تحلیل مناطق جغرافیایی

رتبه بندی انجام شده به خوبی نمایانگر توزیع جغرافیایی هوش عمومی در جهان است.

شش کشور آسیایی (کره جنوبی، چین، ایران، ژاپن، سنگاپور و مغولستان) در میان ده رتبه برتر قرار گرفته‌اند که نشان‌دهنده برتری این منطقه در زمینه توسعه انسانی است. کشورهای آسیایی به‌ویژه شرق و جنوب شرقی آسیا به دلیل تمرکز بر آموزش‌های سخت‌گیرانه و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در یادگیری، دستاوردهای بالایی در حوزه هوش عمومی دارند.
کشورهای اروپایی مانند اتریش، آلمان، اسلوونی، سوئیس و بلژیک نیز در این جدول دیده می‌شوند. این کشورها به دلیل داشتن سیستم‌های آموزشی مبتنی بر پژوهش و تأکید بر یادگیری خلاقانه در زمینه ارتقای هوش عمومی موفق عمل کرده‌اند.

کانادا تنها نماینده منطقه آمریکای شمالی در رتبه‌بندی است.میانگین IQ ۱۰۲.۶ در این کشور نشان‌دهنده توازن در میانگین هوش و توسعه انسانی است.
 نیوزیلند و استرالیا نیز در رتبه‌های پانزدهم و هفدهم حضور دارند که نشان‌دهنده کیفیت بالای آموزش و توسعه اجتماعی منطقه اقیانوسیه است.
آفریقا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین در این فهرست حضور ندارند. این موضوع احتمالاً به عواملی چون نابرابری در دسترسی به آموزش، فقر و تفاوت‌های ساختاری در آزمون‌های IQ مرتبط است.

جایگاه ایران

ایران با میانگین IQ ۱۰۶.۸۴ و کسب رتبه سوم جهانی، یکی از برجسته‌ترین کشورها در این فهرست است. این دستاورد نشان‌دهنده ظرفیت بالای علمی و فکری مردم ایران است. عواملی چون تأکید فرهنگی بر تحصیلات، توجه به علوم پایه و نقش خانواده در پرورش استعدادها از دلایل اصلی این جایگاه هستند. با این حال، این موفقیت می‌تواند الهام‌بخش برنامه‌ریزی‌های جدید برای بهره‌گیری بهتر از این استعدادها در جهت توسعه پایدار کشور باشد.

 

https://stnews.ir/short/eoRMD
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: