مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
امید محمدشریفی، استاد دانشگاه ملی مهارت استان سمنان، با کسب مدال طلا و مقام اول در جشنواره بینالمللی اختراعات آمریکا (IWA) بار دیگر نام ایران را در عرصه جهانی به نمایش گذاشت.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری :در یک دستاورد بزرگ برای دانشگاه ملی مهارت استان سمنان، امید محمدشریفی استاد و مخترع این دانشگاه، موفق به کسب مدال طلا و مقام اول در جشنواره بینالمللی اختراعات آمریکا (IWA) شد.
این جشنواره که به عنوان یکی از معتبرترین رویدادهای جهانی در زمینه اختراعات و نوآوریها شناخته میشود، فرصتی بینظیر برای مخترعان و پژوهشگران به شمار میآید تا دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و با دیگر فعالان این حوزه ارتباط برقرار کنند.
اختراع امید محمدشریفی در حوزه ساختارهای MEMS و نانو رباتیک بوده که این اختراع بدون آسیب در بیمارستانها و دیگر حوزههای نانو قابل اجرا است.
محمدشریفی که در کنار مدال طلا، فوقلیسانس افتخاری نیز توسط کشور آمریکا را دریافت کرد؛ پاسخگوی چند سوال پایگاه خبری علم و فناوری استان سمنان در خصوص جشنواره بینالمللی اختراعات آمریکا (IWA) و دستاوردها، برنامه های آینده ،کاربرد این اختراع و...بوده است.این گفتگو را میخوانیم...
این جشنواره در چه سطحی برگزار میشود و شرکتکنندگان آن چه کسانی هستند؟
جشنواره اختراعات همواره در سطح ملی و سپس در سطح بینالمللی هر ساله در کشورهای مختلفی با مشارکت بسیار بالای مخترعین به صورت فردی و گروهی برگزار میشود. در کشورهایی با تکنولوژی بالا، داوریها با سطح بسیار بالاتری انجام میگیرد.
چگونه توانستید به موفقیتهای بینالمللی مانند کسب مدال طلا در جشنواره بینالمللی اختراعات آمریکا (IWA) دست یابید و چه عواملی در این مسیر نقش کلیدی داشتند؟
مطالعات مقطع ارشد اینجانب در این حوزه بوده است. بعد از شروع دور جدید مطالعات در حوزه تخصصی خود، نیازسنجی میدانی صورت گرفت و یک موضوع بسیار مورد نیاز هدفگیری شد. با توجه به اینکه قابلیت اتصال بلکچین و هوش مصنوعی به حوزه MEMS بسیار برای دانشمندان جذاب است، این تحقیق کلید خورد. در نهایت، بعد از طی ماهها داوری تخصصی، موفق به کسب رتبه اول و دریافت فوقلیسانس افتخاری گردیدم.
چه برنامهها و اقداماتی در راستای بهبود کیفیت آموزش و افزایش اشتغال مولد برای دانشجویان خود انجام میدهید؟
راهبرد و پیشران پیشرفت هر جامعهای، اشتغال و کار است و این زمانی محقق میشود که تولید علم قبل از آن صورت گیرد. به ویژه با توجه به انفجار تکنولوژی و هوش مصنوعی، تعدادی از علوم به صورت بسیار مهم در بررسی دانشمندان سطح جهان قرار میگیرند.
چه انگیزهای باعث شد که شما به تحقیق و توسعه در حوزه MEMS و نانو رباتیک بپردازید و چه چالشهایی را در این مسیر تجربه کردید؟
با توجه به اینکه تا مقطع لیسانس در دانشگاه ملی مهارت تحصیل کردهام و در آن دوران موفق به ثبت ۴ اختراع در داخل کشور با محوریت مکانیک شدهام، در مقطع ارشد مطالعات خود را در حوزه علاقه و توانمندیم که نانو رباتیک بود شروع کردم. توانستم با یک هدفگیری دقیق علمی که مورد نیاز جهانیان است، تولید و با فرکانس مناسب در سطح بینالمللی معرفی نمایم. در آینده نیز قطعاً مقاطع بسیار بالاتری در تولید علم برای کشور عزیزمان ایران اسلامی خواهیم داشت تا زمینههای لازم برای جوانان کشور فراهم گردد.
فرآیند طراحی و ساخت باکس ممزی چگونه انجام شد و چه مراحلی را طی کردید تا به این اختراع برسید؟
ساخت با توجه به عصر تکنولوژی و فناوری امروزه آسانتر شده است. در مرحله اول با نرم افزارهای طراحی همچون سالیدورکس و کتیا طراحی انجام شد.
مرحله دوم با نرم افزارهای تحلیل عددی همچون مولتی فیزیکس کامسول تحلیل گردید و در پایان با زبانهای برنامهنویسی به کار انجام شده روح بخشیده شد و در نهایت، با استفاده از ابزارهای دقیق نانومتریک شروع به تولید و اجرای آن شد. این جعبه یک ساختار بسیار پیچیده و تطبیق شبکه عصبی با تکنولوژی هوش مصنوعی دارد.
حضور در جشنواره بینالمللی اختراعات آمریکا (IWA) چه تجربیات و فرصتهایی برای شما به ارمغان آورد؟
قطعا در سطح بینالملل، ایمیلهای بسیار زیادی از جانب دانشگاهها و مؤسسات متفاوتی دریافت کردم که از آمریکا شروع و به اروپا و آسیا رسید. امیدواریم در این مسیر، افتخارآفرین برای کشورمان باشیم و بنیادگذاری این تکنولوژی را در کشور خود داشته باشیم.
چگونه این اختراع میتواند به بهبود شرایط در بیمارستانها و حوزههای نانو کمک کند؟
بیمارستانها تنها یکی از صدها جایی هستند که این کوچولوهای هوشمند الکترومکانیکی در آن استفاده میشوند. امیدواریم در حوزه پزشکی بتوان به نیازمندان بیماریهای خاص کمک کنیم و با حمل آن در مسیر و یا حتی محل استقرار به بهترین نحو ممکن اجرا گردد.
رسالت دانشگاه ملی مهارت چیست و چگونه میتوان با استفاده از تجارب شما، دانشجویان را برای ورود به بازار کار آمادهتر کرد؟
با توجه به وجود تجهیزات بسیار مناسب و اساتید توانمند، همچنین ۷۰٪ دروس به صورت عملی در هر مقطعی ارائه میشود. در کنار آن، نرمافزارها، پروژهها و کارآموزیها ارائه میشوند. قطعا فارغالتحصیلان این دانشگاه بعد از ورود به صنعت، با طی یک دوره کارآموزی کوتاهمدت، سریعتر از هر هنرجوی دیگری جذب و به عنوان اپراتور و مهندسین بخشهای عمده و حساس صنعت مورد هدف قرار خواهند گرفت./ انتهای پیام
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53