مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
پایگاه خبری علم و فناوری در گفتگویی با محرم منصوری زاده، عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه بوعلی سینا و فعال در حوزه هوش مصنوعی به تشریح و بررسی ابعاد این مسابقات پرداخته است که در ادامه این گزارش مشروح آن را میخوانید:
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : مسابقات BCPC از سری مسابقات برنامه سازی هماهنگ کشوری در استان همدان برگزار گردید. این مسابقه با حمایت ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال دانش بنیان برپاشد که محرم منصوری زاده به همراه مهدی سخائی نیا عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر، دبیران برگزار کننده این مسابه بودند.
از همین پایگاه خبری علم و فناوری در گفتگویی با محرم منصوری زاده، عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه بوعلی سینا و فعال در حوزه هوش مصنوعی به تشریح و بررسی ابعاد این مسابقات پرداخته است که در ادامه این گزارش مشروح آن را میخوانید:
منصوری زاده در ابتدای صحبت های خود گفت: طی سالهای اخیر گروه مهندسی کامپیوتر مسابقات متعددی در حوزه های مختلف این رشته برگزار نموده است. موضوع عمده این مسابقات حل مساله و برنامه نویسی به صورت عام بوده است. برخی از مسابقات نیز در زمینه های کاربردی رباتیک و هوش مصنوعی بوده است. از آنجاییکه خود رشته مهندسی کامپیوتر به منظور توانمندسازی دانشجویان برای توسعه نظری این رشته از یک سو و بهره گیری از این وسیله در زمینه های کاربردی از سوی دگر طراحی شده است، این حوزه ها برای مسابقات انتخاب می شوند
وی در خصوص اهداف این مسابقه افزود: هدف از این مسابقات ابتدا تاکید بر توانمندسازی دانشجویان برای حل مسائل و برنامه نویسی آنها است. در کنار آن تقویت روحیه و نشاط علمی با تاکید بر رقابت سالم، معرفی زمینه های علمی و مسائل روز این رشته و همچنین ایجاد ارتباط با دانشجویان سایر دانشگاه ها از دیگر اهداف این مسابقات است.
عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه بوعلی سینا گفت: مسابقات برنامه نویسی با تکیه بر دانش و مهارت آموخته شده در درس های پایه و الگوریتمی طراحی می شوند از این رو می توان گفت از نظر آموزشی، همین مباحث درسی برای این مسابقات کافی خواهند بود. از سوی دیگر برای آمادگی بیشتر، معمولا دوره های آموزشی ویژه مانند برنامه نویسی به زبان های مختلف، تکنیک های حل مساله و رهیافت هایی مثل برنامه ریزی پویا و انواع روشهای بهینه سازی طی دوره های کوتاه مدت و فوق برنامه توسط خود دانشجویان برگزار می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر برنامه های آموزشی، مسابقه های محلی و دانشگاهی هم به منظور تمرین و ایجاد آمادگی و همچنین انتخاب تیم های نماینده دانشگاه برگزار می شود.
محرم منصوری زاده گفت: اصولا نهادهای حمایتی علمی و پژوهشی مثل معاونت علمی و ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال موتور محرک این رویدادها هستند. سیاستگزاری و حمایت از این رویدادها به همراه توجه به بروندادهای آنها از جمله شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر و در ادامه برنامه ریزی برای هدایت آنها از دیگر نقش آفرینی های این نهادهاست.
وی افزود: این مسابقه ها به دو صورت حضوری و آنلاین برگزار می شوند. در روش حضوری تیم ها در محیطی که به این منظور تدارک دیده شده حاضر می شوند و به سوالات جواب می دهند. پاسخ ها به صورت اتوماتیک ارزیابی شده و نتیجه به آنها اعلام می شود. بر اساس نمره گذاری پاسخ ها، رتبه بندی انجام شده و تیم های برنده شناسایی و تشویق می شوند. در روش اینترنتی همین فرایند به صورت غیر حضوری اجرا می شود و تیم ها پاسخ های خود را از طریق اینترنت به محیط داوری و ارزیابی ارسال می کنند. علاوه بر شناسایی تیم های برنده، تحلیل نتایج سایر تیم ها می تواند به دیدگاه هایی در زمینه وضعیت آموزشی دانشگاه ها هم منجر شود.
منصوری زاده در ادامه گفت: مخاطب اصلی این رویدادها دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی هستند. هرچند بعضا اجازه داده می شود دانش آموزان علاقه مند به برنامه نویسی و همچنین دانشجویان سایر مقاطع هم به صورت محدود شرکت نمایند.
وی تشریح کرد: در این دوره از مسابقات با اهداء لوح تقدیر و جوایز نقدی از برندگان تقدیر شد. جوایز در مجموع 50 میلیون تومان به 12 تیم برتر را معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد توسعه اقتصاد دیجیتال تقبل نموده اند. معمولا دانشگاه ها هم به فراخور نتایج که تیم های آن کسب می کند، هدایایی برای ایشان در نظر می گیرند. همچنین بخش خصوصی که حامی این رویدادها هستند هدایایی برای کل تیم های شرکت کننده در نظر می گیرند. علاوه بر این تیم برتر( دانشگاه خارج از تهران) به مرحله نهایی مسابقات هوش مصنوعی رایان راه می یابند.
محمرم منصوری زاده گفت: مسابقه های برنامه نویسی به این صورت سابقه ای نزدیک به پنجاه سال در جهان و حدود سی سال در ایران دارد. همه ساله این مسابقات با کسب تجربه جدید، ابعاد گسترده تری می یابد. نزدیک به ده سال است که در دانشگاه بوعلی سینا این مسابقات به صورت منطقه ای و محلی برگزار می شود. امسال برای اولین بار به صورت کشوری برگزار شد که در آن 41 تیم از 11 استان کشور شرکت داشتند.
وی در ادامه افزود: در بلند مدت انتظار می رود ضمن برگزاری منظم این مسابقات و توسعه های کمی و کیفی آن، زمینه های جدیدتر کاربردی مثل مسابقات داده پردازی؛ هوش مصنوعی و رباتیک به صورت تخصصی برگزار شود. در این زمینه لازم است همکاری های بین دانشگاهی تقویت و به صورت منسجم برای این مسابقات برنامه ریزی شود.
در ادامه گفت: با الهام از مسابقات مشابه جهانی از پلتفرم DomJudge برای این مسابقات استفاده شده است. این پلتفرم تحت وب بوده و امکانات متعددی برای مدیریت ارسال؛ داوری و ارزیابی را ارائه می دهد.
منصوری زاده تشریح کرد: از این نظر که در این مسابقات یک مساله الگوریتمی مطرح و حل می شود و همین مساله در مقیاس بزرگتر در کاربردهای واقعی وجود دارد، می توان گفت این مسابقات چالش های واقعی را هدف قرار می دهد. مثلا در این مسابقات مساله ای به صورت پیشنهاد مسیر برای تحویل سفارش غذا از رستوران به مصرف کننده مطرح و حل می شود. در مقیاس واقعی همین مساله مسیرسازی در شبکه های کامپیوتری و شبکه های توزیع محتوا مطرح است.
عضو هیات علمی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه بوعلی سینا گفت: با توجه فرصت محدود، این مسابقه در شرایط بسیار خوبی برگزار شد که ناشی از حمایت های مادی و معنوی حامیان بود.البته زمان محدودی در اختیار ما بود تا بتوانیم همزمان با آمادگی برای اجرا، اطلاع رسانی هم به جامعه هدف ومخاطبین انجام دهیم. زمان بندی با بازه گسترده تر می توانست به مشارکت تیم های بیشتر کمک کند. از سوی دیگر افزایش سقف حمایت ها بخصوص حمایت های علمی مانند ایجاد فرصت های اشتغال وتحصیل می تواند انگیزه مخاطبین را افزایش دهد.
استان همدان به عنوان استان تاریخی و فرهنگی جذابیت های فوق العاده ای دارد. حمایت های مالی بیشتر می تواند به ما کمک کند تا برنامه های جنبی این مسابقات را هم به شکل مناسب و در شان این استان برگزار کنیم.
وی ادامه داد: شرکت کنندگان در این مسابقات دانشجویان مستعد و علاقه مند برنامه نویسی هستند شناسایی، هدایت و پرورش استعدادهای برتر این مسابقات می تواند ضمن بهره گیری از این توانمندی های آنها، رشد علمی و فناورانه کشور را به دنبال داشته باشد. حمایت های مالی و معنوی از ایده های فناورانه استعدادهای جوان و ناب می تواند انگیزه مهاجرت آنها را به حضور و توسعه علمی کشور تغییر دهد.
منصوری زاده در پایان گفت: مایلم از همه اشخاص و نهادهایی که ما را در اجرای این مسابقات یاری کردند سپاسگزاری نمایم. به صورت ویژه از همکار گرامی جناب آقای دکتر حمیدرضا ضرابی زاده استاد محترم دانشگاه صنعتی شریف و مسئول برگزاری مسابقات کشوری و همچنین مسابقات غرب آسیا تشکر می کنم. همچنین قدردان حمایت های مالی و معنوی معاونت محترم علمی ریاست جمهوری، ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان دیجیتال و همچنین شرکت توسعه راهکارهای هوشمند آدران هستم. از ریاست محترم دانشگاه بوعلی سینا، حوزه محترم روابط عمومی، دانشکده مهندسی و همکاران گرامی در گروه کامپیوتر هم تشکر می کنم. بدنه اصلی اجرایی این مسابقه را دانشجویان کارشناسی مهندسی کامپیوتر تشکیل می دهند. ضمن تشکر از ایشان امیدوارم کسب این تجربه به توسعه مهارت های علمی و شغلی آنها منجر شده و در مسیر موفقیت آنها موثر باشد.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53