مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
عضو هیئت علمی گروه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر طبق پژوهشی در بررسی نیازهای اطلاعاتی پزشکان عمومی شهر اصفهان در حیطه طب ایرانی؛ گفت: پزشکان عمومی بیشتر در حوزه مفردات غذایی نیاز اطلاعاتی داشتند و کمترین نیاز نیز در زمینه تدابیر درمانی بود همچنین بر اساس اولویتبندیها، پزشکان عمومی علاقه بیشتری به بررسی رابطه بین پزشکی مدرن و طب سنتی نشان دادند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان : احمد پاپی، عضو هیئت علمی گروه کتابداری و اطلاعرسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در نشست ترجمان و تبادل دانش به مناسبت آذرماه پژوهش این دانشگاه، با پژوهشی «بررسی نیازهای اطلاعاتی پزشکان عمومی شهر اصفهان در حیطه طب ایرانی در سال ۱۴۰۰»، که در قالب پایاننامه دانشجو الهام یزدانی انجام شده است؛ گفت:
وی ابتدا به تعریف نیاز اطلاعاتی اشاره کرد و گفت: نیاز اطلاعاتی در تعریف عبارت است از اطلاعاتی که برای برآورده کردن یک نیاز شغلی یا پژوهشی مطرح میشود و تشخیص برآورده شدن نیاز با دریافتکننده اطلاعات است.
وی افزود: همچنین پزشک عمومی کسی است که دانش، مهارت و هنر تشخیص و پیشگیری از بیماریها را دارد و از طریق کسب دانش ضروری در علوم پایه و شاخههای مختلف بالینی میتواند این کار را انجام دهد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه گروه هدف این پژوهش را همه پزشکان عمومی شهر اصفهان عنوان کرد و گفت: تعداد پزشکان عمومی در شهر اصفهان نزدیک به ۱۸۰۰ نفر برآورد شده است.
وی طب سنتی را نیز مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: از نظر مفهومی طب سنتی به سیستمهای مختلف مانند طب سنتی چین، هند، یونان، عربی و ایرانی و اشکال مختلف طب بومی اطلاق میشود. طب سنتی ایرانی یکی از طبهای مکمل است که قدمت آن به هزاران سال قبل میرسد و از نظر تاریخی یک موبد زرتشتی در ایران، قبل از اینکه موبد باشد، پزشک بوده است. به همین دلیل تاریخ پزشکی در ایران به قدمت تاریخ ایران بازمیگردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بر اهمیت کاربرد طب ایرانی و اینکه باید شرایطی را فراهم کنیم که پزشکان ایرانی از طب ایرانی در روشهای درمانی خود استفاده کنند؛ تاکید کرد و گفت: عدم تخصص دانشگاهی پزشکان عمومی در حوزه طب سنتی باعث شده است که این پزشکان در بعضی موارد دچار مشکل شوند
وی ادامه داد: با توجه به این مسئله شناسایی نیازهای اطلاعاتی پزشکان عمومی در این زمینه شناسایی ضرورت داشت؛ چرا که پزشکان عمومی باید بتوانند پاسخگوی نیازهای افرادی که به آنها مراجعه میکنند باشند.
پاپی با تاکید براینکه طب سنتی نگاه ویژه ای به مبحث پیشگیری دارد، گفت: بنابراین توجه به اهمیت طب سنتی و بویژه در دسته بیماریهای حاد و مزمن که مراقبتهای پیشگیرانه میتواند بسیار مؤثر باشد، بسیار ضرورت دارد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر اینکه طب سنتی یک طب مکمل است و طب کامل نیست، اظهار کرد: در برخی موارد، طب مکمل نمیتواند پاسخگو باشد، مانند مواردی که نیاز به جراحی یا درمان بیماریهای حاد وجود دارد و با توجه به اینکه در این زمینه ها طب سنتی پاسخگو نیست.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در این مطالعه نیاز سنجی آموزش طب سنتی به پزشکان عمومی را مورد بررسی قرار دادیم و نیازهای اطلاعاتی پزشکان عمومی بر اساس گونههای طب ایرانی و عوامل جمعیتشناختی مورد سنجش قرار گرفت و براساس نتایجی که بدست آمده دورههای آموزشی آینده طراحی و برنامهریزی شد.
وی با اشاره به نتایج جمعیتشناختی این تحقیق خاطرنشان کرد: بیشتر شرکتکنندگان این مطالعه زنان بودند و بیشترین گروه سنی بین ۵۰ تا ۵۹ سال قرار داشت. همچنین کمترین گروه سنی نیز بین ۶۰ تا ۶۹ سال بود. عمدهی جامعه مورد بررسی جوان بودند. بیشترین همکاری از جنوب شهر اصفهان بود، در حالی که غرب اصفهان کمترین مشارکت را داشت.
پاپی در خصوص تمایل به شرکت در کارگاهها گفت: از میان شرکتکنندگان، ۷۲ نفر تمایل خود را برای شرکت در کارگاههای طب ایرانی اعلام کردند، در حالی که ۱۳۷ نفر از شرکت در این کارگاهها خودداری کردند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان اظهار کرد: پزشکان عمومی بیشتر در حوزه مفردات غذایی نیاز اطلاعاتی داشتند و کمترین نیاز نیز در زمینه تدابیر درمانی بود. بر اساس اولویتبندیها، پزشکان عمومی علاقه بیشتری به بررسی رابطه بین پزشکی مدرن و طب سنتی نشان دادند.
وی بیان کرد: این کارگاهها میتواند در گسترش طب سنتی ایرانی در جامعه پزشکی جدید و ارتقای سلامت جامعه بسیار موثر باشد.
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53