علمی، پژوهشی و فناوری

برق ماهواره‌ای در راه است

یک شرکت تجاری طرح جاه‌طلبانه‌ای را برای انتقال انرژی خورشیدی به گیرنده‌های زمینی با استفاده از ماهواره‌ها و تأمین برق ساکنان زمین در دست اجرا دارد.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : شرکت نوپای آمریکایی که توسط مؤسس شرکت رابین‌هود تأسیس شده با تخصیص بودجه 50 میلیون‌دلاری قصد دارد سال آینده یک ماهواره آزمایشی را در مدار زمین مستقر کند تا امکان انتقال انرژی خورشیدی به گیرنده‌های زمینی را با استفاده از ماهواره‌ها بررسی کند.

بایجو بات میلیاردری که قبلاً نرم‌افزار خدمات مالی رابین‌هود را عرضه کرده بود، استارت‌آپ جدیدی به نام آترفلوکس تأسیس کرده که صرفاً بر ارسال نیروی خورشیدی از ماهواره‌ها به گیرنده‌های روی زمین متمرکز خواهد بود.

در سال 1401 چین هم یک گیرنده زمینی به ارتفاع 75 متر ساخت تا امکان دریافت انرژی خورشیدی را به طور بی‌سیم از فضا بررسی کند. این کشور همچنین در تلاش برای ساخت یک نیروگاه خورشیدی بزرگ نیز هست. آژانس فضایی اروپا و مؤسسه کلتک در آمریکا نیز طرح‌های مشابهی را در دست اجرا دارند.

آترفلوکس مدعی است در محیط آزمایشگاهی انتقال انرژی خورشیدی به زمین از طریق ماهواره‌ها را با موفقیت بررسی کرده و قصد دارد مجموعه‌ای از ماهواره‌های کوچک را در مدار پایین زمین برای انتقال انرژی خورشیدی به ایستگاه‌های کوچک زمینی به کار بگیرد.

در این روش به‌جای استفاده از امواج مایکروویو، از لیزرهای مادون‌قرمز استفاده می‌شود که توان بالاتر و اثرات مخرب کمتری برای انتقال انرژی به زمین دارند. ایستگاه‌های زمینی دریافت انرژی خورشیدی مجهز به صفحات دایره‌ای‌شکل با قطر پنج تا ده متر هستند و از این طریق انتقال برق به نقاط مختلف جهان تسهیل می‌شود.

از این روش می‌توان برای تأمین برق جزایر دورافتاده، مناطق آسیب‌دیده به علت وقوع بلایای طبیعی و انتقال برق به نیروهای نظامی در حال نبرد در هر نقطه‌ای استفاده کرد.

درعین‌حال برخی کارشناسان در مورد میزان کارایی این روش به دلیل نوسان‌های دمایی شدید و مخرب در فضا که بر روی ماهواره‌ها تأثیر می‌گذارد و نیز تنظیمات فنی بسیار دقیق موردنیاز برای این کار در فضا و بر روی زمین تردید دارند. 

https://stnews.ir/short/V9moR
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: