دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

مدیر گروه حقوق بشر شرقی دانشگاه اصفهان:

برنامه‌ریزی حرکات نخبگی در راستای ادبیات و دسترسی به یک منشور حقوق بشر شرقی و آسیایی

دکتر محمدعلی بصیری در پیش همایش «حقوق بشر شرقی، از نظریه تا عمل»؛ گفت: گروه حقوق بشر شرقی دانشگاه اصفهان در بحث ادبیات و حتی حرکت به سمت دسترسی به یک منشور حقوق بشر شرقی و آسیایی و به سمت نهاد سازی حرکات و برنامه‌های نخبگی خود را دنبال می کند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان: محمدعلی بصیری مدیر گروه حقوق بشر شرقی دانشگاه اصفهان در پیش همایش «حقوق بشر شرقی، از نظریه تا عمل» که در دانشگاه اصفهان برگزار شد؛ گفت: گروه حقوق بشر شرقی به نمایندگی از دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه مادر و بزرگترین دانشگاه در مرکز کشور متولی تولید ادبیات تئوری و نظریه در دهها رشته تخصصی است و  بحث‌های مختلف سیاست و اقتصاد و جامعه شناسی و غیره را در بر می‌گیرد. 

بصیری با بیان این که  امروز حقوق بشر یک موضوع بین رشته‌ای میان حوزه‌های مختلف است و در این گروه در حوزه فعالیت‌های پژوهشی هم مدنظر است؛ اظهار کرد: بییشترین ماموریتی که در این گروه داریم این هست که آن چهره‌های ناپیدای حقوق بشر که در مسائل ایران بخصوص حقوق بشر اسلامی و شرقی مغفول واقع شده و عمدتا منفعل و مورد اتهام هست در این زمینه فعالیت کنیم.

وی افزود: همچنین در حوزه بین الملل تحت عنوان حقوق بشر نقض شونده در غرب که تحت پوشش تبلیغات گسترده اساسا به آن پرداخته نمی شود و مورد اخیر آن جنایات جنگی است که در غزه و لبنان و الان در سوریه اتفاق افتاده و امپراطوری رسانه ای غرب نمی گذارد اینها مشخص شود. 

مدیر گروه حقوق بشر شرقی دانشگاه اصفهان اظهار کرد: در این رابطه ارتباط مستقیم با متولیان و نهادهای مربوط از جمله قوه قضاییه، مرکز پژوهشهای مجلس و مرکز پژوهش‌های تشخیص مصلحت نظام و  وازارت خارجه و همچنین دانشگاههای مطرح مثل دانشگاه امام صادق و دانشگاه شهید بهشتی در این زمینه انجام شده و حاصل آن همین همایش است، همچنین دادگاه شبیه‌سازی محاکمه سران اسرائیل در جنایت جنگی در غزه و لبنان یکی از اقدامات این گروه بود که نتایج بسیار خوب و درخشانی حتی در عرصه بین‌المللی داشت.

این استاد علوم سیاسی گفت: شرق، آسیا و جهان اسلام همواره در میدان عمل در حوزه حقوق بشر مورد هجوم، اتهام و در مقابل منفعل بوده است، به‌رغم اینکه این منطقه مهد تولد تمدن، ادیان و مبانی حقوق بشری بوده، اما به علت وجود نداشتن حرکت در عرصه جهانی، ادبیات سازی و مبناسازی همواره مورد اتهام بوده و عملکردی نداشته است که این خلأ با حرکات و برنامه‌های نخبگی پر می‌شود تا با طراحی مبنا، مفاهیم، ادبیات خاص و نهادهای لازم این موضوع را در عرصه جهانی طرح کنند.

مدیر گروه حقوق بشر شرقی دانشگاه اصفهان با تاکید براینکه امروز بحث چندجانبه گرایی و ائتلاف در برابر قدرت‌های غربی، خود را در پیمان‌هایی مثل بریکس و شانگهای نشان می‌دهد که پیشرفت و حرکت تاثیرگذاری در عرصه جهانی داشته است، گفت: جریان مخالف جنایات و سلطه‌گری‌های آمریکا ضمن این پیمان‌ها شکل گرفته، اما رکن حقوقی آن خلأ دارد و این نشست‌ها می‌تواند به پر شدن این خلأ کمک کند.

وی ادامه داد:این اولین کنگره بین‌المللی حقوق بشر شرقی است که توسط دانشگاه باقرالعلوم، سازمان فرهنگ و رسانه و نهادهای مختلف برگزار می‌شود و امروز دانشگاه اصفهان میزبان دهمین پیش‌همایش برای این کنفرانس بین‌المللی  است و کنفرانس اصلی اسفند با حضور اساتید، رایزنان فرهنگی و موثران مسئله حقوق بشر برگزار خواهد شد.

مدیر گروه حقوق بشر شرقی دانشگاه اصفهان در پایان اظهار امیدواری کرد در نشستی که الان داریم برگزار می کنیم  این خلا را در بحث ادبیات و حتی حرکت به سمت دسترسی به یک منشور حقوق بشر شرقی و آسیایی و حتی حرکت به سمت نهاد سازی محقق گردد. 

انتهای پیام/

 

https://stnews.ir/short/eqM6a
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: