مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
دانشمندان NTU سنگاپور یک بسته غذایی زیست تخریب پذیر ساخته اند که با فاسد شدن مواد غذایی محافظت شده تغییر رنگ می دهد. این روکش همچنین دارای خواص ضد باکتریایی است که می تواند از مواد غذایی در برابر آلودگی میکروبی محافظت کند.
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : اکثر فیلم های بسته بندی مواد غذایی فقط به عنوان یک مانع در برابر باکتری ها عمل می کنند، اما در واقع میکروب ها را از بین نمی برند. یک فیلم آزمایشی جدید دقیقاً این کار را انجام می دهد، به علاوه رنگ آن را تغییر می دهد تا زمانی که غذا خراب می شود نشان داده شود و علاوه بر این، از دانه های آووکادو ساخته شده است.
این ماده در حال حاضر توسط تیمی به سرپرستی پروفسور ویلیام چن در دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور در حال توسعه است. بیل مردی پرمشغله است، زیرا اخیراً نوآوری هایی مانند امولسیفایر غذایی ساخته شده از ضایعات آبجو، جایگزین روغن نخل مبتنی بر جلبک و سینی های غذا ساخته شده از پر مرغ را برای ما آورده است.
در این جدیدترین پروژه، چن و همکارانش دانه های دور ریخته شده آووکادو را پردازش کردند تا سه ترکیب طبیعی - کاتچین، اسید کلروژنیک و رنگدانه ای به نام perseorangin از آنها استخراج کنند.
دو ماده اول با آسیب رساندن به غشای سلولی میکروب ها، باکتری های مضری مانند استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی را از بین می برند. از طرف دیگر، Perseorangin در پاسخ به تغییر سطح pH تغییر رنگ می دهد. این سطوح به دلیل تولید ترکیبات نیتروژن توسط باکتری هایی که از غذاهای پر پروتئین مانند گوشت یا ماهی تغذیه می کنند، افزایش می یابد.
در حالی که دانههای آووکادو مواد فعال فیلم را فراهم میکنند، بخش عمدهای از مواد از نشاسته برداشتشده از دانههای دور ریخته شده دوریان و جک فروت تشکیل شده است.
در آزمایشات آزمایشگاهی، میگوهای خام به همراه قطعات فیلم در ظروف پتری قرار داده شدند. هنگامی که میگوها شروع به فاسد شدن کردند، مواد با تغییر رنگ از زرد به قهوه ای هشداری را ارائه کردند. نکته مهم، این کار را تا دو روز قبل از تغییر رنگ یا بوی میگو انجام داد.
چن میگوید: «ما یک پوشش غذایی جدید ایجاد کردهایم که انتظار میرود با استفاده از قدرت طبیعت، یعنی ترکیبات ضد میکروبی و ضد فساد موجود در چالههای آووکادو، تأثیر عمیقی بر کاهش هدر رفت مواد غذایی داشته باشد».
این در واقع اولین فیلمی نیست که ما می بینیم که تغییر رنگ می دهد تا در مورد غذای فاسد هشدار دهد. در حالی که هیچ یک از آنها ترکیبات دانه آووکادو را ترکیب نمی کنند، مواد مشابه توسط دانشمندان MIT، موسسه تحقیقاتی Fraunhofer برای فناوری های حالت جامد مدولار و دانشگاه Strathclyde در حال توسعه هستند.
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53