علمی، پژوهشی و فناوری

تحریم‌ها بی‌اثر شد؛ ابزاردقیق، قلب تپنده پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند

متخصصان واحد مهندسی ابزار دقیق شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند، با تکیه بر دانش بومی و توان داخلی، موفق به بهبود شرایط عملیاتی، جایگزینی تجهیزات حساس و ارتقاء سیستم های کنترل شدند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ متخصصان واحد مهندسی ابزار دقیق شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند، با تکیه بر دانش بومی و توان داخلی، علی رغم چالش های ناشی از تحریم ها و محدودیت های فنی، موفق به بهبود شرایط عملیاتی، جایگزینی تجهیزات حساس و ارتقاء سیستم های کنترل شدند. این اقدامات به استمرار تولید و کاهش ریسک حوادث در این پالایشگاه استراتژیک کمک کرده است.

محسن خیرآبادی مسئول مهندسی ابزاردقیق شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند اظهار کرد: باتوجه‌به پیچیدگی فرایندهای عملیاتی و احتمال وقوع حوادثی همچون انفجار و آتش‌سوزی، کنترل مستمر تمامی فرایندها و پایش وضعیت سیستم‌ها از اهمیت و ضرورت ویژه‌ای برخوردار است.

مهندس خیرآبادی ادامه داد: هر یک از این فرایندها شامل اندازه‌گیری، کنترل، نظارت و ثبت مقادیر مربوط به تجهیزات و سیستم‌های ابزاردقیق است.

وی با اشاره به نقش حیاتی این حوزه در کنترل دمای کوره‌ها اظهار کرد: سیستم ابزاردقیق، دمای کوره را به‌صورت پیوسته اندازه‌گیری کرده و پس از پردازش، با تنظیم میزان هوا و گاز ورودی به کوره، دما را به مقدار مطلوب می‌رساند. همچنین تمامی رویدادهای مرتبط با عملکرد کوره را ثبت و نمایش می‌دهد. 

مسئول مهندسی ابزاردقیق شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند افزود: مهندسی ابزاردقیق یکی از گروه‌های تخصصی اداره مهندسی عمومی و زیرمجموعه خدمات فنی و مهندسی شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند است.

خیرآبادی با تأکید بر اهمیت ایجاد تغییرات و به‌روزرسانی سیستم‌های کنترل به‌عنوان یکی از وظایف اصلی مهندسی ابزاردقیق، افزود: بررسی درخواست‌های واصله، به‌ویژه در حوزه عملیات، و اعمال تغییرات در سیستم کنترل پس از تأیید این درخواست‌ها، از جمله اقداماتی است که مقدمه‌ای برای به‌روزرسانی نقشه‌ها و مدارک فنی و مهندسی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به وظایف گسترده این گروه تخصصی، بیان کرد: به‌روزرسانی سخت‌افزارها و نرم‌افزارهای مرتبط با انواع سیستم‌های کنترلی، انجام تشریفات مناقصه، اجرای عملیات ساخت، نصب و تعمیرات، نظارت و کنترل فعالیت‌ها، انجام آزمایش‌ها، و مشارکت در مراحل راه‌اندازی، تحویل و تحول طرح‌ها و پروژه‌ها، از دیگر وظایف گروه مهندسی ابزاردقیق محسوب می‌شود.

مسئول مهندسی ابزاردقیق تصریح کرد: اتوماتیک‌سازی خط C آب صنعتی، راه‌اندازی آنالایزر AIT-19101 که منجر به صرفه‌جویی ۳ میلیون‌دلاری شد، طراحی سیستم بازیابی رمز عبور مبتنی بر هوش مصنوعی، و تجهیز آزمایشگاه PLC و سیمولاتور، از جمله اقدامات شاخص مهندسی ابزاردقیق در سال‌های اخیر بوده است.

مهندس خیرآبادی با تأکید بر اینکه تمامی اقدامات انجام‌شده باهدف بهبود شرایط، استمرار تولید و رفع مشکلات صورت‌گرفته است، اظهار کرد: تغییرات در سخت‌افزار و نرم‌افزار سیستم‌های کنترلی F&G فاز دو و به‌روزرسانی تجهیزات ذخیره‌سازی سیستم DCS فاز یک، از دیگر اقدامات مهمی است که توسط گروه مهندسی ابزاردقیق انجام شده است.

وی اظهار کرد: پس از راه‌اندازی واحدهای فاز ۲، به دلیل محدودیت‌های موجود، از جمله عدم تحویل نرم‌افزارها و سورس برنامه‌ها، عدم راه‌اندازی برخی تجهیزات و همچنین اعمال تحریم‌های ظالمانه، شرکت‌های سازنده و تأمین‌کننده تجهیزات از ارائه پشتیبانی فنی برای برخی قطعات خودداری کردند.

مسئول مهندسی ابزاردقیق افزود: متخصصان توانمند واحد مهندسی ابزاردقیق، با همکاری سایر متخصصان پالایشگاه و باهدف جلوگیری از بروز مشکلات اساسی در فرایندهای عملیاتی شرکت، علی‌رغم تمام چالش‌های موجود، باتکیه‌بر دانش و تجربیات بومی، استفاده از توان داخلی و پذیرش کلیه ریسک‌ها و عواقب احتمالی، اقدام به جایگزینی برخی تجهیزات و سیستم‌های کنترلی و راه‌اندازی مجدد تأسیسات حساس کردند.

https://stnews.ir/short/N2g2W
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: