دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی ,علمی، پژوهشی و فناوری

سردار عیسایی در افتتاحیه مرکز رشد علوم انسانی ماهد بسیج علمی اصفهان:

ترکیب فضای دانشگاهی و دینی؛ لازمه دستیابی به محصول ارزشی در علوم انسانی است

سردار عیسایی در آیین افتتاح مرکز رشد علوم انسانی ماهد بسیج علمی اصفهان که با حضور دکتر رضوی‌نژاد؛ مسعود نیلی مسئول بسیج علمی استان و همچنین آقای مرتضوی بعنوان رئییس این مرکز در دانشگاه اصفهان افتتاح شد؛ با تاکیدبراینکه الگویی که در علوم انسانی است از مبانی دینی ارزشی گرفته می‌شود و الگوی مطلوب و تعریف شده است؛ گفت: ترکیب فضای دانشگاهی و دینی؛ لازمه دستیابی به محصول ارزشی در علوم انسانی است.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری از اصفهان : سردار عیسایی در آیین افتتاح با اشاره به اینکه ما دانشگاه و دانشکده و استاد و دانشجو کم نداریم و حدود 50 درصد همین دانشجویان در حوزه علوم انسانی هستند؛ به این که اما اهمیت راه اندازی مرکزی بنام مرکز رشد علوم انسانی چیست و چه چیزی نیاز داریم اشاره کرد.   

 

 

ترکیب فضای دانشگاهی و دینی؛ لازمه دستیابی به محصول ارزشی در علوم انسانی است

وی در ادامه مبحث پیروزی انقلاب اسلامی و بیان امام خمینی (ره) را که فرمودند با این انقلاب به پیروزی می‌رسیم؛ دولت اسلامی و جامعه اسلامی تشکیل می‌دهیم و تمدن اسلامی را شکل می‌دهیم؛ اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری در ادامه همین مسیر بیانیه گام دوم را مبتنی بر نقشه راه تحقق تمدن اسلامی و حرکت به این سمت تدوین کردند و در این بیانیه هفت توصیه مهم اشاره فرمودند که توصیه اول آن علم و دانش است و دانش برای ما عامل اقتدار و پیشران انقلاب اسلامی است. 

سردار عیسایی با بیان اینکه رهبر فرزانه انقلاب مبحث علم و دانش را همیشه و در هر شرایطی بطور ویژه توجه دارند؛ جلسه اخیر ایشان با شرکت‌های دانش بنیان که نشان از توجه ویژه رهبری به موضوع علم و دانش بود را مورد اشاره قرار داد و گفت: فرمایش رهبر انقلاب در مورد دانش شامل دوبخش یعنی دانش که در حوزه تجربیات بشری است و عمدتا فیزیک دانش را شامل می شود است همچنین دانش در مبحث علوم انسانی جهت‌گیری و سمت و سو را مشخص می‌کند. 

وی ادامه داد: امام خمینی (ره) در مدل انقلاب اسلامی  این را به ما نشان دادند؛ انقلاب اسلامی مدل و الگو اسلام ناب بود یعنی امام دنبال تجربیات دنیا نرفت؛ گفت؛ بلکه انقلاب اسلامی را بعنوان انقلابی که بالای سرش نام ولی فقیه است؛ مطرح کردند و این نشان می دهد که در جهت‌گیری و تعیین سمت و سو بایستی  یک چنین علمی  ضرورت دارد.

معاون دانش و پژوهش سپاه اظهار کرد: در علوم انسانی اولین موضوع این است که الگو از کجا گرفته می‌شود الگویی که در علوم انسانی است از مبانی دینی ارزشی گرفته می‌شود و الگوی مطلوب و تعریف شده است و در حوزه‌های مختلف مثل سیاست؛ مدیریت، اقتصاد؛ روانشناسی؛ هنر؛ ادبیات و علوم اجتماعی و غیره  الگوی مطلوب مشخص است که در رابطه با این الگو مجتهدین نقش آفرینی می‌کنند. 

وی در ادامه نقش دانشگاه را در ترکیب با آن مورد بحث قرار داد و گفت: با این حساب وقتی مرکز رشد علوم انسانی راه اندازی می‌شود پایه‌گذاری باید طوری باشد که انحراف ایجاد نشود و مبنا و حرکت باید صحیح باشد؛ که اگر مسیر درست باشد هر چه سرعت را بیشتر کنیم به الگوی مطلوب نزدیکتر می‌شود اما اگر این مسیر اشتباه شد هر چه با سرعت بیشتر حرکت کنیم از الگوی مطلوب بیشتر فاصله می‌گیریم. 

وی در ادامه تفاوت یک دانشکده و مرکز رشد را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه مواد یکی است و  استاد و دانشجو در هر دو حضور دارد و می‌توانند نقش آفرینی کند؛ بعنوان پیشنهاد برای مرکز رشد نقشه راه را لازم دانست. 

سردار عیسایی در ادامه با تاکیدبراینکه در بحث مرکز رشد نباید انحراف ایجاد نشود؛ گفت: مقام معظم رهبری برای این هم مدل ارائه داده‌اند؛ یعنی ایشان تاکید دارند برای هر کاری درگام اول نیاز و مسئله واقعی باید تعریف شود و بعد اینکه مسئله بر چه مبنایی قرار است انجام شود مقصد کجاست وهدف چیست.  

معاون دانش و پژوهش سپاه اظهار کرد: اگر تصویر مطلوب برای مقصد مشخص کردید گام بعدی اینکه اوضاع و وضع موجود چگونه است که باید وضعیت سنجی شود مشخص گردد در کف جامعه وضعیت چگونه است و بعد از تقاطع وضع موجود و وضع مطلوب مشخص شود راهبرد و راه چیست؛ و بعد باید مشخص شود چه اقداماتی و چگونه باید انجام بگیرد. 

سردار عیسایی با تاکید براینکه این شش مرحله در نقشه راه مرکز رشد علوم انسانی بایستی مشخص شود؛ گفت: اما بعنوان پیشنهاد برای اینکه انحراف اتفاق نیفتد بعنوان گام اول  یک شورای راهبری باید تشکیل شود که تیم را دائما رصد کند و ترکیبی از مجتهدین باضافه استادان و دانشجویان علوم انسانی باشد.

وی دانشجویان حاضر در مراسم افتتاحیه مرکز رشد علوم انسانی بسیج علمی در دانشگاه اصفهان را خطاب قرار داد و خاطرنشان کرد: اگر این مسیر درست انتخاب شود شما می‌توانید و رهبر معظم انقلاب هم همیشه و در بیانیه گام دوم براین نکته که شما جوان‌ها می‌توانید تاکید فرموده‌اند؛ ما هم انشالله به شدت حمایت می‌کنیم هم مسئله برای شما تعریف می‌کنیم که براساس نیاز سنجی در استان  خواهد بود و طبق نظام مسائل استان متناسب با  استاد و دانشجو در قالب‌هایی مدنظر است؛ همچنین برای احصای نظام مسائل هم نقش آفرینی شما جوان‌ها اهمیت دارد. 

سردار عیسایی گفت: گستره نظام مسائل در حیطه علوم انسانی همه دانشجویان و همه رشته‌های علوم انسانی را می‌تواند دربرگیرد و همچنین می‌تواند هسته‌های فناوری در دانشکده‌ها شکل بگیرد و نقش آفرینی در این مرکز رشد را داشته باشد.

وی با تاکیدبراینکه باید درست شروع کنیم و  به کمک همدیگر باید مسیر را طی کنیم؛ گفت: اگر در این مسیر نقشه راه مورد توافق قرار گیرد در کارهای پژوهشی بسیج علمی حمایت و پشتیبانی  می‌کند و انشالله بتوانیم  شهر اصفهان الگو قرار گیرد؛ چون هم از نظر تاریخ کلکسیونی از تاریخ است هم در فرهنگ ایرانی اسلامی جایگاه ویژه دارد و دانشمندانی بزرگی را نیز تحویل داده و هم در دفاع مقدس با ۲۴ هزار شهید رتبه اول را دارد و حضوری به غایت برجسته در دفاع مقدس داشته و تنها استانی که دو تا لشکر داشتند علاوه براین خیلی از جاها فرماندهان آنها  اصفهانی بودند؛ همچنان نیز شهدای بزرگ و برجسته مثل شهید زاهدی و شهید نیل‌فروشان از این شهر هستند و شما ادامه دهنده راه چنین شهدایی هستید. 

معاون دانش و پژوهش سپاه؛  عنوان کرد: با این نگاه به اصفهان؛ در آینده شاهد این باشیم که مرکز رشد می‌درخشد و قطعا با سرعت جلو می‌رود و گسترش می‌یابد و مطمئن هستم  ظرفیت دانشگاه بزرگ اصفهان که بعنوان یک دانشگاه جامع است ارتباط فنی و حوزه‌های علوم  انسانی را هم برقرار می‌کند و انشالله سال آینده محصول و خروحی آن بخشی از نیاز استان و کشور را حل کند. 

لازم به ذکر است؛ مرکز رشد ماهد با اهدافی همچون اجرای تحقیقات در زمینه چالش‌های پیش‌روی انقلاب اسلامی، تبدیل ایده‌های نوآورانه علوم انسانی به محصول و تبدیل پژوهش‌ها و تحقیقات پراکنده و جزیره‌ای دانشجویان به هسته‌های رشدیافته، تأسیس شده و فعالیت خود را آغاز کرده است.

 

انتهای پیام/

https://stnews.ir/short/VlPMW
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: