علمی، پژوهشی و فناوری

توقف مازوت سوزی با توسعه نیروگاه های خورشیدی

با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی می‌توان مازوت‌ سوزی را متوقف کرد و بدین منظور تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی در استان هدف‌گذاری شده است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مرکزی؛ با افزایش انواع منابع آلاینده صنعتی، نیروگاه‌ها، کارخانه‌ها و وسایل نقلیه، مشکلات تنفسی در شهرهای بزرگ همچون اراک تشدید شده است، از این‌ رو فعالیت نیروگاه‌ها به دلیل حجم بالای سوخت و به ویژه مازوت‌ سوزی یکی از منابع اصلی آلودگی هوا شناخته می‌شود. مصارف بهینه منابع انرژی و استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی به موازات یکدیگر در مراکز دولتی، ادارات، بخش خانگی و صنعتی می‌تواند به کاهش آسیب‌ های ناشی از افزایش آلایندگی‎‌‎‌ها کمک کند.

یوسف یوسفی مدیرکل محیط زیست استان مرکزی در خصوص تکرار هر ساله مازوت‌ سوزی و راه‌ حل رفع آن گفت: مازوت‌ سوزی موضوع تازه‌ ای نیست و تقریباً هر سال با آن مواجه هستیم، این اتفاق به دلیل ناترازی‌ هایی که در انرژی داریم به وجود آمده است.
وی افزود: راه‌ حل جدی جایگزینی انرژی‌های آلاینده با روش‌های نوین تولید برق است، یکی از برنامه‌های اصلی استان، توسعه انرژی خورشیدی است.
یوسف یوسفی بیان کرد: با برنامه‌ ریزی انجام‌ شده، هدف‌ گذاری ما برای تولید ۵ هزار مگاوات برق خورشیدی طی سه سال آینده است و امیدواریم در سال ۱۴۰۴، بخشی از این میزان به تولید واقعی برسد. 
وی افزود: استاندار مرکزی، شرکت‌های برق منطقه‌ ای و توزیع برق و سایر نهادهای مسئول مانند منابع طبیعی و سازمان محیط زیست نیز در این مسیر همراه هستند.
وی گفت: سازمان محیط زیست در موضوع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر وغیرآلاینده وظیفه حمایتی دارد، اما در این موضوع باید از مسیر توسعه انرژی‌های پاک پشتیبانی کنیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.
مدیرکل محیط زیست استان مرکزی اظهار کرد: قانون هوای پاک و سایر مصوبات بالادستی، ما را موظف به کاهش منابع آلاینده کرده‌اند، بر اساس مطالعات دقیق و مستند چهار صنعت اصلی استان شامل پالایشگاه، پتروشیمی، نیروگاه و ایرالکو، حدود ۷۰ درصد سهم آلایندگی را دارند و تنها ۳۰ درصد به خودروها مربوط می‌شود.
وی بیان کرد: مازوت‌ سوزی در بدترین شرایط اقلیمی سال اتفاق می‌افتد، یعنی زمانی که وارونگی دما داریم و امکان افزایش آلودگی هوا و تشدید بیماری‌ها بالا می‌رود. در چنین شرایطی، ضرورت جایگزینی سوخت مازوت با گاز طبیعی یا مازوت کم‌ سولفور بیش از هر زمان دیگر احساس می‌شود.
وی در پایان گفت: سازمان محیط زیست امیدوار است با اجرای پروژه‌های موازی و همزمان برای کاهش آلایندگی، بتوانیم در سال‌های پیش‌ رو شاهد روزهای پاک‌ تر و هوای سالم‌ تر برای مردم استان باشیم.

توقف مازوت سوزی با توسعه نیروگاه های خورشیدی
توقف مازوت سوزی با توسعه نیروگاه های خورشیدی

خبرنگار: فاطمه زهرا سلیمی

https://stnews.ir/short/4LOgX
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: