مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به جایگاه اول استان اصفهان با تولید81 میلیون قطعه ماهیزینتی؛ گفت: باز هم پتانسیلهای خوبی برای سرمایهگذاری وجود دارد اما برای توسعه این فعالیت شهرداری، اداره صمت و شرکتشهرکها در تامین مکان و اداره آب و استانداری برای مجوزها باید مساعدت کنند
به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری اصفهان : محمد رضا عباسی مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار علم و فناوری با موضوع سرمایه گذاری برای تولید، ابتدا به جایگاه اصفهان اشاره کرد و تولید ماهیان زینتی را بعنوان یکی از دستاوردهای مهم استان دانست و گفت: الان حدود 16 شهرستان (از 28شهرستان) در سطح استان اصفهان تولید ماهیان زینتی دارند.
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان؛ اعلام کرد: تولید ماهیان زینتی استان اصفهان در سال 1403 برابر81 میلیون قطعه و بیش از 120نوع ماهیان زینتی بوده است.
وی تصریح کرد: استان اصفهان در تولید ماهیان زینتی جایگاه اول کشور را به خود اختصاص داده است و در مقایسه با سایر استانها با اختلاف بسیار زیاد در جایگاه اول قرار دارد. بیش از 10 سال هم هست که استان اصفهان این جایگاه اول خودش را حفظ کرده است.
عباسی افزود: حدود80 درصد تولید ماهیان زینتی استان اصفهان به سایر استانها و خارج از کشورصادر میشود.
کاشان با تولید 48 میلیون قطعه ماهیان زینتی رتبه اول استان را دارد
وی اظهار کرد: در سطح استان اصفهان نیز شهرستان کاشان با تولید بیش از48 میلیون قطعه ماهیان زینتی رتبه اول بین شهرستانهای استان را دارد، نجفآباد و اصفهان هم رتبه دوم و سوم را دارند و بعد از آن هم شهرستانهای آران و بیدگل و نظنز قرار دارد.
3 هزار نفر در استان اصفهان در تولید ماهیان زینتی اشتغال دارند
عباسی با تاکید براینکه جایگاه اصفهان در تولید ماهیان زینتی یک دستاورد بسیار ارزشمندی است؛ تصریح کرد: تولید ماهیان زینتی اشتغال 3 هزار نفر در استان را در پیداشته است. همچنین حدود 2 هزار نفر در بخش تولید ماهیان خوراکی و در مجموع اشتغال حدود 5 هزار نفر در سطح استان اصفهان در تولید ماهیان خوراکی و زینتی فراهم شده است.
استان اصفهان همچنان برای سرمایه گذاریهای جدید پتانسیلهای خوبی دارد
مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: این دستاوردها بواسطه این است که سرمایهگذاریهای بسیار خوبی در این زمینه انجام شده است و باز هم پتانسیلهای خوبی در سطح استان داریم که میتواند سرمایهها را جهت تولید در بخش شیلات و آبزیپروری جذب کند.
تولیدکنندگان برای صادرات هم توانمند شدند و مستقیما خودشان انجام میدهند
وی در خصوص ظرفیت و گستره بازارهای هدف ماهیان زینتی که در استان اصفهان تولید میشود، گفت: در این زمینه نیز شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان اصفهان کمک کرده و دورههای آموزشی برگزار شده است و در چندسال اخیر برخی تولیدکنندگان با آموزشهایی که دیدند بحث صادرات را هم مستقیما خودشان انجام میدهند، تولید کنندگان ما از کاشان و نجف آباد و اصفهان ماهیان زینتی را به کشورهای دیگر مثل عراق و ترکیه و عمان و حتی از آنجا به کشورهای اروپایی صادر کردهاند.
تولید بالغ بر 120گونه ماهیان زینتی در استان اصفهان
وی افزود: ماهیان زینتی تنوع بسیار زیادی دارند و امروز بالغ بر 120 گونه ماهی زینتی در کشور و استان اصفهان تولید میشود. از نظر تکثیر و پرورش نیز خانوادههای مختلفی از تخمگذار تا زندهزا هستند. بعنوان مثال خانواده گلد فیشها تخمگذار هستند و انواع آن را در بازار میبینیم و در رنگها و شکلهای مختلفی هم هستند.
در فرهنگسازی برای نگهداری ماهیان زینتی در منازل و جاهای مختلف عقب هستیم
وی با بیان اینکه ماهی قرمز سفره نوروز ما ایرانیان یک گونه از ماهیان زینتی و سمبل سلامتی است؛ گفت: نگه داری ماهیان زینتی نه تنها در نوروز که انواع این ماهیان در همه ایام سال در منازل بیمارستانها و ادارات و جاهای مختلف باعث آرامش روح و روان خواهند بود، نگهداری ماهیان زینتی از نظر بهداشتی تمیز هستند، سرو صدا ندارند، لذت بخش هستند، از نظر هزینه هم هزینه چندانی ندارند. در بحث تولید به جایگاه خوبی رسیدهایم اما از منظر فرهنگ سازی برای نگهداری ماهیان زینتی با وجود این که نگهداری آن نسبت به سایر حیوانات برتری هم دارد، خیلی عقب هستیم.
عباسی تاکید کرد: تولید ماهیان زینتی هم دستاورد شیلات استان اصفهان است و هم قابل توسعه است؛ یک ظرفیتی است برای اینکه پولهای سرگردان برای تولید در بخش آبزیپروری و ماهیان زینتی استفاده شود.
ایجاد دو الی سه مجتمع ماهیان زینتی در استان اصفهان
وی در خصوص اینکه برای توسعه و کمک به تولیدکنندگان ماهیان زینتی چه اقداماتی انجام شده است، گفت: در بحث ماهیان زینتی پیشنهاد دادیم که دو الی سه مجتمع ماهیان زینتی در استان ایجاد شود، در شهرستان کاشان شروع شده و مجتمع ماهیان زینتی کاشان به عنوان یک مکان و زمینه سرمایه گذاری دارد آماده میشود و برنامه این است که امسال تولیدکنندگان خانگی در کاشان سرمایه خودشان را به اینجا منتقل کنند. ایجاد مجتمع برای نجف آباد و حتی شهرستان اصفهان این پیشنهاد انجام شده است.
ایجاد مجتمع تولید ماهیان زینتی در استان اصفهان مستلزم همکاری شهرداریها، اداره صمت و شرکت شهرکهاست
وی تاکید کرد: ماهیان زینتی مثل ماهیان خوراکی نیست که آب زیادی بخواهند با حداقل آب میشود کار را شروع کرد و یک زمینه بسیار خوبی برای زنان خانهدار هم محسوب میگردد و لازم است که توسط شهرداریها مکانهایی ایجاد شود همچنین اداره صمت و شرکت شهرکها هم کمک کنند که بجای تولید ماهیان زینتی در خانه، مجتمع تولید ماهیان زینتی داشته باشیم و افراد زیادی هم علاقمند به کار و سرمایهگذاری در این زمینه هستند و میتوانیم هم تولید داشته باشیم هم اشتغال و هم صادرات.
شروع تولید ماهیان زینتی در فضاهای خانگی با 50 یا 100هزار قطعه
عباسی با تاکید براینکه فراهم بودن مکان یکی از موارد بسیار مهم است، گفت: سرمایهگذاری برای تولید ماهیان زینتی از فضاهای خانگی با 50 یا 100هزار قطعه (با حداقل 30 مترمکعب در ماه) میتوان شروع کرد تا تعداد بالاتر مثلا 100 میلیون قطعه و بیشتر.
سرمایههای خانگی تولید ماهیان زینتی یک قالبی مانند تعاونی وزنجیره می خواهد
وی گفت: از نظر هزینه هم امروز تامین هزینه ایجاد آکواریومها شاید یک مقدار بالا باشد، یکسری صندوقهای سرمایهگذاری در استان وجود دارد باید برای ارائه تسهیلات کمک کنند، مثلا سرمایههای خانگی باید جمع شود در قالب تعاونی برای تولید ماهیان زینتی، کار بسیار خوبی هست و باید بصورت زنجیره هم ایجاد شود ما هم باید کمک کنیم.
عباسی تصریح کرد: نیاز آبی تولید ماهیان زینتی کم است اما تامین و مجوز آن با مشکلات روبرو است؛ حتی با بحث آب تانکر هم سختگیری میکنند مواردی هست که باید شهرداری و استانداری و آب و فاضلاب کمک کنند که مجوز حداقلی بدهیم.
نقش صادرکنندگان بعنوان متولی زنجیره تولید ماهیان زینتی کمک کننده است
وی به وجود بازارهای خوب خارجی برای ماهیان زینتی هم اشاره کرد و گفت: بازار صادرات اگر با مشکل مواجه گردد سرمایهگذار متضرر خواهند شد از این جهت هم تعاملات و پیگیریهایی را با اتاق بازرگانی انجام دادهایم الان تعدادی تولید کننده بزرگ و صادر کننده داریم که میتوانند متولی زنجیره تولید باشند.
عباسی با بیان اینکه کشورهای سنگاپور و مالزی درآمد ماهیان زینتی از نفت هم بالاتر است، گفت: در برخی مناطق کشور با توجه به وضعیت آبی، شاید نشود کشاورزی انجام داد، از این جهت باید زمینه پرورش و تولید ماهیان زینتی مدنظر قرار گیرد مضافا اینکه آبی که برای پرورش و تولید ماهیان استفاده میشود هدر نمی رود و برای کشاورزی و آبیاری درختان مفید واستفاده خواهد شد.
تولید ماهیان زینتی در استان اصفهان از فضای خانگی به مزارع متوسط رسیده است
وی با بیان اینکه آکواریومها امروز مکانیزه شده است، گفت: الان از فضای کوچک و خانگی به مزارع متوسط رسیدهایم؛ از 100 هزار تا به 200 یا 500 هزار و یک میلیون رسیده است؛ یعنی با وجود این آکواریومها همان حداقل آب هم بصورت چرخش تصفیه و به سیستم برمیگردد.
عباسی اعلام کرد: الان برنامه ما این است که تمام مزارع پرورش ماهیان زینتی در سطح استان مکانیزه شود. مکانیزه چرخه بسته خواهد بود و در مورد ماهیان زینتی این امکان هست و خروج آب مقدار بسیار کم خواهد بود که برای کشاورزی استفاده میشود.
وی اظهار داشت: همین الان دو مزرعه کاملا نمونه در استان اصفهان داریم که به سیستمهای مکانیزه مجهز و آب تصفیه و املاح و سختیهای گرفته میشود، اینها بعنوان مزرعه نمونه کشور هستند و مجوز هم دارند.
وی با تاکید براینکه تولید ماهیان زینتی در استان به سمت مدرن شدن پیش میرود؛ گفت: استانداری و اداره آب باید برای صدور مجوزها همکاری کنند، برای سرمایهگذاری در بخش ماهیان زینتی جای کار داریم.
انتهای پیام/
معصومه صادقی
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53