پزشکی و سلامت ,علمی، پژوهشی و فناوری

با تولید دستگاهی جدید؛

حس لامسه را از دور تجربه کنید!

محققان دانشگاه کالج لندن دستگاهی ابداع کرده اند که حس لامسه انسان را تقلید می کند و در آینده به افرادی که فرسنگ ها دور از یکدیگر هستند، امکان می دهد تا به طور مجازی دستان هم را بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری علم و فناوری : این فناوری «سیستم لمسی با الهام زیستی»(BAMH) نام دارد و می تواند تشخیص بیمارانی که حس لامسه شان را از دست داده اند ارتقا بخشد. به طور معمول تشخیص بالینی این مورد با لمس پوست فرد به وسیله برس های تک الیافی و افزایش وزن آن و پرسش از بیمار درباره اینکه آیا می تواند آن را حس کند یا خیر انجام می شود. این روند از بین رفتن حس لامسه در مکان خاص و میزان شدت آن را نشان می دهد.

این دستگاه که روی سرانگشت قرار می گیرد، احساس برقراری ارتباط با اشیای واقعی را تقلید و مسیر را برای شناسایی از بین رفتن حس لامسه، برقراری تماس ویدئویی، جراحی رباتیک و کنترل زباله های خطرناک هموار می کند.

پروفسور هلگه ووردمان یکی از مولفان پژوهش در این باره می گوید: سیستم BAMH قابلیت فرد برای تعیین کمیت میزان حساسیت فرد (حداقل شدت تحریک مورد نیاز که انسان بتواند لمس را درک کند) و همچنین ایجاد تمایز بین محرک ها در انگشتان انسان را افزایش می دهد.

محققان همچنان معتقدند طراحی واقعی این فناوری به درک عمیق تر از پیچیدگی لامسه انسان کمک می کند و کاربردهای وسیعی برای این فناوری درنظر گرفته شده است. همچنین پیش بینی می شود این فناوری تکنیک های جراحی رباتیک را ارتقا دهد.

این سیستم که با الهام از قابلیت های ادراکی انسان ساخته شده، با تحریک 4 نوع دریافت کننده لامسه در پوست انسان، چالش های موجود را برطرف می کند. به گفته محققان احساس لمس انسان شامل حس هایی است که به وسیله 4 دریافت کننده احساس و در نقاط مختلف انگشت توزیع می شوند.

به گفته محققان پالس های سیستم BAHM در محدوده حساسیت صفر تا 130 هرتز گیرنده های لمسی پوست قرار دارند. این امکان فعال سازی دقیق تر گیرنده های لمسی را در نواحی جلویی، پایینی و جانبی انگشت فراهم می کند و در نتیجه حس دقیق و انتخابی بیشتری ایجاد می کند.

https://stnews.ir/short/V9o5R
اخبار مرتبط
تبادل نظر
نام:
ایمیل: ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد کنید
نظر: