مشاهده اخبار از طریق شبکه های اجتماعیمشاهده
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی از برنامههای تحولی این استان در حوزه انرژیهای پاک خبر داد و تأکید کرد: سرمایهگذاران با بازگشت سرمایه ۴ ساله و خرید تضمینی ۲۰ ساله برق، میتوانند در این طرحهای سودآور مشارکت کنند.
به گزارش خبرگزاری علم وفناوری از استان مرکزی؛ مهندس محمود محمودی، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری علم و فناوری از تحولات چشمگیر بخش انرژیهای تجدیدپذیر در استان خبر داد.
محمودی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۴ "سرمایهگذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری اظهار داشت: استان مرکزی با بهرهگیری از تمام ظرفیتهای موجود، در حال تبدیل شدن به قطب تولید انرژیهای تجدیدپذیر در غرب کشور است.
محمود محمودی در مورد افزایش نرخ خرید تضمینی برق خورشیدی تصریح کرد: با تصمیم سازمان انرژیهای تجدیدپذیر، نرخ خرید برق خورشیدی غیرحمایتی از ۲۲۰۰ تومان به ۳۸۰۰ تومان و نرخ حمایتی ۵ کیلوواتی از ۳۰۰۰ تومان به ۴۵۸۰ تومان افزایش یافته است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی به مزایای سرمایهگذاری در این بخش اشاره کرد و افزود:سرمایهگذاران میتوانند با اطمینان از بازگشت سرمایه در مدت ۴ سال و تضمین خرید ۲۰ ساله برق تولیدی با تعدیل سالانه مطابق نرخ تورم، در این بخش فعالیت کنند.
وی با بیان اینکه کشاورزان ۸۰ درصد از دیماند مصرفی خود را از طریق برق تجدیدپذیر پنل خورشیدی تامین کنند، از مدیریت مصرف در روزهای اوج بار از معافیت برخوردار میشوند،افزود:تعرفه برق بخش کشاورزی حدود ۳۳ تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، در حالی که برق تولیدی توسط انرژی خورشیدی حدود سه هزار تومان خریداری میشود .
محمودی گفت : همچنین مطابق ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، دولت مکلف است به سرمایه گذارانی که کالا یا خدمات ارائه شده آنها منجر به صرفه جویی سوخت می شود، میزان سوخت صرفه جویی شده را تا سقف اصل و سود سرمایه گذاری پرداخت نماید وبر اساس مصوبه شورای اقتصاد جهت احداث 4000 مگاوات نیروگاه خورشیدی دریافت شد که مطابق آن سرمایه گذاران حقوقی پس از ارزیابی کیفی در فرآیند مناقصه ای وارد می شوند که سقف نرخ آن 6.9 سنت دلار به ازای هر کیلووات ساعت می باشد که برای مدت 6 سال به سرمایه گذاران پرداخت شود.
در صورت درخواست سرمایه گذار، امکان دریافت کل ارزش سوخت صرفه جویی شده طی مدت 4 سال در ازای ارائه تضامین الزام امکان پذیر میباشد و پس از طی دوره شش ساله، سرمایه گذار میتواند از برق تولیدی خود مطابق مقررات جاری وزارت نیرو منتفع شود.
محمودی بابیان اینکه در بحث سامانههای خورشیدی حمایتی ۵ کیلوواتی با ظرفیت تجمیعی 6 مگاوات با مشارکت ۱۲۰۰مددجوی تحت حمایت بهزیستی استان مرکزی احداث خواهد شد،افزود: همچنین سامانههای خورشیدی حمایتی ۵ کیلوواتی با ظرفیت تجمیعی ۹مگاوات با مشارکت ۱۸۰۰مددجوی تحت حمایت کمیته امداد استان مرکزی تاقبل از تابستان ۱۴۰۴ احداث خواهد شد.
وی با بیان اینکه یک نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی خانگی به طور متوسط میتواند ماهانه بین ۶۰۰ تا ۹۰۰ کیلووات ساعت برق تولید کند که با توجه به نرخ خرید تضمینی، درآمد قابل توجهی است،افزود:هزینه احداث نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی حدودا ۱۴۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان می باشد ومساحت مورد نیاز برای احداث نیروگاه خورشیدی ۵ کیلوواتی حدود ۵۰ الی ۶۰ متر مربع فضا است.
خبرنگار :طاهره جوکار
انتهای پیام/
1403/03/22 12:05
1403/03/22 11:56
1403/03/22 11:46
1403/03/22 11:37
1403/03/22 11:34
1403/03/22 10:14
1403/03/22 09:34
1403/03/22 09:32
1403/03/22 08:53